Μια εφ’ όλης της ύλης απάντηση

ΓΙΑ ΝΑ ΛΕΓΟΝΤΑΙ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΜΕ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥΣ ΜΕ ΑΛΗΘΕΙΕΣ, ΓΕΓΟΝΟΤΑ ΚΑΙ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ, άλλως, συνολική και εφ όλης της  ύλης ΓΕΝΙΚΗ  ΤΟΠΟΘΕΤΗΣΗ (απάντηση) προς όσους /ες θέλησαν/σουν να οικειοποιηθούν, καπηλευθούν για  ίδια οφέλη,  την εθνική υπόθεση των Ελλήνων  για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και  εξ  αφορμής και  όλων όσων  ακούγονται, γράφονται, διαδίδονται  για τα περί σύστασης και  ίδρυσης νέου πολιτικού φορέα με την επωνυμία:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ (Ε.ΠΟ.Σ)

Η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία (Αθηνών -Ελλάδος) με αφορμή αφενός σχετικά ερωτήματα που δέχθηκε/ται από δημοσιογράφους αλλά και απλούς πολίτες, και αφετέρου σχόλια, αναρτήσεις στα social media, δηλώσεις στον (έντυπο και ηλεκτρονικό) Τύπο και στο διαδίκτυο αλλά και εκ καθήκοντος, αναφορικά με την αναγγελία της 29ης Ιανουαρίου 2019, περί ίδρυσης πολιτικού φορέα με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(Ε.ΠΟ.Σ) από τους κ.κ. Μιχαήλ Πατσίκα και Όθωνα Ιακωβίδη, οι οποίοι εμφανίζονται ως ιδρυτές του ως άνω πολιτικού σχηματισμού υπό την κραυγαλέα ιδιότητα  «πρωταγωνιστές και διοργανωτές» των πανεθνικών συλλαλητηρίων, που οργανώθηκαν Πανελλαδικά,  με αφορμή το, ως μη όφειλε, ανακύψαν ζήτημα της ονομασίας των Σκοπίων και  με την «συμφωνία των Πρεσπών», η οποία υπεγράφη από τους κ.κ. Κοτζιά (Ελλάδα) και Δημητρώφ (Σκόπια) στη Λίμνη Ψαράδες των Πρεσπών στις 17 Ιουνίου 2018, και εν τέλει κυρώθηκε από 153 βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου την 25η Ιανουαρίου 2019, με τελική πράξη και την κύρωση του πρωτοκόλλου ένταξης του γειτονικού κράτους στο ΝΑΤΟ την 8Η  Φεβρουαρίου 2019, πράξεις και ενέργειες που βρίσκουν παντελώς αντίθετη την πλειοψηφία του Ελληνικού Λαού και Σύσσωμου του ανά τον πλανήτη Ελληνικού  Έθνους,   ανακοινώνει τα ακόλουθα:

Α: Το πρώτον επειδή με την «κύρωση» από τους 153   «πρόθυμους», και «παντός καιρού» Βουλευτές του Ελληνικού Κοινοβουλίου και του πρωτοκόλου εισδοχής των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ από την Ελλάδα την 8η Φεβρουαρίου 2019 κλείνει  ένας κύκλος αγώνων, και ανοίγει ένας νέος  μεγαλύτερος κύκλος, με ακόμα μεγαλύτερη αποφασιστικότητα,  για την ακύρωση στην πράξη και σε κάθε επίπεδο(εντός και εκτός Ελλάδος) της λεγόμενης «συμφωνίας των Πρεσπών», η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία ως  οφείλει  εκ καθήκοντος θεσμού με  20ετη ιστορία, αλλά και εκπροσωπώντας, Άξιους ζώντες Μακεδονομάχους επίσης  συλλόγους μέλη μας με 70 ετή και πλέον ιστορία απο ιδρύσεως και συστάσεως τους, αισθάνεται την ανάγκη  να ευχαριστήσει και απευθύνει εγκάρδιο και ολόψυχους χαιρετισμούς, εις  όλον τον Ελληνισμό,  Εντός και εκτός Ελλάδος, απευθυνόμενη σε  Έναν προς Έναν τον κάθε Έλληνα και την κάθε Ελληνίδα, τους Γέροντες, τις Μητέρες, τους Πατεράδες, τον Ιερό Κλήρο-ανώτατο, ανώτερο και κατώτερο- και  όλων των βαθμίδων της Ιερωσύνης, την Ελλαδική και την Εκκλησία της Κρήτης, καθώς επίσης των Δωεδακνήσοων,   τους Μοναχούς ιδιαιτέρως την Κοινότητα του Αγίου Όρους και κάθε άλλη Ιερά Μονή,  τα Παιδιά, τους Μαθητές, τους Έφηβους, την Μαθιτιώσα, Σπουδάζουσα, Φοιτητική και Χριστιανική & Πατριωτική Νεολαία, και προσωπικά κάθε Νέο και Νέα,    που συνέβαλαν και προσέφεραν, ο κάθε ένας με τις ίδιες αυτού δυνάμεις, άνευ δόλου και ιδιοτέλειας, σε αυτόν αγώνα  για αυτή την εθνική υπόθεση, ειδικώς για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Αγώνας που θα συνεχισθεί με επαυξημένες  ίδιες δυνάμεις και με κάθε νόμιμο θεμιτό μέσο εντός και εκτός Ελλάδος. Σε όλους αυτούς τους χιλιάδες επώνυμους Έλληνες εντός και εκτός Ελλάδος κατατάσσονται  και οι κ.κ. Πατσίκας Μιχαήλ και Όθωνας Ιακωβίδης (ή και όσοι άλλοι ήθελε εμφανισθούν με τα αυτά κίνητρα…)

Β: Πέραν τούτων των αυτονοήτων, είμαστε υποχρεωμένοι εκ των πραγμάτων να δημοσιοποιούσουμε κάποιες γενικές τοποθετήσεις και  πάγιες θέσεις μας αφενός και αφετέρου να  δηλώσουμε ότι συντασσόμεθα πλήρως και προσυπογράφουμε τις  σχετικές ανακοινώσεις α)της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Πολιτιστικών Μακεδονικών  Συλλόγων, β) της Παμμακεδονικής Ένωσης Μακεδονικού Αγώνα Ελλάδος-Αυστραλίας  γ)   ανάλογες  δημόσιες τοποθετήσεις άλλων φορέων που συμμετείχαν εθελοντικά σε όλες τις εκφάνσεις αυτού του αγώνα,  αναφορικά με το αυτό ζήτημα περί ιδρύσεως και συστάσεως πολιτικού φορέα, με την επωνυμία ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(Ε.ΠΟ.Σ) από τους κ.κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη, αφού προηγουμένως όμως τονίσουμε πως   κατά το Ελληνικό Σύνταγμα και τους νόμους της Ελληνικής Πολιτείας, πράγματι αποτελεί αναφαίρετο δικαίωμα κάθε Έλληνα ΚΑΙ το δικαίωμα του Εκλέγεσθαι κατά την δύναμη του Εκλέγειν, επομένως ουδέν μεμπτόν. Τουναντίον ευχόμεθα καλή επιτυχία και εις αυτό το νέο πολιτικό(;) ενχείρημα τους.

