“Δεν ανήκει στην ιστορία η Συμμαχία”, δήλωσε ο σύβουλος του Τραμπ- “Πρέπει να τα βρούμε με τη Ρωσία”

Τμήματα του ΝΑΤΟ, όχι ολόκληρο, είναι παρωχημένα, λέει σύμβουλος του Τραμπ

 Τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ ότι το ΝΑΤΟ είναι «παρωχημένο» αντανακλούν πόσο έχει αλλάξει ο κόσμος, αλλά δεν πρέπει να ερμηνευθούν ότι εννοούσε πως η συμμαχία ανήκει στην Ιστορία, δήλωσε υψηλόβαθμος σύμβουλος του εκλεγμένου προέδρου των ΗΠΑ .

«Το ΝΑΤΟ δουλεύει, αλλά υπάρχουν πράγματα σχετικά με αυτό που πρέπει να αλλάξουν και υπάρχουν τμήματά του που είναι, με τα λόγια του Τραμπ, “παρωχημένα”», δήλωσε, στο Διεθνές Οικονομικό Φόρουμ που διεξάγεται στο Νταβός της Ελβετίας, ο Άντονι Σκαραμούτσι, διευθυντής ενός κερδοσκοπικού κεφαλαίου, ο οποίος εντάσσεται ως σύμβουλος στο προσωπικό του Λευκού Οίκου υπό τον Τραμπ.

«Πρέπει να σκεφθούμε πώς θα αλλάξουμε τη συνθήκη (του ΝΑΤΟ) για να αντιμετωπίσουμε τον 21ο και τον 22ο αιώνα», είπε ο Σκαραμούτσι, ο οποίος πρόσθεσε ότι οι προσπάθειες πρέπει να επικεντρωθούν στην εξεύρεση κοινού σκοπού με τη Ρωσία.

«Ας προσπαθήσουμε να βρούμε έναν τρόπο να τα πηγαίνουμε καλύτερα (με τη Ρωσία). Πρέπει να εστιάσουμε λιγότερα στην καταπολέμηση του κομμουνισμού και περισσότερο στην απόρριψη του ριζοσπαστικού ισλάμ», είπε.

Ο Σκαραμούτσι είπε ακόμη ότι οι Ηνωμένες Πολιτείες θέλουν να δημιουργήσουν μεγαλύτερη συμμετρία στις εμπορικές συμφωνίες και να έχουν μια «εξαιρετική σχέση» με την Κίνα, καλώντας το Πεκίνο «να έλθει τώρα προς εμάς και να μας επιτρέψει να δημιουργήσουμε αυτή τη συμμετρία».

Προσπαθώντας να καθησυχάσει τις ανησυχίες που έχουν δημιουργηθεί για τον τρόπο με τον οποίο ο Τραμπ έχει επικοινωνήσει μέχρι τώρα τις ιδέες και τις σκέψεις του, ο Σκαραμούτσι είπε πως ο κόσμος δεν πρέπει να ανησυχεί ή να τρομάζει από τα tweet του.

Η ομιλία του Τραμπ κατά την ανάληψη των καθηκόντων του θα είναι «ριγκανίζουσα», πρόσθεσε, σε μια αναφορά στον πρώην πρόεδρο των ΗΠΑ Ρόναλντ Ρίγκαν.

Όσο για τα δικά του επιχειρηματικά συμφέροντα, ο Σκαραμούτσι είπε πως έχει υπογράψει συμφωνία για την πώληση του κερδοσκοπικού κεφαλαίου Skybridge.

Πηγή