Σύσταση στους αξιωματούχους της ΠΓΔΜ να σταματήσουν τις προκλητικές δηλώσεις κατά τις Ελλάδας, οι οποίες, όπως είπε, δυναμιτίζουν οποιαδήποτε προσπάθεια εξεύρεσης λύσης απηύθυνε ο Πάνος Καμμένος.

O υπουργός Εθνικής Άμυνας, κατά την παρέμβασή του στην Άτυπη  Σύνοδο Υπουργών Άμυνας της ΕΕ, που έγινε στην Βιέννη, τόνισε επίσης ότι η αναφορά σε «μακεδονικό έθνος» είναι αντίθετη σε κάθε συμφωνία.  Σημείωσε μάλιστα ότι το μοναδικό αποτέλεσμα που φέρνει είναι η οργή των Ελλήνων πολιτών, οι οποίοι θα έχουν τον τελικό λόγο, ανεξάρτητα από το δημοψήφισμα και τις συνταγματικές αλλαγές στα Σκόπια.

Ο πρόεδρος των ΑΝΕΛ έστειλε με την δήλωσή του αυτή, για άλλη μία φορά, το μήνυμα στην κυβέρνηση, αλλά και προς πάσα κατεύθυνση ότι οι Έλληνες πολίτες θα μιλήσουν για την συμφωνία στο Μακεδονικό.

Την ίδια ώρα, η Ύπατη Εκπρόσωπος για θέματα εξωτερικής πολιτικής και πολιτικής ασφάλειας, Φεντερίκα Μογκερίνι, αναφερόμενη στο χρονοδιάγραμμα ένταξης της ΠΓΔΜ στην ΕΕ, τόνισε ότι οι διαδικασίες θα αρχίσουν σε περίπου ένα χρόνο.