Οι ενόπλες δυνάμεις μπορούν αν εξασφαλίσουν την ασφάλεια των συνόρων και να αποτρέψουν την εμπορία ενθρώπων 

Στρατηγός Γ. Επιτήδειος: «Οι Ένοπλες Δυνάμεις να αναλάβουν την φύλαξη των συνόρων»

Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την εμπορία ανθρώπων.

Ακολουθεί η παρέμβαση:

Κυρία Πρόεδρε, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων αποτελεί τη σύγχρονη μορφή δουλείας. Είναι ένα ειδεχθές έγκλημα το οποίο εξευτελίζει την προσωπικότητα και την αξιοπρέπεια του ανθρώπου, διότι τον αντιμετωπίζει ως αντικείμενο με σκοπό το κέρδος. Θύματά του είναι νέες γυναίκες οι οποίες ωθούνται στην πορνεία και παιδιά τα οποία είτε χρησιμοποιούνται σε καταναγκαστική εργασία κάτω από άθλιες συνθήκες είτε τους αφαιρούνται όργανα και διατίθενται στο παράνομο εμπόριο. Ιδιαίτερα εύκολα θύματα είναι γυναίκες και παιδιά τα οποία εισέρχονται παράνομα και ανεξέλεγκτα ως λαθρομετανάστες στις χώρες εισόδου, την Ελλάδα και την Ιταλία. Δυστυχώς, επειδή τα κέρδη από την παράνομη αυτή δραστηριότητα μπορούν εύκολα να διοχετευθούν σε φαινομενικά νόμιμες δραστηριότητες, τα κράτη δεν είναι εύκολο να αντιμετωπίσουν αυτό το έγκλημα.

Παρ’ όλα αυτά, τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης οφείλουν να συνεργαστούν και να θεσπίσουν αυστηρούς νόμους, ούτως ώστε να πατάξουν αυτό το απαράδεκτο φαινόμενο. Βασική προϋπόθεση για να έχει επιτυχία αυτή η προσπάθεια είναι ο αυστηρός έλεγχος των συνόρων. Σας πληροφορώ ότι, όταν τα σύνορα της Ελλάδος τα φρουρούσαν οι Ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις, η Ελληνική Αστυνομία και Ελληνική Ακτοφυλακή, η παράνομη διακίνηση ανθρώπων ήταν σχεδόν μηδενική. Από τη στιγμή κατά την οποία αυτό το σοβαρό έργο ανέλαβαν να το φέρουν εις πέρας αποτυχημένοι γραφειοκρατικοί οργανισμοί, όπως ο Frontex και η Ευρωπαϊκή Ακτοφυλακή και Συνοριοφυλακή, έχουμε αυτό το χάος, το οποίο όλοι γνωρίζετε ότι υπάρχει, δυστυχώς.

Δείτε την παρέμβαση στο βίντεο που ακολουθεί