Το ISIS κάλεσε «μοναχικούς λύκους» να χτυπήσουν Χριστουγεννιάτικες αγορές σε μεγάλες πόλεις στην Βρετανία, την Γαλλία και την Γερμανία. Τις τελευταίες ώρες έχουν εμφανιστεί χριστουγεννιάτικες «αφίσες» από τζιχαντιστές με τη φράση «σύντομα στις γιορτές σας» να αναγράφεται συνοδεύοντας μία εικόνα θανάτου σε γνωστά αξιοθέατα.

 
Όπως αναφέρoυν οι Epoch Times οι εικόνες ανακτήθηκαν από το BlackOps Cyber, ένα δίκτυο μυστικών υπηρεσιών, πριν από μερικές ημέρες, όπως αναφέρουν. Οι τζιχαντιστές έχουν κυκλοφορήσει στο διαδίκτυο ανατριχιαστικές αφίσες με μηνύματα όπως «σύντομα κοντά σας στις γιορτές» στα αγγλικά, γαλλικά και γερμανικά. Στις αφίσες απεικονίζονται γνωστά τουριστικά μέρη – όπως ο πύργος του Άιφελ. Σε μια άλλη αφίσα με φόντο ένα πολυσύχναστο εμπορικό δρόμο του Λονδίνου ένας Άγιος Βασίλης με τα χέρια δεμένα κοιτάει πίσω του έναν εκτελεστή του Ισλαμικού Κράτους που ετοιμάζεται να τον αποκεφαλίσει.
 
Οι αρχές θα λάβουν περισσότερα μέτρα ασφαλείας στις αγορές Χριστουγέννων κάνοντας εκτεταμένους ελέγχους. Ήδη η Βρετανία έχει «οχυρώσει» τις αγορές οι οποίες άνοιξαν στο κοινό την περασμένη βδομάδα, ενώ το προσωπικό που εργάζεται στις γιορτινές αγορές έχει εκπαιδευτεί από την αντιτρομοκρατική Αστυνομία. Σε πολλές από τις αγορές φορτηγά δεν επιτρέπεται να πλησιάσουν χωρίς να έχουν ελεγχθεί από το προσκοπικό ασφαλείας.
 
Αξίζει να σημειωθεί πως οι απειλές έρχονται μετά την σύλληψη έξι Σύρων την Τρίτη, οι οποίοι φέρονται να σχεδίαζαν τρομοκρατική επίθεση με όπλα ή εκρηκτικά στη Γερμανία, εις το όνομα του Ισλαμικού Κράτους.