Μήνυμα αποφασιστικότητας έστειλε στην Τουρκία αλλά και όποιον άλλο επιβουλεύεται το ελληνικό έδαφος, έστειλε από την Ικαρία όπου παρακολούθησε την κοινή άσκηση της Διοίκησης Άμυνας Νήσου Ικαρίας και του Τάγματος Εθνοφυλακής Αγίου Κηρύκου μαζί με τον αρχηγό ΓΕΣ, Αλκιβιάδη Στεφανή.

Ο Πάνος Καμμένος είπε πως «τα πράγματα είναι έτσι που πρέπει να ετοιμαζόμαστε ακόμα πιο πολύ από ό,τι κάναμε μέχρι σήμερα» και αποκάλυψε ότι μετακινούνται στρατεύματα προς τον Έβρο και το Αιγαίο λέγοντας:

«Έχοντας αντιληφθεί τις συνθήκες μεταφέρουμε συνέχεια προσωπικό στο Αιγαίο και στον Έβρο. Ήδη, εντός των επομένων ημερών, 3.500 προσωπικό θα μεταφερθεί στα νησιά, στη δύναμη της ΑΣΔΕΝ, η οποία μετατρέπεται σε Στρατηγείο Αρχιπελάγους και άλλοι 3.500, μόνιμο και στρατεύσιμο προσωπικό, θα μεταφερθούν στον Έβρο. Είμαστε έτοιμοι – και αυτό ξέρω ότι δεν αρέσει σε πολλούς έξω από την πατρίδα – να αντιμετωπίσουμε οποιαδήποτε απειλή από οποιονδήποτε».

Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας υπογράμμισε πως η ελληνική πολιτική ηγεσία είναι ενωμένη και έχει «ως φυλαχτό τις Ένοπλες Δυνάμεις», ενώ πρόσθεσε: «Δεν μας φοβίζουν και δεν μας γονατίζουν οι προκλήσεις, οι απειλές του και οι ύβρεις. Ίσα – ίσα, μας δυναμώνουν ακόμη περισσότερο. Αν έχουν τα κότσια ας τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό.

 

Στέλνουμε ένα μήνυμα αποτροπής, ένα μήνυμα αποφασιστικότητας και ένα μήνυμα ότι αν τολμήσουν να αμφισβητήσουν έστω και ένα χιλιοστό ελληνικής γης, θάλασσας ή αέρα θα αντιμετωπιστούν όπως τους αντιμετωπίσαμε στους παγκόσμιους πολέμους, όπως το 1821 και όποτε ο Ελληνισμός εκλήθη να αμυνθεί».

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

defence-point