Ειδική τελετή στο Στρασβούργο στις 23ης Νοεμβρίου

Κινηματογραφικό Βραβείο LUX: η νικήτρια ταινία για το 2016 θα ανακοινωθεί στο Στρασβούργο

Η νικήτρια ταινία της 10ης έκδοσης του Βραβείου LUX θα ανακοινωθεί από τον Πρόεδρο του ΕΚ Μάρτιν Σουλτς σε ειδική τελετή στην ολομέλεια στο Στρασβούργο την Τετάρτη 23 Νοεμβρίου. Η τρεις ταινίες φιναλίστ της φετινής χρονιάς είναι οι εξής: «À peine j´ouvre les yeux/As I Open My Eyes» (Γαλλία, Τυνησία, Βέλγιο, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα) της Leyla Bouzid, «Ma vie de courgette/My Life as a Courgette» (Ελβετία, Γαλλία ) του Claude Barras και Toni Erdmann (Γερμανία, Αυστρία, Ρουμανία) του Maren Ade.

 Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο θα καλύψει το κόστος του υποτιτλισμού των τριών φιναλίστ ταινιών σε όλες τις 24 επίσημες γλώσσες της ΕΕ. Η νικήτρια ταινία θα προκύψει από τις ψήφους των ευρωβουλευτών, θα χρηματοδοτηθεί η προσαρμογή της για τα άτομα με προβλήματα όρασης και ακοής και θα λάβει επίσης υποστήριξη για την προώθησή της σε διεθνές επίπεδο.

Οι σκηνοθέτες των τριών ταινιών θα παραχωρήσουν κοινή συνέντευξη Τύπου στο Στρασβούργο την Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου στις 2.30μμ ώρα Γαλλίας.

Το Βραβείο LUX είναι το κινηματογραφικό βραβείο που απονέμει το ΕΚ σε ευρωπαϊκές ταινίες/συμπαραγωγές που πραγματεύονται καίρια πολιτικά και κοινωνικά ζητήματα που αφορούν την Ευρώπη και βοηθούν στην οικοδόμηση της ευρωπαϊκής ταυτότητας εξυμνώντας τις ευρωπαϊκές αξίες.
 

Τελετή απονομής: Τετάρτη, 23 Νοεμβρίου, στις 12 το μεσημέρι ώρα Γαλλίας