Μετά την απόφαση του ΣτΕ για την χορήγηση ασύλου σε έναν από τους 8

 

Με ανακοίνωσή του, το τουρκικό υπουργείο Εξωτερικών, επιτέθηκε στην ελληνική Δικαιοσύνη, λέγοντας ότι αγνοεί το Διεθνές Δίκαιο, με την απόφαση χορήγησης ασύλου στον  Οζκαϊνακτσί.

«Το ΣτΕ της Ελλάδας αναγνώρισε το δικαίωμα ασύλου στον πραξικοπηματία Süleyman Özkaynakçı, χωρίς να σέβεται τους κανόνες διεθνούς δικαίου. Για άλλη μια φορά η Ελλάδα δείχνει στη διεθνή κοινότητα ότι είναι μία χώρα που προστατεύει τους πραξικοπηματίες. Καταδικάζουμε ξεκάθαρα απόφαση που πληγώνει τη συνείδηση της τουρκικής κοινωνίας.

Ελπίζουμε ότι μελλοντικά η ελληνική δικαιοσύνη δεν θα κάνει παρόμοια λάθη», αναφέρεται στην ανακοίνωση του τουρκικού υπουργείου Εξωτερικών.

Τουρκικά ΜΜΕ: Απόφαση σκάνδαλο

Εκτενή ρεπορτάζ για την απόφαση του ΣτΕ να χορηγήσει άσυλο σε έναν από τους οκτώ Τούρκους αξιωματικούς που κατέφθασαν με ελικόπτερο στη χώρα μας έπειτα από το αποτυχημένο πραξικόπημα του Ιουλίου του 2016, φιλοξενούν τα τουρκικά ΜΜΕ.

 

Η εφημερίδα Hurriyet, η οποία πρόσφατα πωλήθηκε σε επιχειρηματία-σύμμαχο του Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, κάνει λόγο για «απόφαση σκάνδαλο από την Ελλάδα», ενώ η Sabah γράφει για «απόφαση-αστραπή για τους πραξικοπηματίες που αυτομόλησαν στην Ελλάδα» αναφέροντας, ουσιαστικά πως η ετυμηγορία του ΣτΕ αποτελεί πρόκριμα και για τους άλλους 7.

«Η Ελλάδα χορηγεί δικαίωμα ασύλου στους Τούρκους πραξικοπηματίες», αναφέρει με τη σειρά του το πρακτορείο Anadolu, ενώ το NTV σχολιάζει: «Η Ελλάδα αποφάσισε να δώσει δικαίωμα ασύλου στους πραξικοπηματίες».

 

Τουρκικό ΥΠΕΞ: Η Ελλάδα προστατεύει και δίνει άσυλο σε πραξικοπηματίες – Newsbomb.gr