Στις 6 το πρωί της Δευτέρας από το Πεδίον του Άρεως ξεκινά η μεγάλη πορεία Διαμαρτυρίας προς τις Πρέσπες

Εκτεταμένα επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του συλλαλητηρίου της Κυριακής στην Πλατεία Συντάγματος για τη Μακεδονία,  με κουκουλοφόρους να επιτίθενται με πέτρες και λοστούς στα ΜΑΤ στα σκαλιά μπροστά στη Βουλή, μεγάλη χρήση χημικών εκ μέρους της Αστυνομίας, φωτιές, διαδηλωτές που λιποθύμησαν, αρκετοί τραυματίες΄(πάνω από 20), μεταξύ των οποίων και αστυνομικοί. Η αποπνικτική ατμόσφαιρα που δημιουργήθηκε από την εκτεταμένη χρήση προκάλεσε πανικό και χάος με τους διαδηλωτές να προσπαθούν να καταφύγουν σε ασφαλή σημεία προκειμένου να μπορέσουν να αναπνεύσουν. Κάποιοι μάλιστα μπήκαν στο ξενοδοχείο Μεγάλη Βρετάνια.

Την ίδια ώρα άγνωστοι μαχαίρωσαν άγρια έναν άνδρα στη συμβολή των οδών Ασκληπιού και Σόλωνος, ενώ του έκαψαν και τη μοτοσικλέτα. Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στον Ερυθρό Σταυρό.

Πόλεμος Ανακοινώσεων για τα επεισόδια .

Σε ακροδεξιούς απέδωσε  τα επεισόδια το Μέγαρο Μαξίμου. Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πρωθυπουργού:

«Δυστυχώς, για άλλη μία φορά, τον τόνο στο συλλαλητήριο έδωσαν ακραία στοιχεία και μέλη της Χρυσής Αυγής που στη προσπάθειά τους να εισβάλουν στη Βουλή με κουκούλες, πέτρες, ξύλα και ρόπαλα, επιτέθηκαν κατά αστυνομικών, στέλνοντας δεκάδες τραυματίες σε νοσοκομεία.

Την ίδια στιγμή, όμως, αποτελεί καθήκον και υποχρέωση, όσων πιστεύουμε και υπηρετούμε τη δημοκρατία, να μην τους το επιτρέψουμε.

Να τους απομονώσουμε και να τους καταδικάσουμε απερίφραστα».

ΝΔ σε Τσίπρα: Σε πανικό η κυβέρνηση, έριξε μεγάλες ποσότητες χημικών στους πολίτες

Σφοδρή επίθεση κατά της κυβέρνησης εξαπέλυσε η ΝΔ για την αλόγιστη χρήση χημικών στο συλλαλητήριο και ζήτησε την παραίτηση της Ολγας Γεροβασίλη και Κατερίνας Παπακώστα.

«Η κυβέρνηση – κουρελού του κ. Τσίπρα έδειξε σήμερα το πιο σκοτεινό και αυταρχικό της πρόσωπο.
Πανικόβλητοι μπροστά στην οργή των Ελλήνων και χωρίς καμία σοβαρή αφορμή, έριξαν μεγάλες ποσότητες χημικών για να διαλύσουν τους εκατοντάδες χιλιάδες πολίτες που συγκεντρώθηκαν από όλη την Ελλάδα για να διαδηλώσουν  ειρηνικά εναντίον της επιζήμιας Συμφωνίας των Πρεσπών.

Οι κυρίες Γεροβασίλη και Παπακώστα πρέπει να ντρέπονται και οφείλουν σήμερα κιόλας να παραιτηθούν».

Το Μαξίμου απαντά: η ΝΔ ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής

Η ΝΔ σήμερα δεν είδε ακροδεξιούς να επιτίθενται με πέτρες και ρόπαλα σε αστυνομικούς για να εισβάλουν στη Βουλή.

Δεν είδε τους δεκάδες τραυματίες αστυνομικούς.

Δεν είδε ότι για άλλη μία φορά η Χρυσή Αυγή έκλεψε την παράσταση. Δεν είδε ότι ακραία στοιχεία αμαύρωσαν το συλλαλητήριο.

Είναι λυπηρό για τη ΝΔ και τους δημοκράτες ψηφοφόρους της, που η ηγεσία της τυφλωμένη από αντιπολιτευτικό μένος, ταυτίζεται με τους ακραίους της Χρυσής Αυγής και δε βρίσκει ούτε μία λέξη για να καταδικάσει τα βίαια επεισόδια που προκάλεσαν.

Κυριάκος Μητσοτάκης: Η  Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία

Ο πρόεδρος της ΝΔ κάλεσε τον Πρωθυπουργό να ακούσει τη φωνή του λαού ενώ για τα επεισόδια ανέφερε ότι θα αναζητηθούν ευθύνες.

Αναλυτικά η δήλωση του Κυριάκου Μητσοτάκη:

«Σήμερα ο ελληνικός λαός μίλησε και την φωνή του οφείλουμε να την ακούσουμε όλοι. Με πρώτο τον κύριο Τσίπρα και τους πρόθυμους υποστηρικτές της συμφωνίας των Πρεσπών που ετοιμάζονται να ψηφίσουν χωρίς να έχουν καμία τέτοια εντολή από τους ψηφοφόρους τους.

