Μια ημέρα μετά το απειλητικό του μήνυμα προς τη Ρωσία μέσω twittter, ο Πρόεδρος των ΗΠΑ, Ντόναλντ Τραμπ, αφήνει ανοιχτό το πότε θα πραγματοποιηθεί επίθεση στη Συρία με ένα νέο αινιγματικό tweet.

Όπως αναφέρει σε νέο tweet του «Ποτέ δεν είπα πότε θα γίνει επίθεση στη Συρία» για να προσθέσει πως αυτό μπορεί να συμβεί « σύντομα ή και καθόλου σύντομα».

Μάλιστα, ο Αμερικανός Πρόεδρος ζητά ένα «ευχαριστώ» που απάλλαξε την περιοχή από τον ISIS, γράφοντας χαρακτηριστικά «Που είναι το ευχαριστούμε Αμερική».

Donald J. TrumpNever said when an attack on Syria would take place. Could be very soon or not so soon at all! In any event, the United States, under my Administration, has done a great job of ridding the region of ISIS. Where is our “Thank you America?”

Χθες ο Λευκός Οίκος ανέφερε ότι ο Αμερικανός πρόεδρος Ντόναλντ Τραμπ δεν έχει καθορίσει χρονοδιάγραμμα για δράση σε απάντηση στη φερόμενη χημική επίθεση στη Συρία, παρά την ανάρτηση που έκανε στο Twitter ότι πύραυλοι «θα αρχίσουν να έρχονται» και ότι η Ρωσία θα πρέπει να «ετοιμαστεί».

Η εκπρόσωπος της αμερικανικής προεδρίας Σάρα Χάκαμπι Σάντερς δήλωσε ότι ο Τραμπ έχει διάφορες επιλογές, όχι απλά στρατιωτικές, ότι όλες οι επιλογές εξακολουθούν να βρίσκονται στο τραπέζι και ότι αξιολογεί τον τρόπο που θα απαντήσει.

Πρόσθεσε, δε, ότι ο Τραμπ θεωρεί τη Ρωσία και τη Συρία υπεύθυνες για τη χημική επίθεση που φέρεται να σημειώθηκε το Σάββατο κατά των πολιτών της Ντούμας, της Ανατολικής Γούτα στη Συρία, ενώ παράλληλαν αρνήθηκε ότι τα σχόλια του Αμερικανού προέδρου στο twitter δημιούργησαν οποιοδήποτε πρόβλημα.

kathimerini.gr