Οι καταστροφικές επιλογές του ευρωδιευθυντηρίου στρέφουν δίκαια τους πολίτες στον ευρωσκεπτικισμό

Η Ε.Ε. προσπαθεί να παράγει δαίμονες για να καλύψει τις καταστροφικές και λάθος πολιτικές της.

Την Τρίτη 14 Φεβρουαρίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την βελτίωση της λειτουργίας της ΕΕ με βάση τη Συνθήκη της Λισαβώνας, τονίζοντας ότι για τους ευρωπαίους πολίτες είναι αδιανόητο να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους και για την τύχη της πατρίδας τους κάποιοι μη εκλεγμένοι επίτροποι και στελέχη θεσμών και διευθυντηρίων, καταλήγοντας ότι όσο η Ε.Ε προσπαθεί να παράγει δαίμονες για να καλύψει τις καταστροφικές και λάθος πολιτικές της, τόσο δίκαια οι πολίτες θα στρέφονται στον ευρωσκεπτικισμό.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,

Ο ευρωσκεπτικισμός και ο λαϊκισμός, τα μόνιμα κλισέ που αναπαράγονται για να καλυφθούν τα λάθη και οι παραλείψεις της πολιτικής κάστας που κυβερνά την ΕΕ για να αποπροσανατολίσει τους πολίτες, πηγάζει πρωτίστως και σαφώς, από την ίδια τη Συνθήκη της Λισαβώνας.

Πολλοί δε θυμούνται ή κάνουν πως δε θυμούνται, ότι η Συνθήκη προέκυψε μετά τις αποτυχημένες προσπάθειες κύρωσης του Ευρωπαϊκού Συντάγματος, με χαρακτηριστικό παράδειγμα την ήττα στο γαλλικό δημοψήφισμα.

Το κακό που οι ευρωπαίοι πολίτες πραγματικά εξοβελίζουν, είναι η έλλειψη δημοκρατίας. Πρέπει να κατανοήσετε ότι για αυτούς είναι αδιανόητο να παίρνουν αποφάσεις για τη ζωή τους και για την τύχη της πατρίδας τους κάποιοι μη εκλεγμένοι επίτροποι και στελέχη θεσμών και διευθυντηρίων. Θεωρούν άκρως αντιδημοκρατικό να ακούει ότι η Επιτροπή που δεν την εξέλεξε ούτε τους αντιπροσωπεύει, ασκεί την εκτελεστική εξουσία της Ένωσης.

Στην πραγματική αντιπροσωπευτική δημοκρατία ισχύει η έκφραση, από το λαό, για το λαό. Με απλά λόγια, η εκτελεστική και νομοθετική εξουσία έχουν φυσική υπόσταση, ευθύνη πράξεων και λογοδοσία.

Όσο προσπαθείτε να παράγετε δαίμονες για να καλύψετε τις καταστροφικές και λάθος πολιτικές σας, τόσο δίκαια οι πολίτες θα στρέφονται στον ευρωσκεπτικισμό.

 

Ευχαριστώ.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής

Ακουλουθεί το βίντεο της ομιλίας