Ευχές από τους πολιτικούς αρχηγούς

Ο Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας Κυριάκος Μητσοτάκης άκουσε τα κάλαντα στα κεντρικά γραφεία του Κόμματος από μέλη της Ένωσης Βρακοφόρων Κρήτης ευχήθηκαν τα οποία του υπενθύμισαν πως οι ίδιοι πήγαιναν επί 14 χρόνια συνεχόμενα και στον πατέρα του Κωνσταντίνο Μητσοτάκη.

“Του Μητσοτάκη είσαι γιος και ανιψιός Εθνάρχη, μα όποιος τα έχει αυτά τα δυο, αξίζει ντου να άρχει!” ήταν η μαντινάδα που είπε ο Πρόεδρος της Ένωσης Βρακοφόρων Κρήτης στον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και εκείνος απευθυνόμενος στους νέους που χόρεψαν και τραγούδησαν παραδοσιακά κάλαντα του νησιού ανέφερε:
 
Να σας ευχηθώ κι εγώ με τη σειρά μου να έχουμε μια καλή χρονιά γεμάτη υγεία, ευτυχία, και αγάπη. Το 2017 ήταν μια δύσκολη χρονιά προσωπικής δοκιμασίας για εμένα και για την οικογένειά μου. Τα έχει αυτά η ζωή και πρέπει να ατενίζουμε πάντα το μέλλον με αισιοδοξία. 
 
 Το 2018 να είναι η χρονιά εκείνη στην οποία, επιτέλους, θα μπορέσουμε ως χώρα να κάνουμε ένα μεγάλο άλμα προς τα εμπρός, να αφήσουμε πίσω μας τις δύσκολες εποχές, αυτήν τη δεκαετή κρίση, που τόσο μας ταλαιπώρησε,  μας πόνεσε και μας θύμωσε όλους μας. Αλλά κυρίως να είναι μια χρονιά στην οποία η καθεμία και ο καθένας να κάνει πράξη τα προσωπικά του όνειρα και τις προσωπικές του φιλοδοξίες. 
 
Ξέρετε πόσο χαίρομαι κάθε φορά που έχω επισκέπτες από την πατρίδα μας εδώ στα γραφεία μας, αγαπητέ Πρόεδρε. θέλω να σε συγχαρώ για όλη την εξαιρετική δουλειά την οποία έχεις κάνει. Κρατάς ζωντανά τα ήθη και τα έθιμα της αγαπημένης μας Κρήτης. Να συνεχίσετε και εσείς, λοιπόν, αυτήν την όμορφη δουλειά που κάνετε. Και μακάρι του χρόνου να είμαστε πάλι εδώ, γεροί, ευτυχισμένοι, μαζί με τις οικογένειές μας και να έχουμε κάνει πράξη τις δικές μας προσδοκίες και τα δικά μας όνειρα. 

 

Από την Kιβωτό του Κόσμου άκουσε τα Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα η Φώφη Γεννηματά στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, ενώ ακολούθησε και η Πανηπειρωτική Συνομοσπονδία το μεσημέρι στη Χαριλάου Τρικούπη.

 

Η μικτή χορωδία του στρατού και παραδοσιακοί σύλλογοι από Κρήτη και Καστελόριζο είπαν τα κάλαντα στον υπουργό Άμυνας Πάνο Καμμένο, παρουσία της στρατιωτική ηγεσίας.

«Τα Χριστούγεννα στέλνουν μήνυμα ειρήνης και αλληλεγγύης» ανέφερε σε μήνυμά της για τα Χριστούγεννα η πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ και επικεφαλής της Δημοκρατικής Συμπαράταξης.

Σύμφωνα με την κ. Γεννηματά , τα Χριστούγεννα «αναπτερώνουν σε κάθε σπίτι, σε κάθε οικογένεια την προσμονή και την ελπίδα, ιδιαίτερα για τα παιδιά».

«Η σκέψη μας είναι στα παιδιά όλου του κόσμου, με την υπόσχεση να κάνουμε το καλύτερο δυνατό, για να εξασφαλίσουμε το μέλλον που τους αξίζει. Ολόψυχα καλές γιορτές και χρόνια πολλά» προσθέτει. 

Δ. Κουτσούμπας: «Έχουμε εμπιστοσύνη στην τελική δύναμη του λαού μας»

«Χρόνια πολλά» και «καλές γιορτές με υγεία και δύναμη σε όλους και σε όλες» εύχεται ο γενικός γραμματέας της Κ.Ε. του ΚΚΕ,Δ. Κουτσούμπας για τις γιορτές των Χριστουγέννων.

«Έχουμε εμπιστοσύνη στην τελική δύναμη του λαού μας, στο κίνημα που ανασυντάσσεται, στη συμμαχία όλων των αδικημένων. Για να αναπτερωθεί η ελπίδα, για να μπορέσουμε να καταφέρουμε αυτό που σήμερα μοιάζει άπιαστο όνειρο» αναφέρει ο κ. Κουτσούμπας στη δήλωσή του.

 

Μ. Παπαδοπούλου: «Η Αλληλεγγύη και η Προσφορά είναι ουσιαστική στάση ζωής»

Η εκπρόσωπος των Ανεξάρτητων Ελλήνων, Μανταλένα Παπαδοπούλου, σε μήνυμά της για τα Χριστούγεννα ανέφερε πως «η Γέννηση του Ιησού Χριστού αναδεικνύει το θεμελιώδες μήνυμα Αγάπης και Ελπίδας. Οι άγιες αυτές ημέρες αποτελούν ευκαιρία να θυμηθούμε ότι η Αλληλεγγύη και η Προσφορά είναι ουσιαστική στάση ζωής και όχι επιφανειακή, ευκαιριακή προσέγγιση».

