Με ηχητικό μήνυμα σε ιστότοπο κοινωνικής δικτύωσης

Ενα ηχητικό μήνυμα το οποίο διαδόθηκε μέσω ιστοτόπου κοινωνικής δικτύωσης τη Δευτέρα  φαίνεται πως καλεί όλους τους υποστηρικτές του Ισλαμικού Κράτους να προβούν σε επιθέσεις σε όλο τον κόσμο.

Το μήνυμα αποδίδεται στον εκπρόσωπο του ISIS, Αμπί αλ Χασάν αλ Μουχαγιέρ και σύμφωβνα με το Reuters καλεί σε επιθέσεις την περίοδο του Ραμαζανιού κατά της Ευρώπης, των ΗΠΑ, της Ρωσίας, της Αυστραλίας, του Ιράκ, της Συρίας, του Ιράν και των Φιλιππίνων.

Η αυθεντικότητα του μηνύματος δε μπορεί να επιβεβαιωθεί αλλά η φωνή σύμφωνα με πληροφορίες είναι η ίδια με παλαιότερο μήνυμα του εκπροσώπου.

«Ω, λιοντάρια της Μοσούλης, της Ράκα και του Ταλ Αφάρ, ο Θεός ας ευλογεί αυτά τα αγνά χέρια και τα φωτεινά πρόσωπα,  να κατηγορήσουν τους αποκρυφιστές και τους αποστάτες και να τους πολεμήσουν με τη δύναμη ενός ανθρώπου. Στους αδελφούς της πίστης και των πεποιθήσεων που βρίσκονται στην Ευρώπη, την Αμερική, τη Ρωσία, την Αυστραλία και αλλού. Οι αδελφοί σας στη δική σας γη έχουν πράξει καλά, άρα πάρτε τους ως παράδειγμα κάντε ό,τι έχουν κάνει και αυτοί» καταλήγει το μήνυμα.
 
Ο «αποκρυφισμός» είναι ένας όρος που χρησιμοποιείται από τον ISIS και αναφέρεται στους Σιίτες Μουσουλμάνους.
 
Πηγή: Reuters