Νέα τροπή στην υπόθεση του άφαντου Σώρρα δίνει η έφεση που άσκησε σήμερα ο δικηγόρος του Βασίλης Νουλέζας στα Δικαστήρια της Πάτρας, εναντίον την πρόσφατης καταδικαστικής απόφασης. Η αστυνομία εξακολουθεί να καταζητεί τον αρχηγό της “Ελλήνων Συνέλευσις” την ώρα που η δικαιοσύνη έχει στα χέρια της συντριπτικά στοιχεία εναντίον του Αρτέμη Σώρρα, μεταξύ των οποίων και η μηνυτήρια αναφορά του Αλέξανδρου Σταφανόπουλου.

Διαβάστε το αναλυτικό αφιέρωμα με όλες τις σημερινές εξελίξεις στην υπόθεση

Ο δικηγόρος του Αρτέμη Σώρρα Βασίλης Νουλέζας βρέθηκε σήμερα στα Δικαστήρια της Πάτρας και όπως μετέδωσε το patrastv άσκησε έφεση σε βάρος της απόφασης που καταδικάζει τον Αρτεμη Σώρρα και την σύζυγό του σε 8 χρόνια φυλάκιση και έκανε και αίτηση αναίρεσης του μη ανασταλτικού αποτελέσματός της.
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Αρτέμης Σώρρας είναι καλά στην υγεία του, παραμένει ήρεμος, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αθώος τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του.
 
Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» καταδικάστηκε την περασμένη Παρασκευή από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων της Πάτρας σε οκταετή κάθειρξη χωρίς αναστολή στην έφεση και πενταετή στέρηση των πολιτικών του δικαιωμάτων. Η ίδια ποινή επιβλήθηκε και στη σύζυγό του, Βάια Ρουγκλίου Σώρρα, για την οποία ο δικηγόρος κ.Νουλεζας θα καταθέσει έφεση αύριο.
 
Ο κ. Νουλέζας δήλωσε πως ο Αρτέμης Σώρρας δεν έχει φύγει στο εξωτερικό. Βρίσκεται στην Ελλάδα. Μάλιστα είπε πως αν απορριφθεί το αίτημα έφεσης αύριο, θα μιλήσει με τον εντολέα του καθώς δεν γνωρίζει αν είναι στις προθέσεις του να παραδοθεί.Σε ανακοίνωση που εξέδωσε σημειώνει χαρακτηριστικά: «Θα ασκηθεί άμεσα έφεση καθώς επίσης αίτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής (άρθρο 497 παράγραφος 7ΚΠΔ) με αίτημα να ανασταλεί ποινής (άρθρο 497 παράγραφος 7 ΚΠΔ) με αίτημα να ανασταλεί υπό όρους η επιβληθείσα ποινή μέχρι ότου επανακριθεί η υπόθεση σε δεύτερο βαθμό. Προσδοκούμε δικαιότερη και πιο αντικειμενική αποκαλυπτική κρίση σε δεύτερο βαθμό».
 
Η εξέλιξη αυτή ήταν απολύτως αναμενόμενη. Ειδικότερα όπως αναφέρει το ρεπορτάζ του Πρώτου Θέματος, ο Αρτέμης Σώρρας, όπως θα έκανε κάθε φυγόποινος, θα κατέθετε μέσω του δικηγόρου του έφεση και αίτηση αναστολής και θα παρέμενε κρυμμένος μέχρι να εκδικαστεί η αίτηση αναστολής, ώστε να αποφύγει έστω προσωρινά τα σίδερα της φυλακής.
 
Σύμφωνα με τον δικηγόρο του, ο Αρτέμης Σώρρας είναι καλά στην υγεία του, παραμένει ήρεμος, ενώ δηλώνει κατηγορηματικά ότι είναι αθώος τόσο ο ίδιος όσο και η γυναίκα του. Ο πρόεδρος της «Ελλήνων Συνέλευσις» μέσω του δικηγόρου του κάνει λόγο για «δικαστικό πραξικόπημα», τονίζοντας ότι δικάστηκε χωρίς συνήγορο υπεράσπισης, ο οποίος παρίστατο σε άλλη δίκη.
 