Γ: Ωστόσο οι λόγοι που επικαλούνται οι κατά τα άλλα συμπαθείς ΣυνΈλληνες, ΣυνΆγωνιστές, ΣυνΠατριώτες κ.κ. Πατσίκας Μιχαήλ και Όθων Ιακωβίδης,  καθώς και όλο το ιδεολογικο πολιτικό πλαίσιο και «οικοδόμημα» που στήνεται και τίθεται για την σύσταση και υπό  δημιουργία του εν λόγω «πολιτικού φορέα» μας υποχρεώνουν: πρωτίστως  για λόγους Ιστορικής και Πολιτικής  Εθνικής Συνείδησης,  αλλά και προς αποκατάση της αλήθειας,  με βάση αδιάψευστα γεγονότα, μάρτυρες των οποίων υπήρξαμε και  τα οποία συν τοις άλλοις, ζήσαμε και βιώσαμε, και φυσικά για τους ιστορικούς του μέλλοντος μας, αλλά και ως ιερό χρέος προς τις οικογένειες και τα παιδιά μας, κυρίως όμως  και πρωτίστως ως χρέος τιμής προς την Πατρίδα και το Έθνος, Μια Πατρίδα  που κλονίζεται συθέμελα  και  δοκιμάζεται, παντοιοτρόπως, και βάλλεται πανταχόθεν, έσωθεν και έξωθεν, και ένα Συμπαγές Ισχυρό Ιστορικό Έθνος, το οποίο ξένα κέντρα, δυνάμεις και συμφέροντα εγχώρια και διεθνή, αλλογενή, αλλότρια και ξένα προς τα ήθη, έθιμα, ιερές παραδόσεις μας το πολεμούν λυσσαλέα με μίσος και εμπάθεια, αδικαιολόγητη αναλογικά με όσα έχει προσφέρει στην ανθρωπότητα ο Ελληνισμός, επιπροσθέτως λοιπόν οφείλουμε υποχρεούμεθα  να τονίσουμε, διευκρινίσουμε και να επισημάνουμε  τα εξής:

  1. Αποτελεί τουλάχιστον ντροπή και εθνική ύβρη, αλλά και προσβολή προς όλο τον Εθνικό Κορμό, ζώντων  και τεθνεώντων,  αλλά και τον νυν γενή,  απανταχού Ελληνισμό, κάποιοι, ευτυχώς όχι πολλοί, φαινόμενο δυστυχώς  σύνηθες στο διάβα των αιώνων Τούτου Του Μαρτυρικού  Έθνους, κάποιοι, αφού πρώτα φροντίσουν/ζουν να εγγραφούν και καταγραφούν ως «πατριώτες» και «αγωνιστές» του κάθε αγώνος, με θεμιτά ή (πολλές φορές) και αθέμιτα μέσα και εις βάρος αδελφών και συναγωνιστών, εν συνεχεία  καπηλευόμενοι, έρχονται  και αποζητούν «εύσημα», θώκους, αξιώματα, κυβερνητικά και μη,  και ακόμα χειρότερα οικειοποιουνται ένα μεγάλο αιματοβαμένο  κοινό εθνικό αγώνα. Τα αυτά ισχύουν και για τον συγκεκριμένο εθνικό αγώνα.
  2. Το αρρωστημένο τούτο φαινόμενο το είδαμε, κατά το πρόσφατο ιστορικό παρελθόν, προ και μετά της εθνεγερσίας του 1821 προφανώς και θα το ξανά δούμε! Τα αποτελέσματα γνωστά σε όλους μας. Ρωσόφιλοι. Αγγλόφιλοι. Γαλλόφιλοι. Γερμανόφιλοι. Βενιζελικοί και αντιβενιζελικοί. Βασιλικοί και Αντιβασιλικοί. Δημοκρατικοί και αντιδημοκράτες. Αντιστασιακοί και Γερμανοτσολιάδες. Προδότες και Πατριώτες. Φιλελεύθεροι και Συντηρητικοί. Δεξιοί και Αριστεροί.  Προοδευτικοί και Εκσυγχρονιστές. Κόμματα και αποκόμματα. Διχασμοί. Διαχωρισμοί. Αίμα. Πόνος. Τα αυτά και σήμερα. Νέοι Γερμανόφιλοι. Νέοι Ρωσόφιλοι. Νέοι Γαλλόφιλοι, Αμερικανόφιλοι κ.ο.κ. Κρίμα να μη διδασκόμεθα από την πρόσφατη αλλά και παλαιότερη ιστορία μας… Κρίμα… Κρίμα.
  3. Έν προκειμένω: ο λόγος αφορά ένα αγώνα που ξεκίνησε με την σφαγή στο Ίλιντεν (1903) και νωρίτερα (1897), συνεχίστηκε με το αίμα που χύθηκε στα βουνά της Μακεδονίας στους Βαλκανικούς πολέμους (1904- 1908, 1911-1914) στην συνέχεια κατά τον Α΄ΠΠ και Β΄ΠΠ οι Έλληνες και η Μακεδονία δοκιμάστηκαν  από τους Βουλγαρό-κομητατζήδες Κομουνιστές και δυστυχώς αυτός ο συνεχής και αέναος διαρκής αγών συνεχίζεται και σήμερα (εν έτει 2018 -2019) τον 21ο αιώνα με την κοινή και ακομμάτιστη υπέρ  εθνική προσπάθεια για την ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών στην πράξη και με κάθε νόμιμο μέσο!
