Ένα ιδιαίτερα συναισθηματικά φορτισμένο  “διάγγελμα”  απυήθυνε χθες Τετάρτη 5 Απριλίου μέσα από την συχότητα του Art FM  ο Ιατρός Εμμανουήλ Λαμπρακης  μετά και την δήλωση αποστασιοποίησης και αποκήρυξης του Αρτέμη Σώρρα που έκαμε στο κεντρικό δελτίο του ΑΝΤ1 -και στην δημοσιογράφο Κέλλυ Χεινοπόρου-,   προς τους φίλους και συνοδοιπόρους του, όλα αυτά τα χρόνια της δημόσιας δράσης υπέρ των δικαίων της Ελλάδος και του Ελληνικού Έθνους και της διάδοσης και διάσωσης του παγκόσμιου ελληνικού πολιτισμού, από την οποία αποχωρεί για να αφιερωθεί στην οικογένεια και στον εαυτό του, στάθηκαν δίπλα του και τον στήριζαν σε κάθε του δράση και ενέργεια. Μέσα σε μα έντονα συγκηνισιακή ατμόσφαιρα ο ιατρός που στην πλειοψηφία της η Ελληνική κοινότητα των ΗΠΑ αλλά και στην Ελλάδα στο άκουσμα του ονόματος του έτρχαν και γέμιζαν τις αίθουσες για να ακούσουν τον πύρινο λόγο του για την Ελλάδα! Για την Ελληνική παιδεία. Για την Ελληνική γλώσσα αλλά και να γίνουν κοινωνοί σε  ιδέες και απόψες  που ο ιατρός Μανώλης Λαμπράκης διακήρησε “δεμένες”  άλλοτε πετυχημένα και άλλοτε άκομψα δοσμένες με μια απίστευτη συνομωσιολογία και  θεωρείες, που ουδείς γνωρίζει που τελειώνει η λογική και που αρχίζει το παράλογο, εν τούτοις κατάφερνε να μαγεύει με την Ρητορική του και να προσελκύει τα πλήθη. Παραθέτουμε αυτούσιο το κείμενο της ομιλίας προς τους φίλους και συνεργάτες του που απηύθυνε   

Αγαπημενοι μου Συνελληνες, χαιρομαι πολυ που ξαναβρισκομαι μπροστα σας και επιτελους, ελευθερος να σας ανοιξω την καρδια μου. 
 
Καταρχας οφειλω ενα μεγαλο συγνωμη που εξαφανισθηκα, αλλα ειχα υποσχεθει στον εαυτο μου και σε εσας οτι δεν θα ξανα εμφανιστω δημοσια αν δεν εχω καποιο χειροπιαστο αποτελεσμα να σας δωσω.
 
Παρα τους αγωνες που συνεχως εκανα, δεν ειχα τιποτα χειροπιαστο και ετσι προσπαθουσα να μην αθετησω την υποσχεση μου προς εσας.
 
Αγωνιζομουν, αγωνιζομουν αλλα τιποτα δεν προχωρουσε οπως ηθελα.
 
Μετα απο τοσους αγωνες, τοσες θυσιες, και το αποτελεσμα ηταν συνεχως το ιδιο.
Τοτε ηρθε στο μυαλο μου η φραση που ειχε πει ο Αινσταιν
“Ειναι παρανοικο να κανεις συνεχως το ιδιο πραγμα και να περιμενεις διαφορετικα αποτελεσματα”.
 
Πρεπει να κανω κατι διαφορετικο…κατι τοσο διαφορετικο, που να αλλαξει τελειως το αποτελεσμα που βλεπω γυρω μου…
Τι ηταν αυτο?
 
Εψαξα, αναρωτηθηκα πολλα βραδια χωρις υπνο…και τοτε καταλαβα…
 
Ο καθε Ελληνας ακολουθουσε αυτον τον αγωνα για διαφορετικους λογους…
 
Αλλος για να παρει αυξηση στο μισθο του, αλλος για να αυξηθει η συνταξη του, αλλος για να παρει αξια το χωραφι του…αλλος για να ξανακερδισει στο χρηματιστηριο…αλλος για να βρει εργασια, αλλος για να μπορεσει να σπουδασει κ να εργαστει στην πατριδα του…
 
Ολα ηταν εξωτερικα αποτελεσματα και οχι εσωτερικα και κυριως ηταν διαφορετικοι στοχοι, οι οποιοι ειχαν απλα ενα κοινο ονομα “απελευθερωση της πατριδας”…αλλα οι στοχοι δεν επαυαν να ειναι διαφορετικοι.
 
