Στη συγκέντρωση διαμαρτυρίας στην Έδρα του ΟΗΕ στην Νέα Υόρκη όπου κυριάρχησαν συνθήματα και καταδίκη του διαμεσολαβητή Μάθιου Νίμιτς για την 25ετη απραξία και μονομερή σκανδαλώδη συμπεριφορά του…

Από την ΠΡΩΙΝΗ – ΓΡΑΦΕΙΟ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ

Στις 12 το μεσημέρι της Κυριακής 18 Μαρτίου με επικεφαλής τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ. Δημήτριο, και με  τον εθνικό ύμνο της Ελλάδος και το «Τη Υπερμάχο» που αντήχησαν στο κέντρο της Νέας Υόρκης, οι Έλληνες της μείζονος περιοχής της Νέας Υόρκης βρέθηκαν μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη, διαδηλώνοντας για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας και την μη παράδοση εκχώρηση του ονόματος στο κράτος των Σκοπίων. Η 1η Λεωφόρος πλημμύρισε από Ελληνικές γαλανόλευκες και τις κίτρινες σημαίες του Βυζαντίου με τον δικέφαλο αετό. 

ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΣΧΕΤΙΚΑ

Μετά τα συλλαλητήρια της Θεσσαλονίκης στις 21 Ιανουαρίου 2018 και των Αθηνών στις 4 Φεβρουαρίου 2018, την σκυτάλη πήρε –μετά από αντίστοιχες μεγάλες συγκεντρώσεις σε Αυστραλία και Ευρώπη- η άλλη πλευρά του Ατλαντικού, οι Έλληνες της Αμερικής. Άνθρωποι όλων των ηλικιών από τρεις διαφορετικές γενιές συναντήθηκαν για να διαδηλώσουν για το αυτονόητο:

ότι «η Μακεδονία είναι Μία και είναι Ελληνική!»

Η προετοιμασία για τη διοργάνωση μιας συγκέντρωσης μπροστά στην έδρα του Οργανισμού των Ηνωμένων Εθνών, του οργανισμού που έχει την διαμεσολάβηση –με τον ειδικό διαμεσολαβητή Μ. Νίμιτς- για την επίλυση του ζητήματος της ονομασίας μεταξύ των δύο χωρών σχεδόν ξεκίνησε την επομένη του συλλαλητηρίου στην Αθήνα της 4 ης Φεβρουαρίου 2018.

Τον τεχνικό συντονισμό και την διοργάνωση της όλης προσπάθειας είχαν αναλάβει από κοινού η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης και η Παμμακεδονική Ένωση Αμερικής και άλλοι μικρότεροι (και ήσσονος σημασίας φορείς καθώς αρκετοί παραμένουν εδώ και χρόνια ανενεργοί –σφραγίδες δηλαδή- χωρίς ιδιαίτερη δράση. Επίσης παλαιοί και νεότεροι φορείς όπως το ΕλληνοΑμερικανικό Κογκρέσο κτλ).

Στην συγκέντρωση που δεν κάλυψε τις προσδοκίες των διοργανωτών – στις προσυγκεντρώσεις προετοιμασίας και στα τοπικά έντυπα και ηλεκτρονικά ΜΜΕ έκαναν λόγο για περισσότερους από 10.000 – ωστόσο παρά το τσουχτερό κρύο η πλατεία μπροστά από το κτήριο της έδρας των Ηνωμένων Εθνών υπερκαλύφθηκε! Το πλήθος με βάση τις εκτιμήσεις της αστυνομίας της πολιτείας της ΝΥ δεν ξεπέρασε τα 2000 άτομα.

Η προσέλευση παρά τους φόβους ότι το κρύο θα λειτουργήσει αποτρεπτικά ήταν μεγάλη για τα δεδομένα της Αμερικής και ειδικά για την πολιτεία της Νέας Υόρκης.

Οι διαδηλωτές ωστόσο προσήλθαν από τις πολιτείες της Βοστώνης, Νέα Ιερσέης(New Jersey) Πενσυλβάνιας, Φλόριντας, Καλιφόρνια, Σικάγο αλλά και από Αθήνα. Φυσικά το μεγαλύτερο ποσοστό συμμετοχής καλύφθηκε από τους Έλληνες της πολιτείας της Νέας Υόρκης.

