Τι κρύβεται πίσω από τη διαχρονική στρατηγική του Τραμπ υπέρ του Ισραήλ-Δείτε τα βίντεο

Donald Trump: Καλησπέρα! Σας ευχαριστώ πολύ! Σας μιλώ, εδώ σήμερα, ως ένας δια βίου υποστηρικτής και αληθινός φίλος του Ισραήλ. Είμαι καινούργιος στην πολιτική, αλλά όχι στην υποστήριξη του Εβραϊκού Κράτους.

Donald Trump (2013) :«Το όνομά μου είναι Donald Trump και είμαι μεγάλος οπαδός του Ισραήλ. Και η αλήθεια είναι ότι ένας δυνατός πρωθυπουργός σημαίνει και ένα δυνατό Ισραήλ. Και έχετε πραγματικά έναν σπουδαίο πρωθυπουργό στο πρόσωπο του Benjzamin Netanyahu.

Δεν υπάρχει καλύτερος. Είναι νικητής. Είναι αξιοσέβαστος και όλοι τον θεωρούν σπουδαίο. Και ο κόσμος έχει πολύ μεγάλο σεβασμό για ότι έχει γίνει στο Ισραήλ. Έτσι λοιπόν ψηφίστε τον Benjzamin. Υπέροχος άνθρωπος. Υπέροχος ηγέτης. Εξαιρετικός για το Ισραήλ».

Donald Trump: Μια τελευταία ερώτηση. Ορίστε, θέλετε να μιλήσετε;

Ψηφοφόρος: Είμαι ενάντια στο να χαραμίζουμε το στρατό μας στη Μέση Ανατολή προς όφελος του Σιωνιστικού Ισραήλ. Ευχαριστώ.

 

Donald Trump: Πρέπει να σου πω ότι το Ισραήλ είναι ένας πολύ πολύ σημαντικός σύμμαχος των Η.Π.Α. Και θα τους προστατεύσουμε 100%. 100%, έχουν υπάρξει οι πιο αξιόπιστοι. Είναι ο πραγματικός μας φίλος εκεί. Και θα προστατεύσουμε το Ισραήλ 100%. Τι κακοήθεια ήταν αυτή; Είμαστε όλοι υπέρ του Ισραήλ, έτσι;

-Ναι!

Donald Trump: Αγαπώ το Ισραήλ. Αγαπώ το Ισραήλ. Έχω υπάρξει δίπλα στο Ισραήλ για πολλά χρόνια.Οι μεγαλύτερες τιμές που έχω λάβει είναι από το Ισραήλ. Το ίδιο και ο πατέρας μου πριν από μένα, εξαιρετικός. Η κόρη μου Ivanka πρόκειται να φέρει στον κόσμο ένα πανέμορφο εβραιόπουλο. Θέλω να ευχαριστήσω την Εβραία κόρη μου. Έχω μια Εβραία κόρη! Δεν το είχα σχεδιάσει, αλλά είμαι πολύ χαρούμενος που συνέβη.

Ivanka Trump: Θα ήθελα πολύ να χτίσω ένα πύργο στο Ισραήλ.

-Δημοσιογράφος: Πού;

Ivanka Trump: Νομίζω στο Tel Aviv είναι μια καταπληκτική πόλη γι’ αυτό. Η Ιερουσαλήμ κάνει περισσότερο για ένα ξενοδοχείο. Αλλά στην Ιερουσαλήμ είναι πιο δύσκολο να βρεις χώρο, λόγω των πολλών διατηρητέων. Είναι πολύ πυκνοκατοικημένη.

Donald Trump: Το 2001 λίγες εβδομάδες μετά τις επιθέσεις στη Νέα Υόρκη. Και στην Ουάσινγκτον και ειλικρινά τις επιθέσεις εναντίον όλων μας. Επιθέσεις οι οποίες έγιναν από μουσουλμάνους φονταμενταλιστές. Ο δήμαρχος Rudy Giuliani επισκέφθηκε το Ισραήλ για να δείξει αλληλεγγύη στα θύματα της τρομοκρατίας. Έστειλα το αεροπλάνο μου γιατί υποστήριξα την αποστολή για το Ισραήλ 100%.

Την άνοιξη του 2004 στο αποκορύφωμα της βίας στην λωρίδα της Γάζας, ήμουν ο «Μεγάλος Στρατάρχης» στην 40στή εβραϊκή παρέλαση (Salute to Israel Parade) στη Νέα Υόρκη. Τη μεγαλύτερη ετήσια συγκέντρωση στον κόσμο προς τιμήν του εβραϊκού κράτους.