Οταν ενα συνολο ανθρωπων εχει διαφορετικους στοχους, τοτε χρειαζεται υπερβολικη προσπαθεια και οργανωση, διοτι ερχεται η αποδυναμωση λογω του οτι η προθεση του καθενος κινει διαφορετικα συμπαντικα νηματα για την επιτευξη του καθε στοχου.
 
Αρα η ενεργεια διασπαται.
Οταν ομως ο στοχος ειναι κοινος, Η ΠΡΟΘΕΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΟΙΝΗ, τοτε ολα γινονται αυθορμητα, μαγικα, διοτι η ενεργεια της προθεσης του καθενος, ενωνεται φτιαχνοντας μια τεραστια ενεργειακη προθεση που θα κινησει τα συμπαντικα νηματα και κανενα εμποδιο δεν θα μπορει να της αντισταθει.
 
Η αλλαγη ερχεται οταν ο στοχος ειναι κοινος. 
Οταν ο στοχος ειναι κοινος…οταν ο στοχος ειναι κοινος…
Επαναλαμβανα αυτο μεσα μου…
 
Προσπαθησα να σκεφτω τι κοινο στοχο θα μπορουσαν ή θα επρεπε να ειχαν ολοι αυτοι οι ανθρωποι που περιεγραψα παραπανω…κι εγω μαζι μεσα σ αυτους…
Προσευχηθηκα, παρακαλεσα να μου φανερωθει αυτο που ηταν το σωστο…
και τοτε ειχα μια στιγμη αναλαμπης…
Θυμηθηκα τα λογια των πατερων που μιλουν για προφητειες…
Θυμηθηκα τους επιστημονες που μιλουν για την αλλαγη της δονησης της Γης και ολα αυτα τα ενεργειακα ανεβασματα που γινονται…
Ηταν ξαφνικα ολοφανερο…
Το μονο που πρεπει να κανουμε, ο μονος κοινος μας στοχος…ειναι η ΕΣΩΤΕΡΙΚΗ ΜΑΣ ΑΛΛΑΓΗ…
Η μετα-νοια…η αλλαγη του τροπου σκεψης μας…
Τι εννοω με αυτο?
Θα σας πω…
 
Αλλα πρωτα θα ηθελα να κλεισω το θεμα που αφορα τον αγωνα με τον οποιο με ειχατε συνδεσει…Θελω να σας πω με το χερι στην καρδια οτι εχω αφησει καθε τετοιου ειδους αγωνα πισω μου…
Δεν προκειται να με ξαναδειτε να ασχοληθω με κατι παρομοιο οπως αυτα που με βλεπατε να κανω…
Αν δεν ηταν λαθος μονοπατι δεν θα με οδηγουσε σε λαθος αποτελεσματα…
Σταματω εδω και δεν θα ξανα ασχοληθω…
Οι δικαιολογιες οτι το συστημα μας μαχεται και μας φερνει σε δυσκολη θεση δεν ισχυουν.
Το συστημα και κανενα συστημα δεν θα ειχε τη δυναμη να μας φερει σε τετοια κατασταση αν δεν ηταν εξ αρχης λαθος ο στοχος, αν δεν ηταν λαθος το μονοπατι, διοτι αν ηταν σωστο το μονοπατι, θα ηταν με τη μερια μας η ταση υλοποιησης του συμπαντος, η οποια τα υπερνικα ολα.
 