«Η ποινή που επιβλήθηκε στον Αρτέμη Σώρρα είναι εξοντωτική και δυσανάλογη με τη βαρύτητα της πράξης του» δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Παραπολιτικά ο δικηγόρος του, Βασίλης Νουλέζας και ξεκαθάρισε ότι η έφεση αφορά στην μείωση της ποινής αφού η απόφαση του δικαστηρίου δεν έχει αναστοατικό χαρακτήρα. Ο δικηγόρος πρόσθεσε ότι ο πελάτης του επιφυλάσσεται να εμφανιστεί στην εκδίκαση της έφεσης και δεν αποκάλυψε αν ο Αρτέμης Σώρρας – ο οποίος καταζητείται και διαφεύγει της σύλληψης- βρίσκεται στην Ελλάδα ή στο εξωτερικό.
 
«Θα ήταν σωστότερο να θέσει τον εαυτό του στην διάθεση της Δικαιοσύνης και στην εκτέλεση της καταδικαστικής απόφασης», δήλωσε ο κ. Νουλέζας, ξεκαθαρίζοντας ωστόσο ότι «εκείνος αποφασίζει, εγώ είμαι εντολοδόχος δικηγόρος και εκτελώ εντολές στα πλαίσια και στα όρια της εξουσιοδοτήσεως μου».
 
Όπως σημειώνει ο κ. Νουλέζας, ένας από τους λόγους για τους οποίους ο Σώρρας δεν εμφανίζεται είναι επειδή δέχεται σοβαρές απειλές για τη ζωή του, προσθέτοντας συγκεκριμένα πως δύο φορές έχει δεχτεί «επίθεση δολοφονική, δηλαδή απόπειρα ανθρωποκτονίας. Είναι αρχηγός πολιτικού φορέα και αν δεν ήταν αυτός δεν θα είχε πάρει τόσο μεγάλη ποινή».
 
«Αν και δεν είμαι εξουσιοδοτημένος να απαντήσω και ακόμη κι αν γνώριζα που βρίσκεται δεν θα σας το αποκάλυπτα, σας λέω ότι δεν έχει κανέναν απολύτως λόγο να κρύβεται, να είναι φυγόποινος. Θα ολοκληρώσουμε τη διαδικασία αύριο που αφορά την αίτηση αναστολής εκτέλεσης πρωτόδικης καταδικαστικής του άρθρου 7 του κώδικα ποινικής δικονομίας, και δεν εμφανίζεται γιατί δεν είναι απαραίτητη, αναγκαία η αυτοπρόσωπη παρουσία και επίσης δέχεται απειλές και κινδυνεύει άμεσα η ζωή του», δήλωσε χαρακτηριστικά.
 
Ο ίδιος πρόσθεσε πως δεν ξέρει αν βρίσκεται στο εξωτερικό, τονίζοντας πάντως ότι “στις 17 και 18 του μηνός που επικοινώνησα με τον κ. Σώρρα και μου χορήγησε την εξουσιοδότηση για να ασκήσω έφεση δεν έλειπε στο εξωτερικό“.
 
Μιλώντας στην τηλεόραση του Star ο κ. Νούλεζας είπε ότι ο Αρτέμης Σώρρας είναι καλά, είναι ήρεμος και περιμένει να προχωρήσει η διαδικασία και την κατάλληλη στιγμή να εμφανιστεί ο ίδιος στη δικαιοσύνη.
 
Δεν αποκάλυψε πού βρίσκεται ο καταζητούμενος Σώρρας και επανέλαβε τις αιτιάσεις για υπερβάλλοντα ζήλο στην εφαρμογή της απόφασης. 

 
Που κινούνται οι έρευνες της αστυνομίας
 
Όπως μεταδίδει το thetoc.gr οι αστυνομικοί αναζητούν κάποιο λάθος του Αρτέμη Σώρρα στους τρόπους επικοινωνίας του με οικεία πρόσωπα ή συνεργάτες με ηλεκτρονικά μέσα και συγκεκριμένα προσπαθούν να εντοπίσουν κάποια τηλεφωνική κλήση, ένα γραπτό μήνυμα ή ένα mail από τα οποία να προκύψει η τοποθεσία που βρίσκεται.
 
Ειδική ομάδα της ΕΛΑΣ έχει προβεί σε έρευνες σε σπίτια οικείων προσώπων χωρίς αποτέλεσμα, χωρίς να αποκλείεται το ενδεχόμενο να έχει βρει καταφύγιο σε σπίτι πιστού οπαδού του. Παράλληλα συνεχίζεται η έρευνα προκειμένου να διαπιστωθεί εάν έχει διαφύγει για την Ιταλία μέσω του λιμένα Πατρών. Ωστόσο από μια πρώτη έρευνα στα δρομολόγια των πλοίων το κρίσιμο χρονικό διάστημα, δεν εντοπίστηκε κάποιο ίχνος του είτε σε λίστες επιβατών είτε σε κάμερες ασφαλείας.
 