Το παρών με φυσική παρουσία έδωσαν αλλά και με χαιρετισμούς περισσότεροι από 20 φορείς οι οποίοι ανέβηκαν στην εξέδρα που είχε στηθεί. Μεταξύ αυτών, δυναμικό παρών έδωσαν οι Πόντιοι, πληθώρα από εθνικοτοπικούς συλλόγους από τη Μακεδονία αλλά και από την Κρήτη, τα Ιόνια Νησιά, τα Δωδεκάνησα, και αντιπροσωπευτικά από όλες τις γωνιές της Ελλάδος που διατηρούν συλλόγους στις ΗΠΑ σε κάθε πολιτεία αντίστοιχα.

Καθοριστικό ρόλο διαδραμάτισαν τα τοπικά ομογενειακά ΜΜΕ που συμμετείχαν στο κάλεσμα με σποτ και σχετικές ανακοινώσεις- καταχωρίσεις χωρίς να χρεώσουν τους κεντρικούς διοργανωτές.

Κεντρικό ρόλο μεταξύ των τοπικών ΜΜΕ διαδραμάτισε ο Hellas Fm στον οποίο εργάζεται και ο Δημήτριος Φιλιππίδης, μέλος του ΔΣ της Παμμακεδονικής ένωσης ΗΠΑ.

Οι συγκεντρωμένοι διαδήλωσαν ειρηνικά αλλά με έντονο πάθος και ιδιαίτερο παλμό και διέκοπταν τους ομιλητές με συνθήματα όπως «η Μακεδονία είναι Ελλάδα», « η Μακεδονία είναι μόνο μία και είναι Ελληνική» κτλ, ενώ κυριάρχησε για ακόμα μια φορά το γνωστό αντισυστημικό – αντιπολιτικό πνεύμα εναντίον όλων των πολιτικών φορέων της Ελλάδος με σχετικά συνθήματα αλλά προβεβλημένα τα σχετικά πανό. Επίσης βασικό χαρακτηριστικό ήταν το μεγάλο αντικυβερνητικό πνεύμα αλλά και μένος εναντίον της υφιστάμενης Ελληνικής (συγ)κυβέρνησης αν και δεν ακούστηκαν συνθήματα ή ύβρεις εναντίον του Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα εν τούτοις υπήρξε έντονο αντικυβερνητικό πάθος.

Κεντρικό ρόλο ως παρουσιαστής (Presenter) είχε ο νεαρός Δημήτριος Φιλιππίδης με την ιδιότητα του ως αντιπροέδρου της Παμμακεδονικής ένωσης Αμερικής αλλά και ο γνωστός για τους πολυετείς αγώνες του για το Κυπριακό και τα εθνικά Θέματα Πρόεδρος της Παγκόσμιας συντονιστικής επιτροπής για την Κύπρο, Φίλιπ Κρίστοφερ.

Αίσθηση προκάλεσε η ομιλία του Γερό κρητικού ΓΙΩΡΓΟΥ ΓΡΑΜΜΑΤΙΚΑΚΗ που ανέβηκε στο βήμα  καταχειροκροτούμενος κάνοντας αναφορές εναντίον της  Ελληνικής κυβέρνησης (ΣΥΡΙΖΑ -ΑΝΕΛ ) αλλά και των «εθνομηδενιστών και εθνοπροδοτών από το 1974 έως σήμερα»! όπως χαρακτηριστικά ανέφερε, και καταχειροκροτήθηκε! Ο «Λαός της Ελλάδος η Κύπρος και η Κρήτη αξίζει περισσότερο σεβασμό από τους κυβερνώντες». «Πρώτα χάσαμε τις αξίες μας, τα ιδανικά μας, τα πιστεύω μας και μετά ήρθαν όλα τα άλλα ιδανικά! Πρέπει να επιστρέψουμε πίσω στα μεγάλα ιδανικά της Πίστεως, της Πατρίδας και της Οικογένειας» είπε πολλές φορές ο Κρητικός και χειροκροτήθηκε με πάθος!  Ειδικότερα ο κ. Γραμματικάκης ανέφερε:

«έρχομαι από την Κρήτη. Την Κρήτη που σταμάτησε στον ΒΠΠ, την γερμανική μηχανή! Για πρώτη φορά! Εμείς (σ.σ. οι κρητικοί) είμαστε αγωνιστές και πολεμηστές! Δεν ήρθαμε εδώ για να χάσωμε! Το δίκιο μας θα το πάρουμε! Και θα το πάρουμε ή με το καλό ή με το κακό! Σας φέρνω χαιρετίσματα και μήνυμα νίκης! Είμαι εδώ για να θυμηθούμε εκείνους τους ημίθεους! δεν ήταν άνθρωποι! Ήταν ημίθεοι! Αφήσαν γυναίκες και παιδιά! Ορφανά! Μακεδονομάχοι! Για να μείνει η Ελλάδα η Μακεδονία Ελληνική! για να την κερδισουμε από τους Βούλγαρους! Σήμερα είμαστε εδώ για να την κερδίσουμε -το λέω μετά λύπης μου – από Έλληνες!  Σημερα η Μακεδονία κινδυνεύει από Έλληνες!  Και αυτό είναι πολύ σοβαρό! Η πρώτη φιλική εταιρία έγινε από Έλληνες της Διασποράς! Η Δεύτερη φιλική εταιρία θα γίνει από Έλληνες της διασποράς!  Πρέπει να ελευθερώσουμε την Ελλάδα να σώσουμε από τους Έλληνες!Πάντα η Κρήτη θα σέρνει το χωρό και πάντα θα πηγαίνουμε μπροστά στους αγώνες! Για αυτό είμαι εδώ σήμερα! Θα σας πω μια μαντινάδα! Αν αγαπάς την Λευτεριά Σε ξένους μην ελπίζεις! Κέρδισε την μοναχός αλλιώς δεν την αξίζεις! Το οικόπεδο που λέγεται Ελλάς  στο πλανήτη είναι γωνιακό ! Το κρατήσαμε! Και το κρατήσαμε με το τουφέκι! Χιλιάδες χρόνια! Με Θερμοπύλες!  Με Μαραθώνες! Με Αρκάδι! Με Μεσολόγγι! Δεν το δώσουμε τώρα με υπογραφές δοσίλογων! Δεν θα το δώσουμε! Ακούστε αδέρφια! Να λέμε αλήθειες! Η Ελλάδα μας υποδουλώθηκε με ψέματα!  Θα ελευθερωθεί με αλήθειες!  Στον πόλεμο ευθύνονται οι στρατηγοί! Στην ειρήνη ευθύνονται οι πρωθυπουργοί! Αυτό που έχει παθει η Ελλάδα ένα έθνος, μια Πατρίδα να χρεωκοπήσει, να καταστραφεί υπάρχουν ευθύνες! και δεν τις έχει ο πολίτης αλλά τις έχουν οι πρωθυπουργοί! Και οι πολιτικοί που δεν υπερασπίζονται το λαό και την Πατρίδα! Θα τους αναγκάσουμε και δεν ξεχωρίζω κανέναν  πολιτικό! Από το 1974  εως σήμερα και θα πληρώσουν! Και πρέπει να πληρώσουν! Δεν αρέσουν οι αλήθειες, αλλά οι αλήθειες πρέπει να λέγονται!  Ο λαός της Ελλάδος η Μακεδονία, η Κύπρος αξίζουν καλύτερης τύχης από αυτή που έχουν σήμερα και για αυτό εσείς, η ομογένεια, και εμείς θα ενωθούμε και θα φέρουμε αυτό που αξίζει στην Ελλάδα! Γιατί η Ελλάδα φτιάχτηκε για να πρωταγωνιστεί στον κόσμο όπως πρωταγωνιστούσε άλλη μια φορά! Δεν έχω τίποτα άλλο να σας πω ήρθα με μεγάλη μου χαρά! Και χαίρομαι που είμαι μαζί σας. Θέλω να δώσω το τελευταίο μήνυμα! Πρώτα χάσαμε τις αξίες μας! Τις αρχές μας! Τα ιδανικά μας! Πρώτα χάσαμε τα πιστέυω και μετά ήρθαν τα υπόλοιπα δεινά! Και πρέπει για να τα ξανά κερδίσουμε να γυρίσουμε στις πατρογονικές μας πατροπαράδοτες αξίες του Ελληνισμού ! Της πατρίδας ! Της Ορθοδοξίας! τα ιδανικά μας και τότε θα είμαστε ανίκητοι!»

