Μακρά περίοδο αβεβαιότητας και μειωμένης προβλεψιμότητας φέρνει το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος στα Σκόπια, όπως δήλωσε στον ΑΝΤ1, ο τομεάρχης Εξωτερικών της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κουμουτσάκος. 

Όπως δήλωσε «οι χειρισμοί του Ζόραν Ζάεφ αλλά και της ελληνικής κυβέρνησης αγνόησαν την βαρύτητα που έχουν τα ζητήματα ταυτοτήτων» και τόνισε ότι «οι ξένες παρεμβάσεις δεν φέρνουν τα επιθυμητά αποτελέσματα».

Παράλληλα, χαρακτήρισε κακούς τους χειρισμούς της Ευρωπαϊκής Ένωσης σχετικά με το δημοψήφισμα στα Σκόπια, ενώ όσον αφορά στη στάση της ΝΔ τόνισε ότι για το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης «οι εξωτερικές πιέσεις έρχονται πάντα δεύτερες και έτσι θα πορευθούμε».

Ο κ. Κουμουτσάκος χαρακτήρισε για μια ακόμα φορά κακή την συμφωνία των Πρεσπών και εξαπέλυσε επίθεση στην κυβέρνηση για την στάση της, η οποία διαφοροποιείται, αναφερόμενος στις ανακοινώσεις Κοτζιά και Καμμένου, για το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος.

«Μπαίνουμε σε νέο στάδιο πολιτικού παραλόγου με την στάση Κοτζιά και Καμμένου», τόνισε ο Τομεάρχης Εξωτερικών της ΝΔ, ο οποίος χαρακτήρισε την στάση αυτή «ύβρη κατά του ελληνικού λαού».

Τέλος, τόνισε ότι η Νέα Δημοκρατία θα κινηθεί με πίστη στο εθνικό συμφέρον.