Εν τω μεταξύ, η έρευνα για ηλεκτρονικά “αποτυπώματα” του… διαγγέλματός του έχει παγώσει καθώς η απόφαση της καταδίκης του δεν έχει καθαρογραφεί και δεν έχει εκδοθεί ένταλμα σύλληψης και θα πρέπει να αναμένεται διάταξη του εισαγγελέα για την άρση του απορρήτου.
 
Οπως αναφέρει το ρεπορτάζ της Μίνας Καραμήτρου για το CNN.gr oι αστυνομικοί εκτιμούν ότι αργά ή γρήγορα ο ” δισεκατομμυριούχος χωρίς αντίκρισμα ” θα κάνει το λάθος και θα επικοινωνήσει με άτομα που είναι στο στενό περιβάλλον του και τότε θα μπορέσουν να τον εντοπίσουν. Το ίδιο ισχύει και για το συγγενικό περιβάλλον της συζύγου του η οποία δεν είναι απίθανο να είχε ήδη σχεδιάσει τη φυγή τους πριν ακόμη εμφανιστούν στο δικαστήριο της Πάτρας.
 
Η ειδική ομάδα που έχει συσταθεί στην ΕΛΑΣ έχει κάνει έρευνες μέχρι στιγμής σε όσα σημεία στην Αττική είχε δηλώσει ως οικία και γραφεία του χωρίς φυσικά αποτέλεσμα. Τίποτα επίσης δεν αποκλείει το ενδεχόμενο να τον κρύβουν εύπιστοι οπαδοί του στους οποίους φυσικά θα έχει υποσχεθεί “λαγούς με πετραχήλια. 
 
 
Δείτε το βίντεο με τις δηλώσεις του δικηγόρου του Αρτέμη Σώρρα από τα δικαστήρια της Πάτρας
 

Το κείμενο της έφεσης που εξασφάλισε το Πρώτο Θέμα

ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΡΑ ΣΤΟ PATRAS TV: ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ! ΔΕΙΤΕ ΤΟ ΒΙΝΤΕΟ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΠΑΤΡΑΣ

Η αποκάλυψη του δικηγόρου του Αρτέμη Σώρρα για το πού κρύβεται (vid)

AΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΟ: ΔΙΚΗΓΟΡΟΣ ΣΩΡΡΑ ΑΠΟ ΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΤΗΣ ΠΑΤΡΑΣ: Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ – ΒΙΝΤΕΟ

Άσκησε έφεση ο… άφαντος Σώρρας

Εφεση άσκησε ο δικηγόρος του Σώρρα

Δικηγόρος Σώρρα: Ο Αρτέμης βρίσκεται στην Ελλάδα – Άσκησε έφεση κατά της απόφασης

Έφεση από τον άφαντο Σώρρα – Εμφανίστηκε ο δικηγόρος του

Άσκησε ΕΦΕΣΗ ο Σώρρας για την καταδικαστική απόφαση σε βάρος του

Ανακοίνωση συνηγόρου Σώρρα: «Θα ασκηθεί άμεσα έφεση καθώς επίσης αιτηση αναστολής εκτέλεσης ποινής»

Έφεση άσκησε ο εξαφανισμένος Αρτέμης Σώρρας μέσω του δικηγόρου του

Αρτέμης Σώρρας: Το λάθος που περιμένουν οι αστυνομικοί

Ο Σώρρας είναι στην Ελλάδα και θα εμφανιστεί σύντομα -Τι λέει ο δικηγόρος του [βίντεο]

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Η αποκάλυψη μιας καλοστημένης απάτης

Στενεύει ο κλοιός για τον καταζητούμενο Σώρρα

Βίντεο-πρόκληση από τον καταζητούμενο Σώρρα: Καλεί σε πόλεμο!