Επισης θελω να ξεκαθαρισω καποια πραγματα με καθε ειλικρινεια
 
1. Δεν ειχα και ουτε εχω καμια σχεση με τις ΕΣΥ και τον Σωρρα. Ολοι ξερετε ποτε απομακρυνθηκα απο τον Σωρρα διοτι βγηκα και το ανακοινωσα δημοσια. Απο τοτε δεν εχω καμια επαφη μαζι του, αλλα ουτε με τις ΕΣΥ.
2. Δεν εχω κανει αυτα για τα οποια με κατηγορουν οσον αφορα το ιατρειο μου.
Παντα φροντιζα να ειμαι νομοταγης, αλλα και να φροντιζω τους ασθενεις μου πρωτα απ ολα σαν ανθρωπος και μετα σαν ιατρος.
3. Δεν θα ξανα ασχοληθω με κανεναν παρομοιου ειδους αγωνα, διοτι βρηκα ποιος ειναι ο στοχος που με εκφραζει και πιστευω πως αυτος θα επρεπε να ηταν ο κοινος στοχος ολων μας αν θελουμε να δουμε τη ζωη μας να αλλαζει.
 
Ο στοχος που με εκφραζει πλεον ειναι η ΑΓΑΠΗ.
Καποτε επεμενα να το λεω Φιλοτητα, διοτι δεν αναφεροταν πουθενα στην αρχαια ελληνικη γραμματεια η λεξη αγαπη. 
Ομως το τι περιεχει αυτη η λεξη ειναι πολυ παραπανω απο τη λεξη Φιλοτητα τελικα αν σκεφτει κανεις τους πολιτισμους των ανωτερων διαστασεων.
Αλλες δονησεις εχει η λεξη Φιλοτητα και το αισθημα της φιλοτητας και αλλες δονησεις αυτο της Αγαπης.
Η Αγαπη, ειναι η κατασταση του να βρισκεται κανεις συνεχως στα 528 Hz. Σε τοσο υψηλες δονησεις.
Οταν βρισκεσαι σε τετοιες δονησεις συνεχεια, κανεις και τιποτα δεν μπορει να σε πειραξει. Κανεις δεν μπορει να σε επηρεασει. Κανεις δεν μπορει να επεμβει σε οτιδηποτε προσπαθεις να υλοποιησεις και να βιωσεις.
Διοτι τοτε βγαινεις απο τον διπολισμο. Βγαινεις απο το κακο-καλο, απο το ασχημο-ομορφο, απο το λαθος – σωστο.
Τοτε απλα λουζεσαι στο Φως και συντονιζεσαι με την καρδια σου.
Οταν εισαι συντονισμενος με την καρδια σου, δεν μισεις τον Εβραιο, τον Τουρκο…κανεναν.
Τοτε καταλαβαινεις οτι ολα και ολοι ειναι συνδεδεμενα και νιωθεις ΕΝΑ ΜΕ ΤΟ ΟΛΟΝ.
 
Αυτο πρεπει να ξεκινα απο τον μικροκοσμο του καθενος. Απο τους φιλους του, τις σχεσεις του…να μαθει να εφαρμοζει εκει πρωτα την Αγαπη.
Να μετα-νοησει…να αλλαξει νοηση….να αρχισει να βλεπει τα παντα με Αγαπη και να αντιλαμβανεται πως οσα μας χωριζουν ειναι απλα ψευδαισθησεις και αρα δεν πρεπει να τους δινουμε σημασια.
Πρεπει να το ξεκινησουμε απο τους κοντινους μας ανθρωπους. Αυτους που βλεπουμε καθημερινα.
Ετσι κι εγω εχω ξεκινησει πλεον αυτο να κανω με τη συζυγο μου, με τα παιδια μου και μεσα μου.
Αυτος πλεον ειναι ο αγωνας μου.
Και αν ο καθενας κανει προσωπικο του αγωνα το να εχει τις δονησεις του σ αυτες τις Αγαπης και το κατααφερνει, σας εγγυουμαι οτι θα γινουν ολα τοσο μαγικα ομορφα που δεν θα το πιστευετε.
 
Οτιδηποτε σκεπτομαστε και οτιδηποτε λεμε εχει δυναμη.
Ο λογος εχει δυναμη…
Οταν λεμε ο ταδε πολιτικος αρχηγος ειναι κακος, ειναι προδοτης…τοτε καθημερινα τον υλοποιουμε σαν πιο κακο, σαν πιο προδοτη…
Ο καθενας μας εχει την ευθυνη στο τι υλοποιει και στο τι βιωνει…
Ο οραματισμος, η φαντασια ειναι το κλειδι.
Αν οραματιστουμε ολοι μαζι κατι, εχουμε τη δυναμη να το υλοποιησουμε…
Αν οραματιστουμε ολοι τους πολιτικους αρχηγους ξαφνικα να φωτιζονται και να πραττουν ολα τα σωστα, ολα τα ομορφα, ολα αυτα που θα θελαμε…τοτε ισως να ξυπνουσαμε την επομενη μερα σ εναν πανεμορφο κοσμο…
ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΠΟΥ ΚΑΝΟΥΝ ΟΙ ΔΗΜΙΟΥΡΓΟΙ.
 
