Συγκεντρωτική και αποτυχημένη η Ευρωπαϊκή Ένωση

Η αποτυχία ενός κακού Διοικητή οφείλεται στον ίδιο και όχι στο προσωπικό που διοικεί.

Την Τρίτη 22 Νοεμβρίου 2016 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την εγκριθείσα απόφαση σχετικά με τη δέσμη μέτρων για το Ευρωπαϊκό Εξάμηνο, συμπεριλαμβανομένης και της ετήσιας επισκόπησης της ανάπτυξης για το 2017, τονίζοντας ότι η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από συστήματα οικονομικού ελέγχου των κρατών μελών, αλλά από πολιτικές προσαρμοσμένες στις πραγματικές ανάγκες των πολιτών της με μοναδικό σκοπό να τα αντιμετωπίσει ουσιαστικά.

Ακολουθεί η ομιλία:

Η Ευρωπαϊκή Ένωση για να διασφαλίσει την πολιτική της αυστηρής δημοσιονομικής πειθαρχίας στα κράτη μέλη , εφαρμόζει τα εξής εργαλεία:

Στρατηγική «Ευρώπη 2020», βάθους 10ετίας,

Πολυετές Δημοσιονομικό Πλαίσιο, βάθους 6ετίας,

Προγράμματα Σταθερότητας και Σύγκλισης, βάθους 3ετίας,

Σχέδια δημοσιονομικών Προγραμμάτων σε ετήσια βάση,

και το Ευρωπαϊκό εξάμηνο σε 6μηνιαία βάση.

Αν υλοποιήσει δε, ένα εργαλείο σε μηνιαία βάση, τότε καμία χώρα δε θα  μπορεί να αποφύγει την πλήρη κατάργηση της εθνικής της οικονομικής κυριαρχίας.

Η ΕΕ δεν μπόρεσε να προβλέψει την οικονομική κρίση, την αθρόα λαθρομετανάστευση, την αύξηση της τρομοκρατίας και το Brexit πολύ δε περισσότερο να τα αντιμετωπίσει ουσιαστικά.

Η Ευρώπη δεν έχει ανάγκη από συστήματα οικονομικού ελέγχου των κρατών μελών. Έχει ανάγκη από πολιτικές προσαρμοσμένες στις ανάγκες των πολιτών.

Για να μιλήσω δε, με στρατιωτικούς όρους, ο συγκεντρωτικός έλεγχος και η συγκεντρωτική Διοίκηση είναι χαρακτηριστικά ενός κακού Διοικητή. Η αποτυχία ενός κακού Διοικητή οφείλεται στον ίδιο και όχι στο προσωπικό που διοικεί.

Ευχαριστώ.

Δείτε την ομιλία στο βίντεο που ακολουθεί