Παρέμβαση στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο έκανε ο Ευρωβουλευτής του Λαϊκού Συνδέσμου – Χρυσή Αυγή, Στρατηγός Γεώργιος Επιτήδειος, στα πλαίσια της συζητήσεως για την απαγόρευση των ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων και συνθημάτων καθ’ όλη την ΕΕ.

Ακολουθεί η ομιλία:

Κύριε Πρόεδρε,  επί πολλές δεκαετίες οι κομμουνιστές, οι πάσης φύσεως αριστεροί και οι συνοδοιπόροι τους χαρακτήριζαν ως φασίστα και ναζιστή κάθε πατριώτη ο οποίος δήλωνε ότι αγαπά την πατρίδα και το έθνος του και αγωνιά για το μέλλον τους. Σήμερα ζητούν να καταργηθεί η χρησιμοποίηση, γενικά και αόριστα, ναζιστικών και φασιστικών συμβόλων. Βεβαίως, δεν κάνουν το ίδιο πράγμα και για τα κομμουνιστικά σύμβολα. Δεν είμαστε ούτε ναζιστές και ούτε φασίστες, ούτε εγώ, ούτε οι συνάδελφοί μου στο Ευρωκοινοβούλιο, ούτε το κόμμα στο οποίο ανήκουμε. Είμαστε εθνικιστές, ενεργοί δηλαδή πατριώτες, οι οποίοι μαχόμαστε εναντίον της γενοκτονίας που έχει επιβληθεί στην πατρίδα μας, την Ελλάδα, μέσω των μνημονίων, γι’ αυτόν ακριβώς τον λόγο θεωρώ ότι οι προτεινόμενες απαγορεύσεις αποσκοπούν στο να καταργήσουν την ελευθερία της σκέψεως, την πολιτική βούληση και την πολιτική δράση.

Σήμερα ζητούν να καταργηθούν αυτές οι ελευθερίες. Αύριο θα ζητήσουν να καταργηθούν κάποιες άλλες, μεθαύριο δεν θα μας επιτρέπουν να λέμε ούτε καλημέρα. Ακούμε δυνατά τα χτυπήματα της καμπάνας που αναγγέλλει τον θάνατο των πολιτικών ελευθεριών στην Ευρώπη, όμως, όπως είπε ο Χέμινγουεϊ, όταν ακούς την καμπάνα να χτυπά, μη ρωτάς για ποιον είναι· μπορεί να είναι και για σένα.