Ο «μεγαλύτερος» αμερικανός εγκληματίας του 20ού αιώνα νοσηλεύεται λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που οι Αρχές δεν αποκάλυψαν

 

Λος Αντζελες Τη μεταφορά του 82χρονου κατά συρροήν δολοφόνου Τσαρλς Μάνσον σε νοσοκομείο εκτός φυλακών αποφάσισαν οι Αρχές, λόγω σοβαρού προβλήματος υγείας που δεν αποκαλύφθηκε.

Ο ιστότοπος TMZ μετέδωσε ότι ο Μάνσον μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο στην πόλη Μπέικερσφιλντ, σε απόσταση περίπου 1 ώρας από την φυλακή της Καλιφόρνιας στο Κόρκοραν όπου κρατείται.

Ο Μάνσον έχει χαρακτηριστεί ως ο «μεγαλύτερος» αμερικανός εγκληματίας του 20ού αιώνα.

Χρησιμοποίησε νεαρές κοπέλες για να ικανοποιήσει τις διεστραμμένες επιθυμίες του (ανάμεσα σε αυτές περιλαμβάνονταν τρεις ομαδικές δολοφονίες, με πιο γνωστή εκείνη του βασανισμού και της εκτέλεσης της διάσημης -εγκύου τότε- ηθοποιού και συζύγου του σκηνοθέτη Ρομάν Πολάνσκι, Σάρον Τέιτ, και ακόμη τεσσάρων φίλων τους μέσα στο σπίτι τους, στις 9 Αυγούστου 1969).

Τον βαραίνει κάθε κατηγορία που υπάρχει

Τα αρχεία της αστυνομίας τον σκιαγραφούν ως ιδιαιτέρως προβληματική προσωπικότητα την οποία βαραίνουν σχεδόν όλες οι κατηγορίες που υπάρχουν στον Ποινικό Κώδικα.

Παρόλα αυτά, κατάφερε να περάσει στη συνείδηση ενός μεγάλου τμήματος της αμερικανικής κοινωνίας ως ένας γκουρού με διαταραγμένη προσωπικότητα και άρρωστο ψυχισμό.

Έως τα 32 του, είχε ήδη περάσει το περισσότερο της ζωής του σε διάφορα ιδρύματα (από αναμορφωτήρια ως φυλακές υψίστης ασφαλείας) κατηγορούμενος για κλοπές, ένοπλες ληστείες, βιασμούς, απάτες, απόπειρες ανθρωποκτονιών και – το αγαπημένο του – κλοπές αυτοκινήτων.

Στις 21 Μαρτίου 1967 αποφυλακίστηκε για τελευταία φορά προτού αρχίσει τη δολοφονική του δράση. Παρ’ ότι ο ίδιος αρνείτο να εγκαταλείψει τη φυλακή, οι Αρχές τον έβαλαν σε ένα λεωφορείο με προορισμό το Σαν Φρανσίσκο.

Οταν καταδικάστηκε, η ιστορία του έγινε ταινία, βιβλίο, ακόμη και όπερα, ενώ κάποια από τα 80-90 κομμάτια που είχε γράψει στη φυλακή (το όνειρό τους ήταν να γίνει μουσικός) ερμηνεύτηκαν από τους Guns ‘n’ Roses.