Τι οδήγησε στην καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα

ΕΚΤΑΚΤΟ: ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Ποινή κάθειρξης 8 ετών χωρίς αναστολή για τον Αρτέμη Σώρρα

Ποια είναι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα που καταδικάστηκε μαζί του [εικόνες]

Ποιο πολιτικό κόμμα ευνοείται από την καταδίκη του Αρτέμη Σώρρα;

Καταζητείται ο Σώρρας και η σύζυγός του μετά την 8ετή καταδίκη τους – Έχουν χαθεί τα ίχνη τους

Καταζητούμενος ο Σώρρας – Η απάτη με τα δηνάρια Κουβέιτ τον οδηγεί στη φυλακή

Ποια είναι η σύζυγος του Αρτέμη Σώρρα

 
 
 
 

Στη φυλακή οδηγείται ο Αρτέμης Σώρρας -Καταδικάστηκε σε 8 χρόνια

ΣΤΗ ΦΥΛΑΚΗ Ο ΑΠΑΤΕΩΝΑΣ ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ

Σε 8ετή φυλάκιση για υπεξαίρεση καταδικάστηκε ο Σώρρας

Στη φυλακή ο Σώρρας: 8 χρόνια κάθειρξη χωρίς αναστολή και 5 χρόνια στέρηση πολιτικών δικαιωμάτων

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο πάγο

Ο Εισαγγελέας καλεί τον Σώρρα

Τράπεζα της Ελλάδος εναντίον Σώρρα: Λεφτά ΔΕΝ υπάρχουν!

Στην Εισαγγελία καλείται ο Σώρρας ως ύποπτος

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο στη συνεδρίαση για τα 600 δισ. ευρώ

Απών ο Σώρρας από τον Άρειο Πάγο – Αναιτιολόγητη η δικαστική απόφαση λέει ο εισαγγελέας

Υπόθεση Σώρρα: H απάτη του «ιδιωτικού καταθετήριου» των φανταστικών 600 δις

Υπόθεση Σώρρα: Ζητά ακύρωση την απόφασης για τα 600 δις η Εισαγγελέας του Αρείου Πάγου

Ο Αρτέμης Σώρρας χωρίς αυταπάτες

Αρτέμης Σώρρας: Η απάτη με τις μετοχές της Τράπεζας της Ανατολής

Κάλεσμα δικαίωσης για τους ομολογιούχους της Τράπεζας της Ανατολής

Ελλήνων Συνέλευσις: Στο φως το καταστατικό της εγκληματικής οργάνωσης

Λευτέρης Ρήνος: Γιατι μήνυσα τον Αρτέμη Σώρρα

Ελλήνων Συνέλευσις: στο φως το καταστατικό της εγκληματικής οργάνωσης

Οι «μπλόφες» του απατεώνα Αρτέμιου Σώρρα στη συνέντευξη του στον Αντώνη Σρόιτερ

Τατσόπουλος: η θέση του Αρτέμη Σώρρα θα έπρεπε να είναι στο Δρομοκαϊτειο

Αρτέμης Σώρρας: Τώρα απειλεί ευθέως και με ξύλο!

Αναιρεί ο Άρειος Πάγος την απόφαση υπέρ του Σώρρα

Ελλήνων Συνέλευσις: εγκληματική οργάνωση η κίνηση του Σώρρα

Αρτέμης Σώρρας: Άδειες υποσχέσεις σε μια τελειωμένη χώρα

Παναγούλης: Γιατι οι Αρχές ανέχτηκαν τον Αρτέμη Σώρρα;

Πώς κάλυψε το ΑΠΕ τη μήνυση του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εναντίον του Αρτέμη Σώρρα

Υπόθεση Σώρρα: Αρχή του τελους (;) η δολοφονία της Λαμίας

Θεόδωρος Καρυώτης: αποτάσσομαι Αρτέμιον Σώρρα!

Aρτέμης Σώρρας: Αλήθειες που πονάνε

Ποια συμφέροντα ευθύνονται για την υπόθεση Σώρρα

Τι συμβαίνει στο κόμμα του Αρτέμη Σώρρα;

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Πόρισμα κόλαφος για τους… εθνοσωτήρες των 600 δισ. $

“Φούσκα” με τη βούλα του Αμερικανικού Υπουργείου Οικονομικών η υπόθεση του Αρτέμη Σώρρα

Η υπόθεση με τη φούσκα της μετοχής “αμύθητης” υπεραξίας των 670 δις ευρώ της Τράπεζας της Ανατολής η ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΔΩΡΕΑ των 13.572.959.579.71 ΕΥΡΩ, εμπλοκή του γνωστού Μάκη Τριανταφυλλόπουλου και η διαπλοκή του γιατρού Ε. Λαμπράκη

Κρίση και πολιτικός κατήφορος

Ανα- Δημοσιεύουμε το emailτου ιατρού κ. Μ. Λαμπράκη προς τον καθηγητή κ. Θεόδωρο Καρυώτη αναμένοντας την επίσημη απάντηση και αντίδραση του δεύτερου σε όσα (φαιδρά ή όχι λίγη σημασία έχει) του καταλογίζει κατηγορεί και αναφέρει εις βάρος του ο κατά τ άλλα ..αξιότιμος κ. Λαμπράκης.

