Παρέμβαση του ευρωβουλευτή της Χρυσής Αυγής με αφορμή τη σύλληψη των υπαλλήλων του Αλβανικού ΥΠΕΞ στην Κακαβιά

Ερώτηση Ευρωβουλευτή Στρατηγού Γ. Επιτήδειου: Συνέλαβαν στην Ελλάδα δύο υπαλλήλους του αλβανικού ΥΠΕΞ με χάρτες της Μεγάλης Αλβανίας

 

Γραπτή ερώτηση προς την Ευρωπαϊκή Επιτροπή κατέθεσε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, για τους προπαγανδιστικούς χάρτες που είχαν Αλβανοί υπάλληλοι του ΥΠΕΞ στην Ελλάδα.

 

Ακολουθεί η ερώτηση:

 

Στη σύλληψη δύο υπαλλήλων του αλβανικού υπουργείου Εξωτερικών, προχώρησαν οι ελληνικές αρχές στην Κακαβιά γιατί μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, βιβλία και χάρτες. Το υλικό επρόκειτο να παραδοθεί στην πρεσβεία της Αλβανίας .

Μετά από έλεγχο που έγινε στο αυτοκίνητο τους, διαπιστώθηκε πως μετέφεραν στην Ελλάδα προπαγανδιστικό υλικό, βιβλία και χάρτες της «Μεγάλης Αλβανίας».

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, οι δύο οδηγοί του Αλτίν Τάφα και Αγκίμ Ασλάνι, θα παρέδιδαν το υλικό που κατασχέθηκε, στην Αλβανική Πρεσβεία στην Αθήνα, με σκοπό να διανεμηθεί σε Αλβανούς μαθητές, που φοιτούν σε Ελληνικά σχολεία.

Λαμβάνοντας υπόψη,

Τις δεσμεύσεις της Αλβανία για σχέσεις καλής γειτονίας,

Το άρθρο 141 του ποινικού κώδικα το οποίο αφορά προπαγανδιστικό υλικό που μπορεί να βλάψει φιλικές σχέσεις μεταξύ δυο χωρών.

 

Ερωτάται η Επιτροπή:

 

Προτίθεται να διακόψει τις ενταξιακές διαδικασίες της Αλβανίας στην Ε.Ε.;