Οι κυβερνήσεις της χωρών της ευρωζώνης δεν έχουν ακόμη προσφέρει αρκετή σαφήνεια σχετικά με το είδος της ελάφρυνσης χρέους που ενδεχομένως να δώσουν στην Ελλάδα για να διαβεβαιώσουν την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα πως το χρέος της χώρας είναι βιώσιμο, δήλωσε σήμερα το μέλος της συμβουλίου της ΕΚΤ, Μπενουά Κερέ.

Όπως μεταδίδει το Reuters, οι Ευρωπαίοι ΥΠΟΙΚ απλά σκιαγράφησαν τους πιθανούς τρόπους για να καταστήσουν το βάρος χρέους της Ελλάδας πιο βιώσιμο, γεγονός που η Κεντρική Τράπεζα έκρινε ότι δεν αρκεί για να περιληφθεί η Ελλάδα στο πρόγραμμα ποσοτικής χαλάρωσης (QE). “Έχουν υπάρξει κάποιες σκέψεις από τους υπουργούς, επάνω στο τι πιθανώς θα ήταν πρόθυμοι να κάνουν από την επόμενη χρονιά όσο αφορά το χρέος, ωστόσο δεν είναι πολύ συγκεκριμένα αυτά”, σημείωσε ο Κερέ.

“Κατά την άποψή μας, και πιθανότατα αυτή είναι μια αξιολόγηση που μοιραζόμαστε με το ΔΝΤ, αυτό δεν είναι αρκετό για να ανακουφίσει τις ανησυχίες για τη βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους, που αποτελεί προϋπόθεση για να ξεκινήσει το QE. Θέλουμε να έχουμε διαβεβαιώσεις αλλά δεν τις έχουμε λάβει μέχρι αυτή την στιγμή”.