αν και υπόδικος εν τούτοις κατάφερε να επικρατήσει και πάλι… υπονομεύοντας εκείνους που προσκυνάει…και θωπεύει  χρόνια τώρα (την πολιτική τάξη στην Ελλάδα)

Αντίστοιχο πάθος είχε όμως και η ομιλία του Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, κ. Πέτρου Γαλάτουλα, παρά τις επικρίσεις που έχει δεχθεί για τους χειρισμούς του σε επί μέρους διαδικαστικά θέματα του οργανισμού που προΐσταται εδώ και μια 4ετια αλλά και για την υπόθεση διακεκριμένης μεγάλης απάτης στην οποία έχει περιπλέξει ο ίδιο τον εαυτό του αλλά και τον ιστορικού οργανισμό του οποίου είναι επικεφαλής. Ο κ. Γαλάτουλας μεταξύ άλλων ανέφερε « Είμαστε εδώ σε ένα ραντεβού με την ιστορία. Μετά από 25 χρόνια! Δεν σκύβουμε το κεφάλι… δεν είμαστε θεραπενίδες κανενός… Εμείς οι ομογενείς δεν σκύβουμε το κεφάλι και δεν υπακούωμε σε ξένα κέντρα αποφάσεων! Αν κάποιοι πιστεύουν κάτι τέτοιο ας το ξεχάσουν μια για πάντα! Σήμερα απευθυνόμαστε στους συμμάχους μας στο ΝΑΤΟ στις ΗΠΑ και στην Ευρώπη. Τους υπενθυμίζουμε ότι η Ελλάδα είναι ο σταθερός παράγων της ειρήνης και της σταθερότητας των Βαλκανίων…ο Ελληνικός λαός ποτέ δεν θα συναινέσει σε αυτή την προδοσία!… Ποτέ δεν θα συναινέσει να ενταχθούν τα Σκόπια στην Ε.Ε και στο ΝΑΤΟ! Και μη συναίνεση σημαίνει διάσπαση σε λίγα χρόνια αυτού του κράτους!» προέβλεψε –βάσει 10αδων ειδικών αναλύσεων φυσικά που έχουν προηγηθεί εδώ και 10ετιες…

Και ο κ. Π. Γαλάτουλας κατέληξε «λέμε όχι στην εθνική ταπείνωση! Λέμε όχι στην προδοσία! Λέμε όχι στην παραχάραξη της ιστορίας!» και έκλεισε την ομιλία του τονίζοντας ότι «Η Ελλάδα δεν είναι Συρία! Αυτό ας το θυμούντε καλά όλοι!»

Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος πλαισιωμένος από παράγοντες της διοργάνωσης

Κεντρικός ομιλητής εκ των πραγμάτων αναδείχθηκε ο αποχωρών μετά από 18ετή ποιμαντορική –όχι και τόσο πετυχημένη θητεία του στον Αρχιεπισκοπικό Θώκο- την οποία φρόντισε να υπενθυμίσει διακριτικά Αρχιεπίσκοπος Γέρων Αμερικής κ Δημήτριος. Ο Αρχ. Αμερικής κ. Δημήτριος, μετά τις σχετικές ιστορικές αναφορές για την ελληνικότητα της Μακεδονίας δεσμεύτηκε ότι στο επόμενο –και τελευταίο θεσμικά – ραντεβού του με τον Αμερικανό Πρόεδρο Donald Trump στο Λευκό Οίκο την Προσεχή Πέμπτη στις 22 Μαρτίου 2018, στην καθιερωμένη ετήσια εκδήλωση για την εθνική ανεξαρτησία της Ελλάδος από την Οθωμανική 500ετή καταπίεση, θα θέσει αυτή την φορά μετ επιτάσεως και πιο έντονα το ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων αφού με το όνομα Μακεδονία στην εθνική του ονομασία αυτού του κράτους παραχαράσσεται η ιστορία αιώνων! Όπως χαρακτηριστικά τόνισε με έμφαση, καταχειροκροτούμενος ο γηραιός Μητροπολίτης και επικεφαλής της Ελληνορθόδοξης Εκκλησίας των ΗΠΑ κ. Δημήτριος.