Η κυβέρνηση υπέγραψε αυτή τη συμφωνία απέναντι στο εθνικό αίσθημα, και χωρίς διακομματική συναίνεση. Σήμερα δεν δίστασε να επιτεθεί με χημικά σε εκατοντάδες χιλιάδες ειρηνικούς διαδηλωτές. Ανάμεσά τους ήταν οικογένειες, μικρά παιδιά και ηλικιωμένοι. Να γνωρίζουν όλοι ότι θα αναζητηθούν ευθύνες για όσα έγιναν σήμερα στο Σύνταγμα. Και τα οποία είχαν ως μόνο στόχο να διαλύσουν το συλλαλητήριο.

Οι τεχνητές πλειοψηφίες στη Βουλή είναι κούφιοι αριθμοί μπροστά στα εκατομμύρια των Ελλήνων που διαφωνούν. Η προπαγάνδα του ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να κρύψει την αλήθεια: Πρόκειται για συμφωνία που ανατρέπει μια εξωτερική πολιτική δεκαετιών, καθώς αναγνωρίζει «μακεδονική» ταυτότητα και γλώσσα στους γείτονες κι ενισχύει τον αλυτρωτισμό τους.

Στη Βουλή, την εβδομάδα που έρχεται, η Νέα Δημοκρατία θα είναι στην πρώτη γραμμή του αγώνα για να μην κυρωθεί η Συμφωνία. Με επιχειρήματα, αλλά και με αποφασιστικότητα. Με δημοκρατική ωριμότητα θα αντιμετωπίσουμε και αυτή τη νέα περιπέτεια στην οποία μας οδηγεί ο κ. Τσίπρας, για λόγους που μόνο αυτός γνωρίζει.

Πριν το χάραμα είναι το πιο βαθύ σκοτάδι. Και η κυβέρνηση Τσίπρα είναι στην πιο σκοτεινή στιγμή της θλιβερής διαδρομής της. Αλλά η μέρα που θα χαράξει μια νέα φωτεινή εποχή για τους Ελληνες δεν αργεί.

Σύντομα, με την απόφαση του λαού, θα ξαναδώσουμε στην Ελλάδα εθνική υπερηφάνεια, σταθερότητα και, κυρίως, αξιοπρέπεια».

Απάντηση στον Κυριάκο Μητσοτάκη έδωσε η Όλγα Γεροβασίλη μέσω του προσωπικού της λογαριασμού στο Twitter

Θα καταδικάσει ο κ.Μητσοτάκης τις σημερινές βίαιες επιθέσεις ενάντια σε αστυνομικούς, φωτορεπόρτερ ακόμα και στελέχη της ΝΔ ή επειδή προέρχονται από ακροδεξιούς κάνει πως δεν βλέπει; «Όταν εκτρέφεις το τέρας…»

Θα καταδικάσει η ΝΔ την ακροδεξιά βία, με 24 τραυματισμένους άνδρες της ΕΛΑΣ που προστάτευσαν το ελληνικό Κοινοβούλιο;

Παμμακεδονική Συνομοσπονδία: Καταγγέλλουμε τα προσχεδιασμένα επεισόδια 

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία Αθηνών Ελλάδας καταδικάζει και καταγγέλλει τα προσχεδιασμένα επεισόδια που έγιναν, ενώ βρισκόταν σε εξέλιξη  το ειρηνικό συλλαλητηρίου διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών που πραγματοποιήθηκε σήμερα 20 Ιανουαρίου 2019 στην πλατεία Συντάγματος με την συμμετοχή χιλιάδων Ελλήνων πολιτών απ΄ όλη την Ελλάδα.

Καλούμε όλους τους Έλληνες πολίτες να συνεχίσουν ειρηνικά τον αγώνα τους συμμετέχοντας από αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 στην μεγάλη πορεία διαμαρτυρίας με προορισμό την πόλη των Πρεσπών  σύμφωνα με το πρόγραμμα που έχει ήδη ανακοινωθεί (https://pammakedoniki-synomospondia.gr/)

Η μηχανοκίνητη πορεία ξεκινά αύριο Δευτέρα 21 Ιανουαρίου 2019 και ώρα 6.00 π.μ. από το Πεδίον του Άρεως, επί της Λ. Αλεξάνδρας. Τα αυτοκίνητα όλων των εθελοντών θα φέρουν ΜΟΝΟΝ ένα διακριτικό, την Ελληνική σημαία.

Συλλαλητήριο Μακεδονία: Ο Τσίπρας είδε μόνο Χρυσαυγίτες στην συγκέντρωση

Μαξίμου: Να απομονωθούν ακραία στοιχεία και μέλη της ΧΑ που προσπάθησαν να μπουν στη Βουλή –

ΝΔ: Έριξαν χημικά για να διαλύσουν την ειρηνική διαδήλωση

Επεισόδια στο Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη – Τουλάχιστον δέκα τραυματίες αστυνομικοί