Γι αυτο κι εγω πλεον, σας λεω με μεγαλη αποφασιστικοτητα, οτι αφοσιωνομαι στην Αγαπη και στην αλλαγη μεσα μου, για να αλλαξει το τι βιωνω εξω μου.
 
Σας φαινομαι πολυ αλλαγμενος το γνωριζω…και λενε οτι μεσα απο τον πονο αλλαζει κανεις…Ναι, ετσι συνεβηκε και σε εμενα…
Ομως θελω να σας δωσω το μηνυμα πως αν απο νωρις κανεις εχει τον σωστο στοχο, τοτε δεν χρειαζεται να περασει απο πονο…
Η αλλαγη του καθενος μπορει να ερθει μεσα απο τη χαρα…
Οταν ομως εχεις παρει καποια λαθος μονοπατια και επιμενεις σε αυτα, τοτε η αλλαγη αναποφευκτα θα ερθει μεσα απο τον πονο…
Αλλοι θα συμφωνησουν και θα νιωσουν ανακουφιση μετα απο τη σημερινη μου ομιλια, αλλοι ισως ταυτιστουν και αποφασισουν να δουν κι αυτοι αυτον τον στοχο μεσα τους…αλλα θα υπαρξουν κι αυτοι που θα πουν “Μα τι εγινε? Ο Λαμπρακης τρελαθηκε?”
 
Καποτε με ενδιεφερε τι θα πει ο κοσμος…και ξερω οτι αυτη ειναι μια πεποιθηση που την εχουμε κυριως οι Ελληνες…
Ισως καποτε βοηθουσε το αισθημα της ντροπης, για να κανει τον ανθρωπο να λειτουργει σωστα και ηθικα και ετσι αυτη η πεποιθηση ηταν βοηθητικη.
Ομως οταν βγεις εξω απο ολα αυτα…οταν δεις την αισθηση της πραγματικης Αγαπης και της πραγματικης Δημιουργιας τοτε πια δεν χρειαζεσαι αυτην την πεποιθηση, διοτι γνωριζεις οτι μπορεις να φερεσαι ηθικα χωρις το “τι θα πει ο κοσμος”.
Τωρα πια λοιπον δεν μ ενδιαφερει το τι θα πει ο κοσμος…το τι θα σχολιασει…
Σας λεω απλα αυτα που εχω μεσα στην καρδια μου, απλα και ειλικρινα…
 
Ολοι εξελισσομεθα…αλλαζουμε…οποτε δεν εχει νοημα να συγκρινουμε τι ελεγε καποιος πριν 2-3 χρονια και τι λεει τωρα…
Αυτη ειναι η δικη του πορεια εξελιξης και αλλαγης…
Το θεμα ειναι καποιος να εξελιχθει και να αλλαξει ΠΡΙΝ φαει τα απειρα χαστουκια που εχουν αντικτυπο και στην οικογενεια του…
Δυστυχως εγω χρειαστηκε να φαω πολλα χαστουκια μεχρι να αποφασισω να αλλαξω και να εξελιχθω…και οπως οφειλω συγνωμη σ εσας, οφειλω συγνωμη και στην οικογενεια  μου…
 
Θελω να ελπιζω οτι η δικη σας εξελιξη και αλλαγη θα ειναι πολυ πιο ομαλη απο τη δικη μου…
Θα κλεισω εκφραζοντας οτι ο κοινος στοχος που θα επρεπε να εχουν ολοι, ειναι το να ξαναγινουν το ΦΩΣ που εχουν μεσα τους…κι αυτο επιτυγχανεται μονο μεσα απο τον προσωπικο αγωνα προς την ΑΓΑΠΗ και οχι οι αγωνες που φερουν μισος και διπολισμο προς οποια κατευθυνση.
 
Σας ευχαριστω πολυ που με ακουσατε…