Το παρών στην μεγάλη συγκέντρωση φυσικά έδωσε και ο κλήρος αφού η βασική κινητοποίηση έγινε μέσω των ενοριών και των κοινοτικών πολιτιστικών κέντρων της ομογένειας.

Μεταξύ των ομιλητών ξεχώρισαν η Κάρολυν Μαλόνι, η νεαρά τοπική βουλευτής Νικόλ Μαλιωτάκη, ο γνωστός πολιτειακός πετυχημένος γερουσιαστής Μιχάλης Γιάνναρης, και αρκετοί νέοι ως εκπρόσωποι φορέων και συλλόγων. Οι διοργανωτές έλαβαν και 100αδες mail με χαιρετισμούς από 10αδες σημεία των ΗΠΑ αλλά και της Ελλάδος από φορείς και συλλόγους.

Στην συγκέντρωση της Νέας Υόρκης ένα από τα βασικά ζητήματα που τέθηκαν από τους διοργανωτές αλλά και από εκείνους που χαιρέτισαν ήταν η συνεχιζόμενη παράνομη σύλληψη και κράτηση από το Τουρκικό καθεστώς του Ρεντζέπ Ταγίπ Ερντογάν των δυο Ελλήνων αξιωματικών του Ελληνικού στρατού που κρατούνται από την 1 η Μαρτίου στις φυλακές υψίστης ασφαλείας της Ανδριανούπολης στη Τουρκία.

Στη συγκέντρωση κυριάρχησαν επίσης πολλά αντικυβερνητικά συνθήματα! Η συγκέντρωση, αν και μικρή σε όγκο, χαρακτηρίστηκε για την ηπιότητα και τον πολιτισμό της. Την ηρεμία αλλά και τον παλμό και το πάθος των συμμετεχόντων.

Η συγκέντρωση της Κυριακής 18 Μαρτίου 2018 είναι η πρώτη στις Ηνωμένες Πολιτείες μετά τα δυναμικά και πολυπληθή συλλαλητήρια του 1992 σε Νέα Υόρκη και Ουάσιγκτον, όπου πολλές χιλιάδες Ελλήνων είχαν δώσει το παρών και τότε υπό τον Αρχ. Αμερικής Κυρό Ιάκωβο(Κουκούζη).

Ο Αρχιεπίσκοπος Αμερικής Δημήτριος, στα τέλη Φεβρουαρίου, επισκεπτόμενος το Ύπατο Συμβούλιο της Παμμακεδονικής Ένωσης ΗΠΑ στο Κέντρο Μακεδονικών Σπουδών, ανακοίνωσε την πλήρη στήριξή του στην κινητοποίηση για τη διοργάνωση, ανέφερε ότι και ο ίδιος θα απευθύνει χαιρετισμό από εξέδρας και επίσης ότι Αρχιεπισκοπή θα εκδώσει εγκύκλιο, όπως και έκανε την 1 η Μαρτίου.

Στην εγκύκλιο, ο Έλληνας ποιμενάρχης, απευθυνόμενος προς όλους τους Έλληνες της Αμερικής (από Ιερείς, διακόνους, μοναχούς μέχρι και μαθητές και δασκάλους) μεταξύ άλλων αναφέρει: «Σᾶς καλῶ νὰ κινητοποιηθεῖτε καὶ νὰ συμμετάσχετε μαζί μου στὸ Συλλαλητήριο ποὺ διοργανώνει ἡ Παμμακεδονικὴ Ἕνωση Ἀμερικῆς, ἡ Ὁμοσπονδία Ἑλληνικῶν Σωματείων Μείζονος Νέας Ὑόρκης καὶ τὸ Ἑλληνοαμερικανικό Κογκρέσο, τὴν Κυριακή 18 Μαρτίου 2018, 12-3 μ.μ., στὸ πάρκο παραπλεύρως τοῦ κτιρίου τοῦ Ο.Η.Ε. στὴ Νέα Υόρκη, γιὰ νὰ διαδηλώσουμε πρὸς τὴν ἡγεσία καὶ τὴν κοινωνία τῶν Η.Π.Α., ἀλλά καὶ πρὸς τὰ κράτη μέλη τοῦ Ο.Η.Ε., τὴν ἑλληνικότητα τῆς Μακεδονίας μας. Νὰ ἐκφράσουμε μὲ τρόπο εἰρηνικὸ ἀλλά καὶ ἀποφασιστικὸ τὴν ἀντίθεσή μας στὴν ἀπαράδεκτη χρήση τοῦ ὀνόματος τῆς Μακεδονίας ἀπὸ τὴν FYROM, τὸν σφετερισμὸ τῆς ἱστορίας της, τοῦ πολιτισμοῦ καὶ τῶν συμβόλων της, καὶ τῶν ἐκφράσεων ἀλυτρωτισμοῦ».

