H Ευρωπαϊκή Ένωση βάζει τα συμφέροντά της πάνω από τους πολίτες

Η διάκριση των εξουσιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και κάθε προσπάθεια χειραφέτησης της Δικαιοσύνης παραπέμπει σε δημοκρατίες τύπου Στάλιν.

Την Πέμπτη 16 Μαρτίου 2017 κατά τη διάρκεια των εργασιών της Ολομέλειας του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, στο Στρασβούργο, ο Στρατηγός Ελευθέριος Συναδινός παρενέβη στη συζήτηση με θέμα την κατάσταση στην Κριμαία τονίζοντας ότι η Ευρωπαϊκή Ένωση υποκρίνεται και δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της τοποθετώντας  τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά της συμφέροντα πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη, καθόσον στην Τουρκία που καταλαμβάνει το 1/3 της Κύπρου χαρίζει δισεκατομμύρια, υπόσχεται ένταξη και ανέχεται τη δικτατορική συμπεριφορά του Ερντογάν, ενώ αντίθετα στη Ρωσία η οποία προσάρτησε ειρηνικά την Κριμαία, αποδίδει ευθύνες, την κατηγορεί και της επιβάλει κυρώσεις.

 Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,

Είναι εγκληματική ενέργεια όταν χώρα, εισβάλει με τις ένοπλες δυνάμεις της στο έδαφος μίας άλλης, προβαίνει σε εκδιώξεις, καταστροφές θρησκευτικών τόπων λατρείας, κατασχέσεις περιουσιών και παραβιάζει κάθε έννοια ανθρώπινου δικαιώματος.

Αναφέρομαι στην Τουρκία  που το 1974 κατέλαβε το 1/3 του εδάφους της Κυπριακής Δημοκρατίας και συνεχίζει ανενόχλητη να εγκληματεί κατά κράτους μέλους της Ένωσης μη αναγνωρίζοντας την υπόστασή του.

Η Ευρωπαϊκή Ένωση θεωρεί αδικαιολόγητα, ότι η ειρηνική προσάρτηση της Κριμαίας αποτελεί περίπτωση παράνομης εισβολής  και κατηγορεί, επιβάλει κυρώσεις και καταδικαστικές πολιτικές στη Ρωσία.

Στην Τουρκία αντιθέτως χαρίζει δισεκατομμύρια, υπόσχεται ένταξη και ανέχεται τη δικτατορική συμπεριφορά του Ερντογάν.

Αυτό είναι υποκρισία και δείχνει ότι η Ένωση δεν ενδιαφέρεται για τους πολίτες της και τοποθετεί τα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά της συμφέροντα πάνω από την ανθρώπινη αξιοπρέπεια και τη δικαιοσύνη.

Τέλος να επισημάνω ότι είναι απαράδεκτο, σε εκθέσεις του ΕΚ να ζητάμε από το Συμβούλιο, να ασκεί πιέσεις στο Διεθνές Δικαστήριο. Η διάκριση των εξουσιών είναι συνταγματικά κατοχυρωμένη και κάθε προσπάθεια χειραφέτησης της Δικαιοσύνης παραπέμπει σε δημοκρατίες τύπου Στάλιν.

 

Ευχαριστώ.

Ελευθέριος Συναδινός

Αντιστράτηγος ε.α.

Ευρωβουλευτής

Δείτε το βίντεο της παρέμβασης