Η κ. Παπαδοπούλου επισήμανε, επίσης, πως «μακάρι το πνεύμα των Χριστουγέννων να μιλήσει στις καρδιές όλων μας και να του επιτρέψουμε να επικρατήσει στις ζωές μας αναγεννώντας μας, ώστε με αισιοδοξία και δύναμη να αντιμετωπίζουμε κάθε δυσκολία και με πίστη και αγώνα να βάλουμε τα θεμέλια για ένα καλύτερο και ελπιδοφόρο μέλλον για τις οικογένειες και την Πατρίδα μας». 

Ακόμη, πρόσθεσε: «Καλούμαστε να κάνουμε πράξη και καθημερινότητα τη συμπόνια ειδικά προς τους συνανθρώπους μας που δοκιμάζονται σκληρά και επιβιώνουν κάτω από δύσκολες συνθήκες. Οφείλουμε να κρατάμε ζωντανή την πλούσια πολιτιστική μας παράδοση» και καταλήγοντας υπογράμμισε: «Ευχόμαστε ολόψυχα Καλά Χριστούγεννα σε όλες τις Ελληνίδες και τους Έλληνες καθώς και στους συμπατριώτες μας που ξενιτεύτηκαν τα τελευταία χρόνια με την ευχή να επιστρέψουν σύντομα σε καλύτερες συνθήκες. Χρόνια Πολλά!»

 Β. Λεβέντης: «Εκλογικό έτος το 2018»

Ο πρόεδρος της Ένωσης Κεντρώων, Β. Λεβέντης, σε μήνυμά του για τα Χριστούγεννα, εξέφρασε την πεποίθηση ότι «το 2018 θα είναι εκλογικό έτος και η Ένωση Κεντρώων θα βγει πιο ενισχυμένη από τις εκλογές», ευχόμενος «χρόνια πολλά για τα Χριστούγεννα και για το νέο έτος». Ο κ. Λεβέντης άκουσε τα κάλαντα από τον Ποντιακό Σύλλογο Αιτωλοακαρνανίας «Οι Αξέχαστες Πατρίδες» και από τον Σύλλογο Κρητών Αγ. Βαρβάρας.

Τα παιδιά των πολυτέκνων έψαλλαν τα χριστουγεννιάτικα κάλαντα στον Αρχηγό και τους βουλευτές της Χρυσής Αυγής.

Στη συνέχεια μοιράσαμε ευχές και δώρα στη νέα γενιά της Ελλάδος, στα παιδιά που αποτελούν την μεγαλύτερη ελπίδα μας για ένα καλύτερο μέλλον.

Ο Νικόλαος Μιχαλολιάκος δήλωσε«Ευχόμαστε χρόνια πολλά σε όλους τους Έλληνες. Καλά Χριστούγεννα και η χρονιά που θα έρθει να είναι καλύτερη για την Πατρίδα μας».

Χριστουγεννιάτικα κάλαντα από Κρήτη και Καστελόριζο στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

Τα Χριστουγεννιάτικα κάλαντα έψαλαν στην πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας η Μικτή Χορωδία των Ενόπλων Δυνάμεων, το Μικτό Τμήμα ΣΜΣ (Στρατιωτική Μουσική), ο Όμιλος Βρακοφόρων Κρήτης και η Πολιτιστική και Μουσικοχορευτική Ομάδα Καστελόριζου.

Ιδιαίτερα συγκινητική ήταν η στιγμή όταν μέλος της μουσικοχορευτικής ομάδας του Καστελόριζου τραγούδησε τα κάλαντα στον υπουργό Εθνικής Άμυνας,Πάνο Καμμένο και την στρατιωτική ηγεσία.

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Πάνος Καμμένος έκανε την εξής δήλωση:

 

«Εκ μέρους της πολιτικής και στρατιωτικής ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων θέλω να ευχηθώ Χρόνια Πολλά, Καλά Χριστούγεννα, σε όλους τους αξιωματικούς, τους υπαξιωματικούς, τους στρατεύσιμους, τους εθνοφύλακες, τους έφεδρους, τους αποστράτους, τα στελέχη και τις οικογένειες των Ενόπλων Δυνάμεων.

 

Εύχομαι υπηρετώντας το καθήκον και την πατρίδα σε όλη την εθνική επικράτεια, αλλά και στο εξωτερικό, να είναι ευτυχισμένοι, όπως πάντα με υψηλό ηθικό και να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στην πατρίδα προς όφελος όλου του ελληνικού λαού.

Θέλω να τους ευχαριστήσω, γιατί πράγματι όλη αυτή τη χρονιά που πέρασε υπερέβαλαν εαυτόν και θα πω ότι είμαστε όλοι ιδιαίτερα ευτυχείς, γιατί αυτή τη χρονιά που ήταν «Έτος Εφέδρων και Εθνοφυλάκων» ο ελληνικός λαός απέδειξε πόσο κοντά είναι στις Ένοπλες Δυνάμεις, πόσο ενωμένες είναι οι Ένοπλες Δυνάμεις με το σύνολο του ελληνικού λαού.

Να πω στους Έλληνες πολίτες ότι θα πρέπει να αισθάνονται ασφαλείς, γιατί οι ελληνικές Ένοπλες Δυνάμεις έχουν το ισχυρότερο εξοπλιστικό πρόγραμμα που είναι οι άνθρωποί τους, οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί, οι στρατεύσιμοι, οι εθνοφύλακες και το σύνολο του ελληνικού λαού.

Χρόνια Πολλά. Καλά Χριστούγεννα».