Ήρθα σήμερα εδώ, για να σας πω ποιες είναι οι θέσεις μου για το μέλλον των σχέσεων της Αμερικής με τον στρατηγικό μας σύμμαχο, την αδιάρρηκτη φιλία και τον πολιτισμικό αδελφό, τη μοναδική Δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, το κράτος του Ισραήλ.

Donald Trump: «Αγαπώ το Ισραήλ. Έχω πάρα πολλούς φίλους στο Ισραήλ και κάνουν τόσα πολλά για μας και τον κόσμο. Και δεν παίρνουν εύσημα για τίποτα, ενώ θα έπρεπε».

Δημοσιογράφος: Στη λωρίδα της Γάζας έχουν σκοτωθεί δεκάδες Παλαιστίνιοι ενώ στο Ισραήλ κανείς! Ο πόλεμος μεταξύ Χαμάς και Ισραήλ είναι τελείως ασύμμετρος όσον αφορά τις απώλειες σε άμαχο πληθυσμό.

Donald Trump: Η νούμερο ένα προτεραιότητά μου είναι να ακυρώσω την καταστροφική συμφωνία με το Ιράν (που έκανε ο Ομπάμα). Ανταμείψαμε τον μεγαλύτερο κρατικό σπόνσορα της τρομοκρατίας με 150 δις δολάρια και δεν πήραμε τίποτα σε αντάλλαγμα. Τα τελευταία 5 χρόνια, το Ιράν έχει διενεργήσει τρομοκρατικές επιθέσεις σε 25 χώρες, σε 5 ηπείρους! Έχουν τρομοκρατικούς θύλακες παντού, συμπεριλαμβανομένου του δυτικού ημισφαιρίου, πολύ κοντά στο σπίτι μας. Το Ιράν είναι ο μεγαλύτερος σπόνσορας της τρομοκρατίας σε όλο τον κόσμο και θα δουλέψουμε για να διαλύσουμε τη δύναμή του. Πιστέψτε με, πιστέψτε με!

Το Ισραήλ, ο πραγματικός μας φίλος και η μοναδική πραγματική δημοκρατία στη Μέση Ανατολή, έχει περιφρονηθεί και κριτικαριστεί από μια κυβέρνηση η οποία στερείτε ηθικής διαύγειας. Προ λίγων μόνο ημερών, ο αντιπρόεδρος Biden έκανε ξανά κριτική στο Ισραήλ, μια δύναμη δικαιοσύνης και ειρήνης, λέγοντας ότι είναι ανυπόμονο στο να δοθεί λύση στην περιοχή.

Ο πρόεδρος Ομπάμα δεν έχει υπάρξει φίλος του Ισραήλ. Αντιμετώπισε το Ιράν με τρυφερή αγάπη και φροντίδα και το κατέστησε μεγάλη δύναμη. Το Ιράν έχει γίνει όντως μια πολύ μεγάλη δύναμη, σε ένα πολύ μικρό χρονικό διάστημα εξαιτίας μας. Και όλα αυτά, εις βάρος του Ισραήλ, των συμμάχων μας στην περιοχή και φυσικά των Η.Π.Α.

Όταν γίνω πρόεδρος πιστέψτε με, θα ασκήσω βέτο σε κάθε προσπάθεια των Ηνωμένων Εθνών να επιβάλλουν την θέλησή τους στο εβραϊκό κράτος. Θα είναι βέτο 100%. Και πρέπει να κατανοήσουν, προτού έρθουν οι διαπραγματεύσεις, ότι το Ισραήλ είναι ένα εβραϊκό κράτος και θα υπάρχει για πάντα ως τέτοιο.

Θα μετακινήσουμε την αμερικανική πρεσβεία, στην αιώνια πρωτεύουσα των Εβραίων, Ιερουσαλήμ.

Αυτό θα γίνει όταν ο Donald Trump γίνει πρόεδρος των Η.Π.Α.!

Donald Trump: «Σας ευχαριστώ όλους πάρα πολύ, ήταν εξαιρετική τιμή για μένα. Αγαπάμε το Ισραήλ. Θα πολεμήσουμε για το Ισραήλ 100%, 1000%! Θα είναι εκεί για πάντα! Σας ευχαριστώ, σας ευχαριστώ πολύ!»

 

Δείτε το βίντεο

 

Δείτε περισσότερα βίντεο για τη στήριξη τραμπ στο Ισραήλ

 

 

 

 

 

 

 

 

Πηγή