  4. Εδικότερα δε σε ό,τι αφορά τους λόγους και την αναγγελόμενη ως  «γενεσιουργό αιτία,  που επικαλούνται για την ίδρυση του παραπάνω ως άνω πολιτικού φορέα (Ε.ΠΟ.Σ) έχουμε να σημειώσουμε και να δηλώσουμε  τα παρακάτω:
  5. Τα μεγάλα πανεθνικού χαρακτήρα συλλαλητήρια και παλαϊκές συγκεντρώσεις που έλαβαν χώρα στην Θεσσαλονίκη στις 21 Ιανουαρίου και στην Αθήνα στην Πλατεία Συντάγματος στις 4 Φεβρουαρίου 2018 καθώς και οι 100αδες συγκεντρώσεις που ακολούθησαν, εντός και εκτός Ελλάδος-Αυστραλία, Καναδά, Λονδίνο, Νέα Υόρκη (Μαρτίος 2018)- με τελευταία συγκέντρωση αυτή της 20ης Ιανουαρίου 2019 στην Αθήνα(Πλατεία Συντάγματος) και της 24ης Ιανουαρίου, όλων  των Ελλήνων που αντιτίθενται σε αυτή την συμφωνία, για την οποία(«συμφωνία») ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία  εξ αρχής επισήμως και στεντόρεια τη φωνή έχουμε δηλώσει, κατ’ επανάληψη, ότι αποτελεί την αρχή δεινών και διαμελισμού της Ελλάδος, όλα αυτά τα συλλαλητήρια και οι συγκεντρώσεις που έγιναν και θα συνεχίσουν να οργανώνονται,  αποτελούν συνέχεια των αντίστοιχων μεγάλων επίσης πανεθνικού χαρακτήρα συλλαλητήριων και συγκεντρώσεων σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, Αυστραλία, Καναδά, Λονδίνο,  Ουάσιγκτον και Νέα Υόρκη  του 1992-1994, όταν και άνοιξε το ζήτημα με το κράτος των Σκοπίων.
  6. Αυτές οι μαζικές λαϊκές κινητοποίσεις, δεν ήταν και δεν είναι κανενός ούτε έμπνευση, ούτε ιδιοκτησία! Κάθε άλλο τι λεγόμενο ως ισχυρισμός, αποτελεί απλώς ύβρη! Μόνος εμπνευστής και οδηγός ο κυρίαρχος Ελληνικός λαός. Ο κάθε Έλλην προσωπικά και συλλογικά! Η κάθε οικογένεια. Η κάθε ενορία. Εν τέλει όλοι οι Έλληνες μαζί! Που βγήκαν και διατράνωσαν τα εθνικά  δίκαια για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας. Αυτοί μόνοι και σύσσωμος ο Ελληνικός λαός και ό όπου γης Ελληνισμός, είναι οι διοργανωτές και εμπνευστές των πάνδημων παλλαϊκών πανεθνικού χαρακτήρα συγκεντρώσεων και συλλαλητηρίων! Στην Ελλάδα και εις όλο τον κόσμο! ΟΥΔΕΙΣ ΆΛΛΟΣ! Αυτόν τον Λαό ουδείς μπορεί να καπηλευθεί!
  7. Ουδείς άλλος ενέπνευσε αυτόν τον Μέγα Λαό, σε όλα τα μήκη και τα πλάτη της Γης, να κινητοποιηθεί, και τότε το 1992-1994, και τώρα το 2018-2019 { να αντιδράσει, να φωνάξει, να διαμαρτυρηθεί, να υψώσει φωνή διαμαρτυρίας,  να δραστηριοποιηθεί,   και εν τέλει να βγει στους δρόμους! Στις πλατείες. Στα πεζοδρόμια. Να συναχθεί και να συνταχθεί σε κάθε κάλεσμα σε κλειστούς και ανοιχτούς χώρους που ως βασικό ζητούμενο προβληματισμού, ενημέρωσης εθνικής  αφύπνισης και εγρήγορσης αλλά και κίνητρο ήταν και παραμένει το μείζον -για αυτή την ειδικά την ιστορική στιγμή- της Ελληνικότητας της Μακεδονίας! Η αντίσταση κατά της υφαρπαγής και παράδοσης από μειοψηφία 153 ατόμων Ελλήνων(;)  έναντι της μεγάλης πλειοψηφίας που αντιτάχθηκαν σε αυτή την μέγιστη εθνική προδοσία, παράδοσης  Γλώσσας, Εθνικότητας, Ιστορίας, Πολιτισμού, Ηθών, Εθίμων και Παραδόσεων,}  πέραν αυτών των ιδίων Ελλήνων!
  8. Ούτε ποτέ χρειάστηκε, ή ετέθει ως προ απαιτούμενο για να βγει  στους δρόμους ο όπου Γης Ελληνικός Λαός να μπει μπροστά κάποιος  επώνυμος (π.χ. Μίκης Θεοδωράκης, σεβαστός κατά τα άλλα, ή τυχόν άλλες προσωπικότητες ) όσο και αν περί αυτού προσπαθησαν να μας πείσουν  ή έστω να προ πορευθούν και «ηγηθούν», με αυτά ή άλλα κίνητρα, άλλες προσωπικότητες πόσο μάλλον οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης, προκειμένου  να κινητοποιηθεί ο απανταχού Ελληνικός Λαός. Αυτό θα συνέβαινε ούτως ή άλλως! Αυτά ισχύουν και αυτά είναι η μόνην αλήθεια,    με βάση και δικές τους συνεχείς – των κ.κ. Πατσίκα & Ιακωβίδη- δεκάδες δηλώσεις στα Ελληνικά ΜΜΕ  «Ο Λαός εξήλθε μόνος αυθορμήτως  και μόνος έμεινε  σε αυτό τον εθνικό αγώνα»(!) Αλλά δεν είναι μόνος: είμαστε όλοι μαζί! Ενωμένοι! Ένα Σώμα! Μια καρδιά! Μια γροθιά! Μια Ψυχή! Η Ψυχή του Έλληνα και της Ελληνίδος
  9. Εμείς-ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία- θα προσθέταμε τονίζοντας με έμφαση ότι ο Ελληνικός λαός που μπήκε μπροστά σε αυτόν τον πανεθνικού χαρακτήρα αγώνα ήταν οικογένειες, απλοί καθημερινοί βιοπαλαιστές, του μεροκάματου, ιερείς, ανώτατος και κατώτερος κλήρος, Ιερομόναχοι και Μοναχοί,  παιδιά, μητέρες, πατεράδες, ηλικιωμένοι, παπούδες, γέροντες, αξιωματούχοι κάθε τομέα του ελληνικού κράτους, πανεπιστημιακοί, ακαδημαϊκοί, Έλληνες και ξένοι, επιστήμονες!  Ήσαν οι  Έλληνες από όλο τον κόσμο,  όλοι  ένα μόνον κίνητρο είχαν: την αγάπη  για την Πατρίδα και τον σεβασμό σε όσους πριν από εμάς για εμάς θυσίασθηκαν σε όλους αυτούς τους παν εθνικούς αγώνες για την Ελευθερία και την Εθνική  Μεγάλη Ιδέα όταν και μεγάλωνε η Ελλάδα. Εις πείσμα των ισχυρών και των μεγάλων δυνάμεων.  Όλοι αυτοί οι αγώνες, τότε αλλά και σήμερα είχαν και έχουν ένα πρόσημο. Την Ελλάδα! Μόνον! Ουδένα άλλο σκοπό εξυπηρετούσαν/ουν!
