Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για τις συνθήκες εργασίας και επισφαλής απασχόληση.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, στη σύγχρονη εποχή και στον τομέα της εργασίας, αντί τα πράγματα να βελτιώνονται, συνεχώς χειροτερεύουν. Βλέπουμε ότι αυξάνεται η ανεργία κυρίως των νέων, υπάρχει επισφαλής εργασία, υπάρχει ψευδής αυτοαπασχόληση, καταπατούνται τα εργασιακά δικαιώματα των εργαζομένων και πολλές φορές οι εργαζόμενοι πιέζονται να αποδεχθούν μισθούς οι οποίοι είναι πολύ χαμηλοί, παρά το γεγονός ότι εργάζονται πάρα πολλές ώρες.

Όσα ευχολόγια και αν εκφραστούν, όσες σωστές προτάσεις και αν κάνει ο εισηγητής, ο κ. Συλικιώτης, εάν η Ευρωπαϊκή Ένωση δεν πάψει να επεμβαίνει, με τον τρόπο που επεμβαίνει, στις οικονομίες των κρατών, δεν πρόκειται να βελτιωθεί η κατάσταση. Επενέβη στην Ελλάδα η Ευρωπαϊκή Ένωση και το ΑΕΠ της χώρας έπεσε κατά εν τρίτον.

Άρα λοιπόν, πρέπει να γίνει αντιληπτό ότι το κάθε κράτος έχει δικό του οικονομικό σύστημα και πρέπει από μόνο του να ρυθμίζει τα της οικονομίας του, ούτως ώστε να μπορεί να αντιμετωπίσει τα προβλήματά του.