Την ικανοποίησή του για τη συμφωνία των Πρεσπών εξέφρασε για μια ακόμα φορά ο πρωθυπουργός της πΓΔΜ, Ζόραν Ζάεφ, ο οποίος προέτρεψε τους πολίτες της χώρας να ψηφίσουν τη συμφωνία, καθώς «ό,τι ευχήθηκαν έγινε πραγματικότητα».

Μιλώντας σε εκδήλωση για τη συμφωνία των Πρεσπών λίγες μέρες πριν το δημοψήφισμα της 30ης Σεπτεμβρίου, ο Ζ. Ζάεφ ανέφερε πως οι ‘Ελληνες έγιναν από εχθροί, φίλοι της «Μακεδονίας» και κάλεσε τους πολίτες να βάλουν τέλος στην απομόνωση.

«Η συμφωνία ανοίγει τις θύρες του ΝΑΤΟ και της ΕΕ στη χώρα μας. Με την επίτευξη της συμφωνίας καταδείξαμε τη δημοκρατική μας ωριμότητα. Ευρωπαϊκούς τρόπους. Και η διεθνής κοινότητα το αναγνώρισε αυτό, και η χώρα μας έχει ειλικρινείς φίλους σε όλο τον κόσμο» σημείωσε ο Ζόραν Ζάεφ, αφήνοντας αιχμές για τον πρόεδρο Ιβάνοφ και άλλους διαφωνούντες: «Έτσι ειλικρινά δεν γνωρίζω ποιος και γιατί θα μποϊκοτάρει το δημοψήφισμα. Θα μποϊκοτάρουν εναντίον των εαυτών τους και όσων πετύχαμε».

«Οι πολίτες παίρνουν σοφές αποφάσεις γιατί αγαπούν την πατρίδα τους και έχουν ευθύνη για τα παιδιά τους. Εμείς πήραμε μια δίκαιη απόφαση και όλοι γνωρίζουν πως έχουμε κάνει συμβιβασμούς που θα βοηθήσουν τη χώρα μας να ξεφύγει από ένα μακροχρόνιο status quo».