Το γεωπολιτικό παιχνίδι, οι σχέσεις του Τραμπ με τον Πούτιν και οι τουρκικές και αλβανικές επιθέσεις εναντίον της Ελλάδας
Συνέντευξη Στρατηγού Γ. Επιτήδειου στο Ράδιο Νεάπολις για Trump, Αλβανικές προκλήσεις και μεταναστευτικό

Συνέντευξη στον Ραδιοφωνικό Σταθμό του νομού Καβάλας «Νεάπολις 90,8 FM» παραχώρησε από τις Βρυξέλλες ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου-Χρυσή Αυγή Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος στον δημοσιογράφο κ. Σταύρο Δεληγιάννη.

 

Ο Στρατηγός αναφερόμενος στην ανταλλαγή πληροφοριών με φορολογικά στοιχεία μεταξύ των επιχειρηματιών σε ευρωπαϊκό και διεθνές επίπεδο που προωθεί η ΕΕ, τόνισε πως πρόκειται για ένα μέτρο που φαίνεται πως είναι προς τη σωστή κατεύθυνση αλλά χρησιμοποιείται με εσφαλμένο τρόπο. Το μέτρο δεν στοχεύει στην ανάπτυξη αλλά στην επιβολή υψηλής φορολογίας, παραβιάζοντας τα δικαιώματα των επιχειρηματιών καθώς οι φορολογικές αρχές αποκτούν πρόσβαση στις πληροφορίες των προσωπικών τους δεδομένων και απώτερος στόχος του μέτρου είναι να δημιουργηθεί ένα κοινό σύστημα ΦΠΑ. Παρ’ όλα αυτά, η επιβολή μεγάλης φορολογίας, όπως συμβαίνει στην Ελλάδα, θα ωθήσει τον επιχειρηματικό κόσμο στην φοροαποφυγή και στην μετακύλιση του ΦΠΑ στον καταναλωτή.

 

Παράλληλα, επεσήμανε πως η υπέρογκη φορολογία της τάξεως του 24% στα ελληνικά νησιά είναι απολύτως σκόπιμη καθώς η ΕΕ θέλει να εξαθλιώσει τους κατοίκους των νησιών, φέρνοντας παράνομους μετανάστες που δεν μπορεί να αφομοιώσει η πολιτεία με αποτέλεσμα να υπάρχουν συμπλοκές με τους γηγενείς πληθυσμούς των νησιών και ως εκ τούτου η ζωή των κατοίκων να γίνει ανυπόφορη και να εγκαταλείψουν τα νησιά. Ανέφερε επίσης ότι πρόκειται για μια συνομωσία που εξυπηρετεί η ελληνική κυβέρνηση και όλος ο πολιτικός κόσμος της χώρας, πλην της Χρυσής Αυγής. Αυτό διότι η ΕΕ έχει απαιτήσει ελληνικά νησιά να αποτελέσουν τόπο εγκαταστάσεως των λαθρομεταναστών, ειδικά αν ο Ερντογάν ανοίξει τα σύνορα και τους στείλει εκεί.

 

Σε ότι αφορά την εφαρμογή της κοινής εξωτερικής πολιτικής και τη κοινής πολιτικής άμυνας και ασφάλειας, δήλωσε  πως αποτελεί μεθόδευση της Γερμανίας να κυριαρχήσει και στρατιωτικά στην Ευρώπη. Ο νεοεκλεγείς Αμερικανός Πρόεδρος θέλει να περιορίσει την αντιπαράθεση ΗΠΑ-Ρωσίας. Συνεπώς, οι καλές σχέσεις μεταξύ Τραμπ και Πούτιν θα μειώσουν τις εντάσεις διεθνώς και ο ρόλος του ΝΑΤΟ θα εξασθενήσει. Η Γερμανία να θέλει να υποκαταστήσει το ΝΑΤΟ στην Ευρώπη.

 

Σχετικά με το «πάγωμα» των ενταξιακών διαπραγματεύσεων ΕΕ- Τουρκίας, τόνισε πως μέχρι τώρα, η ΕΕ με επικεφαλής τον Γιούνκερ ανεχόταν την προκλητική συμπεριφορά της Τουρκίας με αποτέλεσμα αυτή να αποθρασυνθεί.  Όταν οι Ευρωπαίοι αξιωματούχοι είδαν πως ο Ερντογάν έχει ξεφύγει από κάθε έννοια λογικής, δεοντολογίας και σοβαρότητος, αποφάσισαν την διακοπή των ενταξιακών διαπραγματεύσεων με την Τουρκία διότι δέχθηκαν πίεση από τον λαό της.

 

Τέλος, αναφορικά με τις τελευταίες προκλητικές δηλώσεις και ενέργειες του Αλβανού Πρωθυπουργού Έντι Ράμα κατά της Ελλάδος και της ελληνικής μειονότητας της Β. Ηπείρου, ο Στρατηγός δήλωσε, μεταξύ των άλλων, πως η Ελλάδα διαθέτει πολύ ισχυρά όπλα που μπορεί να χρησιμοποιήσει εναντίον της Αλβανίας όπως είναι η άσκηση βέτο στις ενταξιακές της διαπραγματεύσεις με την ΕΕ αλλά και η έναρξη των διαδικασιών ανεξαρτητοποιήσεως της Β. Ηπείρου προς υλοποίηση του Πρωτοκόλλου της Κέρκυρας το οποίο παραμένει εν ισχύι.

 

Ακούστε τη συνέντευξη στο βίντεο που ακολουθεί