Η επίθεση του αμερικανού προέδρου προς τους βουλευτές που “του την έφεραν”

Μία άνευ προηγουμένου επίθεση μέσω Τwitter, εξαπέλυσε τις τελευταίες ώρες ο Ντόναλντ Τραμπ κατά των ίδιων του των βουλευτών, που σύμφωνα με αυτόν τον «πρόδωσαν».
Ο Αμερικανός πρόεδρος, σύμφωνα με τα δικά του λεγόμενα, δεν αφήνει κανέναν ατιμώρητο. «Λατρεύω να παίρνω εκδίκηση, όταν μου τη φέρνουν» έχει δηλώσει ο ίδιος πολλάκις και αυτό ακριβώς κάνει τις τελευταίες ώρες απειλώντας τρεις ρεπουμπλικάνους βουλευτές του, οι οποίο έπεσαν στο ατόπημα να τον στηρίξουν μεν, στην προεκλογική καμπάνια, να μην ψηφίσουν δε, το νομοσχέδιο του για την υγεία.
Στη συνέχεια απείλησε το «Freedom Caucus» μία ομάδα συντηρητικών ρεπουμπλικάνων νομοθετών και ορκίστηκε να παλέψει, όχι μόνο αυτούς επειδή δεν τον στήριξαν στο νομοσχέδιο για την υγεία αλλά και τους Δημοκρατικούς το 2018.
Μάλιστα σύμφωνα με το… CNN, ο Mark Sanford, ρεπουμπλικανός βουλευτής στη Νότια Καρολίνα, ισχυρίστηκε ότι ο οικονομικός διευθυντής του Λευκού Οίκου, Mick Mulvaney του είπε «Ο Πρόεδρος μου ζήτησε να σε κοιτάξω στα μάτια και να σου πω ότι εύχεται να ψηφίσεις «όχι» στο νομοσχέδιο για να μπορέσει να σε «πολεμήσει» πολιτικά το 2018».
Και τα tweets συνεχίστηκαν με τον Ντόναλντ Τραμπ να ονοματίζει και να καταγγέλει επί προσωπικού πια: «Αν οι MarkMeadows, Jim Jordan και Raul Labrador συντάσσοταν (με την απόφασή μου), θα είχαμε καλύτερο σύστημα υγείας και τεράστιες φοροαελαφρύνσεις και μεταρρυθμίσεις» ενώ λίγο αργότερα αναζητώντας απεγνωσμένα μία απάντηση από τους «εχθρούς» έγραψε πάλι στο twitter «Πού είστε MarkMeadows, Jim Jordan και Raul Labrador?».
Ο Labrador, ένας από τους ιδρυτές του Freedom Caucus, αναγκάστηκε να απαντήσει στον Τραμπ, γράφοντάς του «Θυμήσου ποιοι είναι οι φίλοι σου. Προσπαθούμε να σε κάνουμε να πετύχεις».
Ωστόσο, ο εκπρόσωπος της Γερουσίας Justin Amash, είχε μια πιο ρεαλιστική αντίδραση «Οι περισσότεροι άνθρωποι δεν αντιδρούν καλά όταν τους εκφοβίζουν» συγκρίνοντας δε την προσέγγιση Τραμπ με ό,τι κάνει ένα παιδί, όταν απλά θέλει να περάσει το δικό του.