Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την προετοιμασία της διάσκεψης κορυφής της G20 της 7ης και 8ης Ιουλίου 2017.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε, κατά την προσεχή Σύνοδο Κορυφής των G20, θα συζητηθούν όπως γίνεται πάντα όλα τα σοβαρά θέματα τα οποία απασχολούν όχι μόνο τα κράτη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, αλλά και όλη την ανθρωπότητα. Τα προβλήματα όμως τα οποία προκύπτουν από αυτά τα σοβαρά θέματα, όπως είναι η οικονομία, το εμπόριο, η δίκαιη φορολόγηση, η ανάπτυξη, η αντιμετώπιση της τρομοκρατίας και της μετανάστευσης, δεν μπορούν να επιλυθούν από την παγκόσμια διακυβέρνηση που επιδιώκουν να επιβάλουν οι G20 και την οποία εισηγούνται πολλοί από εσάς.

Παγκοσμιοποίηση και παγκόσμια διακυβέρνηση σημαίνουν ισοπέδωση, η οποία δεν επιλύει προβλήματα, αλλά επιβάλλει τις απόψεις των διεθνών επικυρίαρχων. Τα διεθνή προβλήματα θα επιλυθούν με μια ειλικρινή και σοβαρή συνεργασία κυρίαρχων και ανεξαρτήτων κρατών ή ένωσης τέτοιων κρατών που γνωρίζουν τις ιδιαιτερότητές τους και με βάση αυτές τις ιδιαιτερότητες προσπαθούν να βρουν την πλέον εφικτή και πλέον πραγματιστική λύση.