Το  Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αξίωση αποζημίωσης της Marfin Investment Group κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από την επένδυση της εταιρείας στην «Cyprus Popular Bank Public Co Ltd.».

Η εταιρία μελετά την εκ 363 σελίδων απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα αξιολογήσει το σκεπτικό της, αναφέρεται σε σχετική ανακοίνωση.
 
Το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων απέρριψε όλα τα επιχειρήματα της MIG  και άλλων αιτητών και επιπλέον επιδίκασε 5 εκατ. ευρώ υπέρ της Κυπριακής Δημοκρατίας για τα έξοδα της δίκης. 
 
Η δικαστική διαμάχη στο Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο των Παρισίων, βρισκόταν σε εξέλιξη πέραν των τεσσάρων ετών. 
 
Η Κυπριακή Δημοκρατία κατηγορείτο από την MIG και άλλα 18 νομικά και φυσικά πρόσωπα ότι με λάθη και παραλείψεις της οδήγησε στο κλείσιμο την Λαϊκή Τράπεζα. Η MIG διεκδικούσε περίπου 800 εκατ. και τα άλλα φυσικά και νομικά πρόσωπα 400 εκατ. ευρώ.
 
Η απόφαση είναι τελεσίδικη, δεν εφεσιβάλλεται και δεσμεύει τα μέρη.
 
Με την ανακοίνωση της απόφασης, η Marfin εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: 

Η «Marfin Investment Group Α.Ε. Συμμετοχών» («Εταιρία») ανακοινώνει ότι το Διεθνές Διαιτητικό Δικαστήριο απέρριψε την αξίωση αποζημίωσης κατά της Κυπριακής Δημοκρατίας από την επένδυση της Εταιρίας στην «CyprusPopularBankPublicCoLtd.». Η Εταιρία μελετά την εκ 363 σελίδων απόφαση του Διαιτητικού Δικαστηρίου και θα αξιολογήσει το σκεπτικό της.