Αρτέμης Σώρρας: Επικίνδυνη γραφικότητα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Ας σταματήσει επιτέλους κάποιος αυτόν τον Απατεώνα!

Αποκαλύπτεται ο ρόλος του Αρτέμη Σώρρα και του Μανόλη Λαμπράκη

Αποκάλυψη: Στενός συνεργάτης του Σώρρα συνελήφθη ως διακινητής οπιούχων χαπιών

Η παγκόσμια απoστολή της Ελλάδας

Λαμία: Η Θώμη Κουμπούρα, ο Αρτέμης Σώρρας και η δολοφονία – ”Ήθελε να της κλείσει το στόμα” [vids]

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Απάτη ο Αρτέμης Σώρρας που θα έδινε… 600 δισ. δολάρια για το ελληνικό χρέος

Ο σκοτεινός Σώρρας και το… χρυσάφι του Γιαμασίτα

ΤΙ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΑ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ??? ΠΕΡΙΠΤΩΣΗ ΑΡΤΕΜΗ ΣΩΡΑ

Αρτέμης Σώρρας: Στο στόχαστρο της Δικαιοσύνης – Ανασύρονται όλες οι δικογραφίες που τον αφορούν

ToΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ «ξεσκεπάζει» τον… σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Σοκάρει η αποκλειστική μαρτυρία για την οργάνωση Σώρρα: Απειλούσαν ότι θα με σκοτώσουν

Καυγάς κυβέρνησης – αντιπολίτευσης για Σώρρα

ΑΡΤΕΜΗΣ ΣΩΡΡΑΣ: Πυρ, αήρ και χρήμα

Το αμερικανικό ΥΠΟΙΚ ξεσκεπάζει τον «σωτήρα» Αρτέμη Σώρρα

Απάτη ο Σώρρας και το δάνειο των 600 δισ για το ελληνικό χρέος

Απάτη τα 600 δις του Αρτέμη Σώρρα για το ελληνικό χρέος

Απάτη και με τη βούλα τα 600 δισεκ. του Σώρρα

ὉΛαμπράκης φτιάχνει νέα θρησκεία;

Αρτέμης Σώρρας: Η τελευταία αυταπάτη

Ο περίεργος …τρισεκατομμυριούχος κύριος Αρτέμιος Σώρρας

ΕΥΦΟΡΙΑ! Τώρα ο Αρτέμης Σώρρας θα πληρώσει και την εφορία των Ελλήνων!

Α. Σώρρας: Η αρχαιολατρία ως απάτη

Ο άφραγκος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμης απειλεί τον Λουκά Φουρλά του MegaΚύπρου

Ο απένταρος “τρισεκατομμυριούχος” Αρτέμιος Σώρρας 5 μήνες πριν από την αποκαθήλωση, παραληρεί…

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Πληροφορίες για σύλληψη με τη διαδικασία του αυτοφώρου του “τρισεκατομμυριούχου” Σώρρα

Γιατί οι ελληνικές αρχές δεν έχουν συλλάβει ακόμα τον Σώρρα;

Η μηνυτήρια αναφορά στον εισαγγελέα για τα πλαστά χρεόγραφα Σώρρα

Η τρέλα δεν πάει στα βουνά: Τα ανύπαρκτα 600 δις του Σώρρα πονοκέφαλος για τράπεζες

«Προφήτες» με εκλογικά κέντρα: Ο ΣΥΡΙΖΑ, οι ΑΝΕΛ, οι “παραμυθάδες” και ο Αρτέμιος Σώρρας

Γιατί αργεί η δικαιοσύνη στην υπόθεση απάτης της οργάνωσης Σώρρα

TO TEΡΜΑΤΙΣΑΜΕ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΧΩΡΑ Ο ΑΝΤΙΠΡΟΕΔΡΟΣ ΤΗΣ ΝΔ ΚΑΤΑ ΣΩΡΡΑ (ΠΩΣ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΕΤΑΙ Η ΑΠΑΤΗ ΤΟΥ ΣΩΡΡΑ)

 

Oλόκληρη η μηνυτήρια αναφορά του Αλέξανδρου Στεφανόπουλου εδώ