  10. Είχαν και έχουν μόνον οδηγό και προστάτην  την Παναγία,  τον Άγιον Θεό και την  αδούλωτη  Ψυχή του Έλληνα! Του κάθε έλληνα! Όπου Γης!  Επομένως δεν χρειάζονταν κανέναν Πατσίκα και κανέναν Ιακωβίδη! Ή όποιον άλλο αυτόκλητο «εθνοσωτήρα» και αυτοχρησθέντα «εθνεγέρτη»! Οι ηγεσίες, και οι ηγέτες  αναδεικνύονται από τους κοινούς εθνικούς αγώνες.  Αφού πρωτίστως αποδεδειγμένα έχουν προσφέρει-συνεισφέρει με θυσίες προσωπικές  στον εθνικό αγώνα και την υπόθεση της Πατρίδος άνευ δόλου, χωρίς κρυφές σκοπιμότητες,  χωρίς  ιδιοτέλεια.  Αφού πρώτα έχουν διασφαλίσει την έξωθεν κοινή καλή μαρτυρία και αποδοχή. Αφού νωρίτερα έχουν ακολουθήσει ανοιχτές, διαφανείς και ξεκάθαρες διαδικασίες για το όποιο ενχείρημα τους.   Δεν αυτοχρείονται. Δεν αυτοδιορίζονται.  Δεν επιβάλλονται. Τους αναγνωρίζει ο Λαός και η Κοινωνία των Πολιτών. Καθολικά. Και Κρίση έχει ο Έλληνας, και πολιτικό αισθητήριο, και Βουλή(κατά το βούλεσθαι).
  11. Τότε, (οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης) μαζί με όλους μας, κατά την κοινή πορεία,  δήλωναν «απλοί στρατιώτες στον αγώνα», χωρίς να αποσκοπούν ή να στοχεύουν κάπου και στηλίτευαν όσους επιχειρούσαν να καπηλευτούν! Τώρα τι άλλαξε; Ασχέτως όμως πώς πολιτεύονταν ιεροκρυφίως  και πώς υλοποιούσαν στο παρασκήνιο και εν μέσω ανύπαρκτων επιτροπών, δικές τους πρακτικές…   προφανώς άλλα έλεγαν, άλλα πίστευαν, εις άλλα προσκαλούσαν και άλλα πράττουν σήμερα…Το αυτό ισχύει και για άλλες/ους.
  12. Δυστυχώς και τότε και σήμερα ως αποδεικνύεται εκ του αποτελέσματος, εργάζονταν ως φαίνεται προφανώς ερήμην και εις βάρος  όλων εκείνων που αθόρυβα συνεισέφεραν  στην κοινή εθνική προσπάθεια, και χωρίς, όλοι αυτοί, 1000αδες ανώνυμοι εθελοντές απλοί στρατιώτες, χωρίς  να επιζητούν ούτε εύσημα ούτε αναγνώριση.  Οφείλουμε να τονίσουμε πως  υπήρξαν δε πολλά  άτομα, γνωστά σε όλους μας που  εργάζονταν -και συνεχίζουν να εργάζονται-  αδιάκοπα και προσέφεραν  αδιαλείπτως, που μόνον ως σκιά τους γνώριζαν όλοι…. τόσο αθόρυβα.  Χωρίς ιδιοτέλεια. Άνευ δόλου… χωρίς σκοπιμότητες. Τόσο απλά! Τόσο Ελληνικά!
  13. Πλην δυστυχώς, όλων  εκείνων,-και δεν ήταν μόνον οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης, δυστυχώς υπήρξαν και υπάρχουν και άλλοι που, έχουν εμφυλοχωρήσεις και διεισύσει υπό την μια ή την άλλη ιδιότητα, φορώντας τον ίδιο μανδύα, εκείνου του «πατριωτισμού» και δρουν, και κινούνται δυστυχώς  εκ δόλου με γνώμονα το ίδιον και προσωπικό ή και οικονομικό όφελος, τους είδαμε…τους γνωρίσαμε, τους ξέρουμε… έδρασαν  με  ύπουλα μέσα, μεθόδους, τακτικισμούς, και άλλα πάρα πολλά,  που δεν είναι ούτε της ώρας και της στιγμής ούτε τοις παρούσης να αναφερθούν…θα έρθει η στιγμή…  Δρούσαν και ενεργούσαν  με δόλιο υφέρπον κίνητρο αποκλειστικά και μόνον προσωπικό, ίδιον όφελος. δηλ την εξυπηρέτηση αλλότριων και ξένων προς τον μέγα και ιερό σκοπό, δηλαδή τον αγώνα για την ακύρωση αυτής της κατάπτυστης, ανίερης συμφωνίας των Πρεσπών. Στόχων και σκοπών που ήδη διεφάνησαν…προδήλως και καταδήλως.  Οι κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης προφανώς και  χρησιμοποίησαν με δόλο,  ένα λαό, ένα αγώνα, μια εθνική υπόθεση, προς εξυπηρέτηση και μόνο των δικών τους στόχων και σκοπών, που ως φαίνεται από την ιστορία, τον βιο και την πολιτεία των προαναφερομένων από την περίοδο που ήταν στελέχη της ΣΠΙΘΑΣ, όταν από κίνημα θέλησε να μετασχηματισθεί σε πολιτικό φορέα(κόμμα), για αυτό και επήλθε διάσπαση και εν τέλει η  διάλυση της ΣΠΙΘΑΣ  επήλθε  από τον ίδιο τον Μίκη θεοδωράκη αφού εκείνος υπήρξε η κινητήριος δύναμη του εν λόγο κοινωνικού κινήματος.   Τότε οι ιθύνοντες νόες απέτυχαν… Σήμερα; Ίδωμεν. Δούροι ίπποι καιροφυλακτούσαν. Καιροφυλακτούν. Προσοχή!