Την Πέμπτη 15 Μαρτίου στο Σταθάκειο Πολιτιστικό κέντρο στην Αστόρια της Νέας Υόρκης πραγματοποιήθηκε η πανομογενειακή συγκέντρωση για τις τελευταίες λεπτομέρειες πριν την συνάντηση της Κυριακής 18 Μαρτίου μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη.

Σύμφωνα με την σχετική ανακοίνωση και βασικό σύνθημα εκ μέρους των διοργανωτών “Η αντίστροφη μέτρηση ξεκίνησε! Κανείς να μην λείψει από το προσκλητήριο για την πατρίδα μας! Καμιά χρήση του όρου Μακεδονία από τα ΣΚΟΠΙΑ”.

Επίσης, σύμφωνα με τους διοργανωτές, δεν θα υπήρχαν κεντρικές ομιλίες, μόνο χαιρετισμοί, ενώ πολλές «γκρίνιες» εκφράστηκαν και για την ανάμειξη του Δημάρχου Αμαρουσίου Γιώργου Πατούλη, καθώς πολύ γρήγορα μαθεύτηκε ότι και στο συλλαλητήριο της 4 ης Φεβρουαρίου στην Πλατεία Συντάγματος στην Αθήνα, ενώ η συμφωνία με τους διοργανωτές ήταν να απευθύνει και εκείνος ένα απλό μονόλεπτο χαιρετισμό εκ μέρους της ΚΕΔΚΕ ο κ. Πατούλης δεν τήρησε τα συμπεφωνημένα, έκανε κατάχρηση της καλώς νοούμενης συμφωνίας και εν τέλει εκφώνησε 8λεπτη πολιτική ομιλία ενώ δυο 24ωρα μετά το συλλαλητήριο της Αθήνας προέβη σε ανακοίνωση και για την υποψηφίοτητα του για το δήμος της Αθήνας. Τελικά στην εξέδρα ανέβηκε και ο Γιώργος Πατούλης αλλά και η σύζυγος Γιώργου Κυρία Εύη Πατούλη με την ιδιότητα της πολιτευτού αλλά και εκείνης της προέδρου του συμβουλίου Γυναικών Ευρώπης. Το ζεύγος Πατούλη φαίνεται να διατηρεί στενές σχέσεις με τον απερχόμενο –και υπόδικο για μεγάλη διακεκριμένη απάτη – Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Πέτρο Γαλάτουλα .

Στην Νέα Υόρκη αυτές τις ημέρες ο κ. Πατούλης βρίσκεται υπό την ιδιότητα του ως δήμαρχος Αμαρουσίου, και πρόεδρος της ΚΕΔΚΕ και Πρόεδρος του Ιατρικού Συλλόγου Αθηνών, ενώ θα παρευρίσκεται στις 22 Μαρτίου στην καθιερωμένη εκδήλωση του Λευκού Οίκου για την επέτειο της 25 ης Μαρτίου.

«Απεκδυόμενος, -όπως λένε οι διοργανωτές- τον πολιτικό του ρόλο», απαντώντας στην σωρεία αντιδράσεων που φαίνεται να έχει προκαλέσει η παρουσία του.

Πάντως η όλη διοργάνωση έχει πολύ παρασκήνιο, με κόντρες, εκατέρωθεν εγκλήσεις και αντεγκλήσεις μεταξύ προσώπων που ανήκουν στην ομάδα των διοργανωτών και επεδίωκαν να έχουν κάποιον πιο προβεβλημένο ρόλο στην εξέδρα μπροστά στα Ηνωμένα Έθνη…

Δείτε φωτογραφίες από το συλλαλητήριο

 

Δείτε βίντεο από το συλλαλητήριο