Σε ξενοδοχείο, κοντά στην έδρα των Ηνωμένων Εθνών

Ερωτήματα προκαλεί η απόφαση για αλλαγή της τελευταίας στιγμής στην τοποθεσία της κλειστής δεξίωσης με παράγοντες στις ΗΠΑ των Αλέξη Τσίπρα και Νίκου Κοτζιά.

Σύμφωνα με πληροφορίες η δεξίωση δεν θα πραγματοποιηθεί τελικά στο προξενείο, αλλά σε ξενοδοχείο, το οποίο μπορεί να προσεγγίσουν μόνο όσοι έχουν διαπίστευση.

Συγκεκριμένα το προξενείο έστειλε mail σε όσους ήταν καλεσμένοι στην εκδήλωση, ενημερώνοντας πως έγιναν κάποιες τροποποιήσεις στο πρόγραμμα και ότι η δεξίωση τελικά θα λάβει χώρα στο Millennium Hilton NY1, UN Plaza, New York, NY 10017, στο Diplomat Ballroom.

Στο mail γράφει πως καθώς βρίσκεται σε εξέλιξη η Γενική Συνέλευση του Οργανισμού Ηνωμένων Εθνών, στο ξενοδοχείο η πρόσβαση γίνεται μόνο από συγκεκριμένους δρόμους, ενώ δεν μπορεί στο σημείο να φτάσει αυτοκίνητο και θα χρειαστεί να περπατήσουν για περίπου 2 λεπτά, ενώ οι καλεσμένοι θα πρέπει να έχουν την ταυτότητά τους και την πρόσκληση προκειμένου να μπορέσουν να περάσουν από τον έλεγχο.

Σύμφωνα με ανεπιβεβαίωτες πληροφορίες από την άλλη άκρη του Ατλαντικού η απόφαση για την αλλαγή της δεξίωσης έγινε από την κυβερνητική πλευρά υπό τον φόβο αντιδράσεων από την ομογένεια για το Μακεδονικό.
Υπενθυμίζεται πως στο ξενοδοχείο δεν θα υπάρχει όχι μόνο οι πρόσβαση σε όσους δεν είναι καλεσμένοι, αλλά ούτε καν η δυνατότητα προσέγγισης του σημείου.

Το mail που εστάλη από το προξενείο