Στον περίβολο του κοινοβουλίου και στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ-Γίνεται λόγος για τουλάχιστον τέσσερις νεκρούς 

Για δύο νεκρούς κάνουν λόγο οι μέχρι τώρα πληροφορίες σχετικά με τη διπλή επίθεση που πραγματοποιήθηκε το απόγευμα της Τετάρτης στον περίβολο του κοινοβουλίου του Ηνωμένου Βασιλείου και στην γέφυρα του Ουεστμίνστερ, στο Λονδίνο.

Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ένα όχημα παρέσυρε πεζούς στη γέφυρα, σκοτώνοντας τουλάχιστον μια γυναίκα και προκαλώντας σοβαρούς τραυματισμούς σε άλλα άτομα, ενώ την ίδια ώρα, άγνωστος επιτέθηκε με μαχαίρι σε αστυνομικό και τον τραυμάτισε, πριν δεχθεί πυρά, έξω από το κοινοβούλιο.

Ως τρομοκρατική ενέργεια αντιμετωπίζει το περιστατικό η Μητροπολιτική Αστυνομία του Λονδίνου, «μέχρι νεωτέρας».

Μία γυναίκα ανασύρθηκε από τον ποταμό Τάμεση με σοβαρούς τραυματισμούς.

Tο κτίριο του κοινοβούλιο, το οποίο τέθηκε σε κατάσταση αποκλεισμού και διέκοψε όλες τις εργασίες του, εκκενώθηκε στη συνέχεια.

«Εκφράζουμε τον αποτροπιασμό μας για την ειδεχθή και άνανδρη τρομοκρατική ενέργεια που σημειώθηκε, σήμερα, στο Λονδίνο. Η Ελλάδα καταδικάζει απερίφραστα την τρομοκρατία και στέκεται στο πλευρό της Κυβέρνησης και του λαού του Ηνωμένου Βασιλείου. Η Πρεσβεία της Ελλάδας στο Λονδίνο παρακολουθεί στενά τις εξελίξεις σε συνεργασία με τις αρμόδιες βρετανικές Αρχές», αναφέρει σε ανακοίνωσή του το ελληνικό υπουργείο Εξωτερικών.

Ο Ολλανδός πρωθυπουργός, Μαρκ Ρούτε δήλωσε τη θλίψη του για τα γεγονότα στη βρετανική πρωτεύουσα. «Φρικτές εικόνες από το Λονδίνο. Η ίδια η καρδιά της πόλης χτυπήθηκε. Οι σκέψεις μας είναι με το βρετανικό λαό», σχολίασε.

Διπλή επίθεση στο Λονδίνο – Δύο νεκροί – Φωτογραφίες σοκ