  14.  Ή  εκτός και αν ισχύει αυτό που λέγεται και αναλύεται μετ’ επιτάσεως, με στοιχεία και ιστορικά ντοκουμέντα  από ιστορικούς και αναλυτές, ότι εν τέλει , με αφομρή τον όλο ζήτημα με την συμφωνία των πρεσπών  κάποιοι εξ αυτών φαίνεται βρήκαν την «ιστορική ευκαιρία» και εις αυτό  φαίνεται να   αποσκοπούσαν φροντίζοντας  την εν γένει και εκ των υστέρων,    υστεροφημία τους, για την «τακτοποίηση» της πρόσφατης προσωπικής ιστορίας τους  με την δήθεν  «αναβάπτιση» στην κολυμβήθρα του Πατριωτισμού, αλλά ουσιαστικά  αποζητώντας ίσως και την εθνική  καταξίωσή τους στην  συνείδηση των Ελλήνων, επιρρίπτοντας το ανάθεμα στους μέχρι πρότινος συντρόφους τους, και σήμερα νυν εθνομηδενιστές, προκειμένου να εγγραφούν στα κατάστιχα της ιστορίας του Γένους ως πατριώτες, πλην όμως όλοι αυτοί, είναι  εκείνοι  που ησέλγησαν- και τότε και τώρα- εναντίον της πατρίδος,  γιαυτό και θέλουν να ξεπληθούν  από το αίμα αδελφών  και εθνομαρτύρων.
  15. Δυστυχώς όλοι αυτοί και πολλοί άλλοι που για άλλους λόγους, σήμερα από άλλες εντελώς διαφορετικές ιδεολογικές αφετερίες, υποκριτικά χωρίς να  καταδικάζουν και να καταγγέλλουν το προηγούμενο ιστορικό-ιδεολογικό-πολιτικό-κομματικό αιματοβαμμένο παρελθόν τους, προϊόν των οποίων και συνέχεια της μυστικής συμφωνίας Στάλιν- Τίτο είναι και η συμφωνία των Πρεσπών,  σήμερα «καταψηφίζουν» στο όνομα του ΝΑΤΟ και του ιμπεριαλισμού(sic)… Για να μη λησμονούμε όμως αυτοί όλοι  ήσαν  πρώην διώκτες και σφαγείς των Ελλήνων. Ήδη ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στην ομιλία του στην  Βουλή, κατά την διάρκεια της συζήτησης για την κύρωση της συνθήκης των Πρεσπών  ξεσκέπασε και αποκάλυψε απροκάλυπτα το όλο σχέδιο απευθυνόμενος στο ΚΚΕ  με την κωδική  αναφορά του στην δήθεν  «ηρωίδα» Ειρήνη Γκίνη (Μίρκα Γκίνοβα).  Ας ερευνήσουν λοιπόν ποια ήταν η Ειρήνη Γκίνη – Μίρκα Γκίνοβα και τι έκανε και γιατί της έχουν στήσει ανδριάντες στα Σκόπια και στην Βουλγαρία. Ας ανατρέξουν στις ιστορικές πηγές… Θα βρουν πολλά και χρήσιμα που ξεδιπλώνουν τον όλο ανήθικο σχεδιασμό παράδοσης της Μακεδονίας και την αρχή του οδυνηρού και επώδυνου διαμελισμού της Ελλάδος.
  16. Οι αυτοί δυστυχώς, και οι επίγονοι τους, είναι και πάλι που προβάλλουν ως «νέοι πατριώτες» καπελώνοντας και θέλοντας να καπηλευθούν αυτόν τον κοινόν (και κάθε άλλον) εθνικό αγώνα, ώστε να «εξυγιασθούν-εξαγνισθούν» από του αίματος αδελφών Ελλήνων, που εχύθη τότε μαρτυρικά υπέρ πατρίδος, βωμών και εστιών. Υπέρ Χριστού και Εκκλησίας! Υπέρ Ορθοδοξίας. Υπέρ Μακεδονίας. Υπέρ Ελλάδος!
  17. Οι αυτοί είναι που πάντοτε, καιροφυλακτούν, ως προβατόσχημοι λύκοι, ενδεδυμένοι πότε τον μανδύα του πατριωτισμού και πότε του Δημοκράτη, και εκ των υστέρων, αφού πετύχουν τους στόχους τους, διαχωρίσουν σε εκείνους και αυτούς, αφού και διχάσουν,   προβάλλουν  εαυτούς ως ήρωες ενώ είναι γνωστός ο ρόλος τους πάντα, κατά πάντα, και δια πάντα καθώς πάντα δρούσαν αντεθνικά.
  18. Τούτοι πάλι, υπό νέον μανδύα προβάλλουν ως «διοργανωτές» των πανεθνικών συλλαλητηρίων καπελώνοντας και οικοιοποιούμενοι ένα κοινό αγνό ακομμάτιστο, πέραν και πάνω από ιδεολογίες, ιδεοπληξίες και άλλες αγκυλώσεις, εθνικό αγώνα.
  19. Τάσεις, ιδέες, απόψεις και ιδεοληψίες  που τις είδαμε όλο αυτό το διάστημα να επιχειρούν να εμφιλοχωρήσουν εις τους κόλπους αυτού του αγνού πατριωτικού κινήματος, εξ αφορμής του αγώνος για την ελληνικότητα της Μακεδονίας μας.
