Η ξεκάθαρη θέση του Πρωθυπουργού στην ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ

Γράφει ο Όθων Ιακωβίδης

Η σημερινή (12/2/18) εμφάνιση τού Τσίπρα στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, διέλυσε κάθε αμφιβολία για το πού το πάει, με το “Μακεδονικό”.

Μας είπε καθαρά πως η διαπραγμάτευση που γίνεται, δεν γίνεται για τη μή χρήση του ονόματος “Μακεδονία” από τους Σκοπιανούς, όπως απαιτεί ο Λαός με τα Συλλαλητήρια και όπως καταγράφουν οι δημοσκοπήσεις. 

Γίνεται για να δεχτούν οι Σκοπιανοί στο όνομα του έθνους τους σύνθετη ονομασία με επιθετικό προσδιορισμό στη λέξη Μακεδονία, η οποία θα υπάρχει ούτως ή άλλως !!
Οι Σκοπιανοί, γνωρίζοντας, προφανώς, την ενδοτικότητα του καθεστώτος που εκπροσωπεί την Ελληνική μεριά, επιμένουν ανυποχώρητα στο σκέτο “Δημοκρατία της Μακεδονίας”, χωρίς επιθετικό προσδιορισμό.

Και αντί της Ελληνικής απάντησης : “Ωραία ! Κόβουμε λοιπόν κάθε συζήτηση για ένταξη σας σε ΕΕ και ΝΑΤΟ”, ο Τσίπρας, “τοις κείνων (ΗΠΑ) ρήμασι πειθόμενος” δηλώνει ευθαρσώς ότι παρακαλάει (διαπραγματευόμενος) τους Σκοπιανους να δεχτούν ονομασία στην οποία η λέξη Μακεδονία δεν θα είναι σκέτη, αλλά θα συνοδεύεται από επιθετικό προσδιορισμό. Κάτι από “Νέα”, “Παλιά”, “Βόρεια”, “Νότια”, “Άνω”, “Κάτω” και επί τα αυτά….

Μας είπε, επίσης πως, σύμφωνα με την άποψη του περί Δημοκρατίας, οι πολίτες έχουν κάθε δικαίωμα να κάνουν συλλαλητήρια, όπως και αυτός έχει κάθε δικαίωμα να γράφει την εκπεφρασμένη βούληση τους, εκεί που δεν πιάνει μελάνι.
Και, βέβαια, δεν είναι καινούργια αυτή του η πεποίθηση. Μας την έδειξε, ακόμη εντονώτερα, την 6η Ιουλίου του 2015, όταν την επομένη του ηρωϊκού Δημοψηφίσματος ΟΧΙ-62%, έφτυσε επιδεικτικά το αποτέλεσμα εκείνο και ανέτρεψε τη Δημοκρατία καθιστάμενος εντολέας, από εντολοδόχος του Λαού, σφετεριζόμενος (μαζί μ’ όλο τον θίασο της κομματοκρατίας) τη θέση του.

Η τροπή που πήρε με τη σημερινή ομιλία του η υπόθεση και κατέστη βέβαιη η εκχώρησης τής Μακεδονικής ταυτότητας των Ελλήνων, μας αναγκάζει, εμάς που δημιουργήσαμε τα μεγάλα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης και των Αθηνών, να προχωρήσουμε στο επόμενο βήμα: Στην ερώτηση προς όλους τους βουλευτές της Βουλής των άβουλων, σε έναν προς ένα, στο σπίτι τού οποίου/οποίας θα πάει “εν πομπή” όλη η τοπική κοινωνία της περιοχής του, για να τον/την ρωτήσει αν συμφωνεί με αυτή την άποψη του Τσίπρα περί Δημοκρατίας και περί Μακεδονίας.
Και αν η πλειοψηφία τους συμφωνεί, ένα πράγμα μένει για να γλυτώσουμε τη Δημοκρατία μας και τη Μακεδονία μας: Η άμεση εκπαραθύρωση τους από την ηγεσία της Χώρας. 
Το πώς θα γίνει αυτό, είναι εύκολο, όταν ο Λαός το θέλει, όπως έδειξε με τη συμμετοχή του στα επικά αυτά συλλαλητήρια. 

Και να ξέρει ο Τσίπρας και το καθεστώς πως ο Λαός, τώρα, δεν είναι το “ρεμπέτ ασκέρ” που ήταν με τους “αγανακτισμένους”. Είναι συντεταγμένος, είναι πολύ μεγάλος και βαρύς, είναι αποφασισμένος, είναι αποτελεσματικός.

Αφού το καθεστώς (και όχι μόνον ο Τσίπρας και η κυβέρνηση του) επιλέγει μετωπική σύγκρουση με τον κυρίαρχο Λαό, θα την έχει.