  20. Αυτοί οι ίδιοι, της αυτής νοοτροπίας, -και χωρίς τούτη η νοοτροπία να προσωποποιούνται  αποκλειστικώς και  μόνον και ειδικώς εις τα πρόσωπα των κατά τ άλλα συμπαθών κ.κ. Ιακωβίδη και Πατσίκα-  είναι που και τότε, και σήμερα καπηλεύονται εκ των υστέρων μεγάλους εθνικούς αγώνες!
  21. Αυτοί, της αυτής νοοτροπίας είναι που και πάλι προβάλλουν εαυτούς, ενώ είναι γνωστές όχι μόνον οι ρίζες και οι ιδεολογικές καταβολές τους και η «πολιτική συγγένεια» με όλους τους σφαγείς των Ελλήνων, καθώς και οι προθέσεις τους,   αφενός για να καπελώσουν και να υφαρπάξουν και οικειοποιηθούν (πάλι για ακόμα μια φορά) τον κοινό ακομμάτιστο εθνικό αγώνα, ώστε έτσι,  αφενός να ξεπλύνουν το αίμα που εχύθη πρότερα από τους Κρήτες, Σπαρτιάτες, Μανιάτες, εν τέλει  από τους Έλληνες κάθε γωνιάς και αφετέρου θεωρώντας πως έτσι θα ξεπλυθούν  από τα εθνικά ιστορικά-συλλογικά ή προσωπικά –  εγκλήματα και σύνδρομα  του παρελθόντος των ιδεολογικών-πολιτικών (και πρωθύστερων κομματικών) καταβολών τους…Και ο νοών νοείτω…
  22. Ο Κάθε ένας μας, χαρακτηρίζεται από την ιστορία του, τις πράξεις, τον βίο και την  πολιτεία του, τα βιώματα και το παρελθόν του. Όποιο και αν είναι αυτό. Υποκειμενικές οι κρίσεις. Ένθεν κακείθεν.  Και αυτά δεν αλλάζουν…  Το αυτό, λοιπόν, ισχύει και για τους περί ων ο λόγος (κ.κ. Πατσίκα και Ικαωβίδη και τους ολίγους  περί αυτών) αλλά και  για κάθε άλλη περίπτωση (προσώπων ή ομάδων ή ανύπαρκτων επιτροπών) που είδαμε όλο αυτό το διάστημα αφενός  να επιχειρούν εισέλθουν και εμφυλοχωρήσουν με προφανείς ή αφανείς και κρυφούς σκοπούς, όπερ και αποκαλύφθηκαν με την σχετική ανακοίνωση και όπως φάνηκε εκ του αποτελέσματος να καπηλευθούν προς ίδιον (πολλές φορές και οικονομικό) όφελος αλλά και αυτοπροβολή, που και αυτή κεφαλαιοποιείται μελλοντικά  εις πολλά και ποικίλα οφέλη… Τούτο συνέβη, εξακολουθεί  συμβαίνει, σε πολλές των περιπτώσεων,  και  δυστυχώς το φαινόμενο το είδαμε  και το καταγράψαμε κατά κόρρον, όλο αυτό το διάστημα. Ουκ ολίγοι ήσαν που εμφανίσθηκαν με την μια ή την άλλη ιδιότητα και κάτω προφανώς   υπό τον μανδύα του πατριωτισμού. Φτάνει!
  23. Ειδικότερα όμως ισχύσε πλέον ως αποκαλύπεται  τούτος ο καιροσκοπισμός ανευ ιστορικού προηγουμένου, τουλάχιστον σε πολιτικό επίπεδο προκειμένου να εξυπηρετηθούν οι όποιοι  σκοποί και οι όποιοι αλότριοι στόχοι τους που αποκαλύφθηκαν με την σχετική ανακοίνωση της σύστασης και δημιουργίας του ως άνω πολιτικού φορέα,  σε οτι αφορά  την περίπτωση των κ.κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη, προκειμένου  να εισέλθουν δια της γνωστής μεθόδου του εισοδημού, ολοκληρωτικής εμπνεύσεως, εις τον κοινό αγώνα και την κοινή εθνική προσπάθεια, με προφανείς στόχους και σκοπούς, και επομένως , έμμεσα πλην σαφώς, με τις πρακτικές και τις μεθόδους τους εν τέλει να οδηγούν σε διάσπαση του κοινού εθνικού μετώπου και  εκφυλισμό όλο αυτόν τον άδολο, ανιδιοτελή και ακομμάτιστο εθνικό αγώνα και την πάλη  για την Ελληνικότητα  της Μίας και Ενιαίας Μακεδονίας μας.
  24. ΕΠΑΝΑΛΑΜΒΑΝΟΥΜΕ ΣΤΕΝΤΟΡΕΙΑ ΤΗΝ ΦΩΝΗ: Ο μόνος οδηγός και εμπνευστής του Ελληνικού Λαού, και τότε, όπου ίστατο ο υπέρ πάντων εθνικός αγών ( 1897, 1903, 1904 –1908, 1911- 1914) και (τα έτη 1992-1994) και σήμερα(2018 -2019 και εντεύθεν) αλλά κυρίως, τότε  κατά την διάρκεια των Βαλκανικών Πολέμων εναντίον του Βουλγαρο-κομηταζτήδων, και  εναντίον της μυστικής συμφωνίας των Κουμουνιστών Στάλιν – Τίτο(1949) ήταν η αδούλωτη  Ελληνική  Ψυχή  Του! Για αυτό και το χώμα στα Βουνά της Μακεδονίας μας  βάφτηκε κόκκινο από το αίμα  των  ηρώων του Μακεδονικού αγώνα.  Αυτούς τους ήρωες ουδείς μπορεί να ατιμάσει!
  25. Ο μόνος οδηγός και εμπνευστής Του κάθε Έλληνα και της κάθε Ελληνίδος, και πάλι εν έτει 2018 -2019 (και εντεύθεν)  ήταν -και παραμένει- η Πίστη του στον Θεό-και την Εκκλησία, η οποία δια των Ιεραρχών και ΑρχιΠοιμένων Της, ειδικώς σην περιοχή της Μακεδονίας, και τότε πάλαι ποτέ αλλά και σήμερα (τον 21ο αιώνα) βγήκε μπροστά στον αγώνα ενάντια στην παραχάραξη της ιστορίας και υπερ των δικαίων του Ελληνισμού και της Μακεδονίας! Ουδείς άλλος! Μόνον ο απλός Έλλην! Ο κάθε Έλληνας! Χωρίς χειραγώγηση! Ο Έλλην δεν χειραγωγείται. Δεν καπελώνεται! Δεν καθοδηγείται!
  26. Κινητήριος δύναμη όλων αυτών των μεγαλειωδών συλλαλητήριων, συγκεντρώσεων και διαδηλώσεων, που έγιναν (και θα εξακολουθήσουν να οργανώνονται εις πείσμα όσων καιροφυλακτούν) είναι ΜΟΝΟΝ η αταλάντευτη, Ψυχή του Έλληνα! Του κάθε Έλληνα και ουδείς άλλος! Η Ψυχή του ακομμάτιστου Πατριώτη Έλληνα! Η καρδιά του κάθε οικογενειάρχη!
  27. Του Έλληνα που από την επομένη του 1821 δρα και αγωνίζεται, για Πατρίδα, Ελεύθερο Έθνος, Ελευθερία, Δημοκρατία, Ανεξάρτητη Δικαιοσύνη, Παιδεία,  Θεσμούς,  Αρχές και Αξίες όπως: η Οικογένεια, η Ορθόδοξη Εκκλησία(που βάλλεται παντάχοθεν και εκ των έσω…), του Έλληνα που δρα και αγωνίζεται πέρα και πάνω από ιδεολογίες και ιδεοληψίες, πέρα και πάνω από ομάδες και ομαδούλες, πέρα και πάνω από  φράξιες, επιτροπές  (υπαρκτές ή ανύπαρκτες) και «συλλογικότητες», του Έλληνα που αγωνίζεται για την καθημερινόττητα του,  του Έλληνα που νοιάζεται και αγωνίζεται για πατρίδα και πραγματικά ανεξάρτητο Κράτος,   πέρα από κόμματα και φορείς, Αυτόν τον Έλληνα ουδείς μπορεί να χειραγωγήσει! Αυτόν τον Έλληνα(!) Εσένα, Εμάς, όλους μας, ουδείς μπορεί να τον καπελώσει! Όσες και όποιες οργανώσεις, παραοργανώσεις, κόμματα και φορείς και αν στηθούν -τώρα ή εν συνεχεία- και πάντα υπό το πρόσχημα στο βωμό του κοινού εθνικού αγώνα! Του κάθε εθνικού αγώνα! Όλοι αυτοί  θα βρουν τον Έλληνα ενώπιον τους.  Όσα «κινήματα», «πολιτικοί φορείς», κόμματα και αν οργανωθούν, ή αναγγελθούν στο όνομα πάντα της κάθε εθνικής υπόθεσης! Θα έχουν την ίδια αντιμετώπιση! Με τα εθνικά θέματα δεν παίζει κανείς! Δεν στήνει παιχνίδια προς ίδιον όφελος.  Στήθηκαν και στήνονται και θα στήνονται πολλά… εις μάτην όμως… Σήμερα είναι η Μακεδονία. Αύριο η Θράκη μας. Το Αιγαίο και τα νησιά μας. Οι αλύτρωτες αξέχαστες και αλησμόνητες πατρίδες μας. Ο Έλληνας, ο κάθε Έλληνας, θα είναι εκεί και θα αγωνίζεται. Χωρίς δόλο. Χωρίς σκοπιμότητες.  Θα φυλάττει Θερμοπύλες! Δεν χρειάζεται, ούτε ακολουθεί αυτοχρησθέντες ή δοτούς αυτόκλητους  «ηγέτες» και ηγετίσκους, σωτήρες και εθνοσωτήρες κάθε είδους. Κάθε κοπής.  Κάθε ιδεολογικής απόχρωσης και κρυφής γκρίζας προέλευσης…
  28. Τα «νέα» κόμματα, οι “επιτροπές”, οι “συλλογικότητες” και κάθε άλλη προσπάθεια με οποιοδήποτε ιδεολογικό πρόσημο που επιχειρεί/ουν να στηθούν στο «όνομα» της κοινής εθνικής προσπάθειας ένα μόνον στόχο υπηρετούν: Τον διχασμό! «Την  διχόνοια που βαστάει ένα σκήπτρο η δολερή στον κάθε ένα πάρτο λέγοντας και ΕΣΥ»! Είδαμε και θα δούμε πολλά και πολλούς να επιχειρούν να οικοδομήσουν πάνω στους εθνικούς αγώνες των Ελλήνων! Να χτίσουν πάνω στα οστά Ελλήνων. Τα ζήσαμε προεπαναστατικά. Τα βιώσαμε ως έθνος μετεπαναστατικά. Τα βλέπουμε με κάθε μορφή και σε κάθε ευκαιρία. Όλες αυτές οι προσπάθειες ένα στόχο έχουν:  Επιχειρούν να υφαρπάξουν και να  υποκλέψουν  τον κοινό αγνό αγώνα! Να καθοδηγήσουν. Να ποδηγετήσουν! Την κοινή εθνική προσπάθεια! Επιχειρούν να καπελώσουν! Να χειραγωγήσουν! Με δόλο. Προς ίδιον όφελος! Επιχειρούν να διχάσουν!
  29. Σε οργανωτικό επίπεδο δε, αλλά και οικονομικό επίπεδο όλο αυτόν τον πολυετή αγώνα, από το 1992 ίσαμε σήμερα συνέντρεξαν αποκλειστικά και μόνον οικονομικά, όλες οι ανά τον κόσμο Παμμακεδονικές Οργανώσεις, και φορείς της Ομογένειας των ΗΠΑ, Καναδά και Αυστραλίας ( και ολιγότερο οι εξ Ελλάδος). Συνέβαλλαν, δηλ τα μάλα η κάθε μια στο μέτρο του δυνατού και εκείνου που της αντιστοιχούσε (ή που της ζητήθηκε να συμβάλει). Επομένως και εξ αυτού του αντικειμενικού σοβαρότατου λόγου ουδείς δικαιούται να  ιδιοποιείται και «υποκλέπτει» από την τσέπη τις στερήσεις ή και το πλεόνασμα άλλων! Προς ίδιον όφελος! Κάθε τι άλλο αποτελεί εθνική ντροπή! Όνειδος και ύβρη! Υπάρχει όμως και θεία Νέμεσις…
  30. Ειδικώς δε σε ό,τι αφορά την Παμμακεδονική Συνομοσπονδία, η οποία με το δικό της τρόπο, μέσα από το πενιχρό ταμείο της συμβάλλοντας ειδικώς σε αυτή την μεγάλη εθνική υπόθεση ως και εκ του καταστατικού της απορρέει, με ίδια έξοδα ή και δωρεές φίλων και υποστηρικτών -και εν πλήρει διαφάνεια- για τη συνεχή αφύπνιση και ενημέρωση επί του ζητήματος, έχει δαπανήσει  μερικές  1000αδες ευρώ (και συνεχίζει), διοργανώνοντας ειδικώς από τον Ιούλιο του 2018, μετά την πρώτη διάσπαση που επέφεραν οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης τον Ιούνιο του 2018, η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία συνέχισε τον αγώνα με συνεχείς πολλές και ανοιχτές   εκδηλώσεις, και συνεχίζει με αμείωτο ρυθμό την ενημέρωση των Πολιτών για την εν τοις πράγμασι και εμπράκτως με κάθε νόμιμο και θεμιτό μέσο αλλά σε διεθνές επίπεδο,  ακύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών. Με αποκορύφωμα την σύγκληση της Α’ Εθνικής Συνδιάσκεψης (21 με 23 Οκτ 2018) την οποία πλαισίωσαν 10αδες επιστήμονες υψηλότατου και διεθνούς κύρους,  αλλά εξακολουθεί να συνεχίζει με βάση τις αποφάσεις και τα ψηφίσματα της Α΄Εθνικής Συνδιάσκεψης  την μεγάλη πορεία προς τον απανταχού Ελληνισμό (εντός και εκτός Ελλάδος) μια μεγάλη, διαρκή, αέναη  σιωπηλή πορεία διαμαρτυρίας για την συλλογή υπογραφών με τελικό στόχο και σκοπό την μη αναγνώριση της συμφωνίας σε κάθε δυνατό επίπεδο! Εντός και εκτός Ελλάδος. Μια πορεία που ξεκίνησε στις 21 Ιανουαρίου 2019 και θα συνεχισθεί για όσο χρειασθεί. Στην  διάθεση του κάθε ενός όλα τα μέχρι στιγμής έξοδα της Παμμακεδονικής Συνομοσπονδίας, ειδικώς του τελευταίου 6μηνου. Καθαρές κουβέντες!
  31. Επομένως, και εξ αυτών όλων και πολλών άλλων αντικειμενικών αλλά και υποκειμενικών λόγων, ουδείς δικαιούται στο όνομα μια εθνικής υπόθεσης να «κεφαλαιοποιεί» πολιτικά, να επιχειρεί να καρπωθεί ένα αγνό και ανιδιοτελή εθνικού και υπαρξιακού χαρακτήρα, αγώνα αλλά και να επιχειρεί να καπελώσει  και ιδεολογικά, με στόχο μόνον και μόνον τον σφετερισμό και εν τέλει το προσωπικό ίδιον όφελος, αφού συν τοις άλλοις, τελικώς, ως εφάνη, σκοπός των προαναφερομένων  είναι η είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο , θεμιτός και σεβαστός κατά τα άλλα,  αλλά όχι έτσι! Όχι με αυτόν τον σκαιό και ιταμό τρόπο!  Καλή και θεμιτή  είναι η είσοδος στο Ελληνικό Κοινοβούλιο! Του κάθε Έλληνα. Αλλά όχι με αυτά τα κίνητρα! Όχι με αυτούς τους τρόπους και τις μεθόδους που καταγράφηκαν στην συνείδηση όλων μας όλο αυτό το διάστημα. Διάστημα  πυκνό σε δράση, αγώνες και συνέργειες, συσκέψεις και διαβουλεύσεις,  επομένως ικανός χρόνος για εθνική περισυλλογή, αυτοκριτική αλλά και για εξαγωγή ουσιαστικών συμπερασμάτων… από ολους μας  για όλους μας….
  32. Σε τεχνικό επίπεδο οργάνωσης των συλλαλητηρίων στο μεγαλειώδες πανεθνικό συλλαλητήριο της 4ης Φεβρουαρίου 2018 την άδεια από τον δήμο της Αθήνας ζήτησε και έλαβε, με την σύμφωνη γνώμη όλων των Παμμακεδονικών Οργανώσεων, η Ομοσπονδία Μακεδονικών Πολιτιστικών Συλλόγων, ενώ  όλα τα έξοδα κάλυψαν οι Παμμακεδονικές οργανώσεις με κυρίαρχη την Παμμακεδονική ΗΠΑ, η Ομοσπονδία Ελληνικών Σωματείων Νέας Υόρκης, ανώνυμοι και επώνυμοι δωρητές,  και προσωπικά συνέβαλε και η κ.  Νίνα Γκατζούλη καθώς και άλλοι απλοί και ανώνυμοι δωρητές. Σε αυτό το συλλαλητήριο είχαν ληφθεί όλα τα μέτρα ασφαλείας (με ομάδα εθελοντών και περιφρούρησης κτλ).  Αυτό που προσέφεραν οι  κ. κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης ήταν η επαφή με τον Μίκη Θεοδωράκη. Μόνον! Και εδώ άδηλο το παρασκήνιο που προηγήθηκε…  και αυτό που επακολούθησε….
  33. Εις ό,τι αφορά το συλλαλητήριο της Θεσσαλονίκης της 21ης Ιανουαρίου 2018 οργανωμένο και αυτό κάτω από την ομπρέλα και την υποστήριξη των Παμμακεδονικών Ενώσεων ουδείς ρωτήθηκε για το σύνολο των ομιλητών πέραν εκείνων που ex officio, δηλ οι εκπρόσωποι των Παμμακεδονικών και Ομογενειακών οργανώσεων επιβάλλονταν να απευθύνουν χαιρετισμούς, πέραν αυτών ουδείς άλλος είχε έγκριση! Και όμως στην εξέδρα εμφανίσθηκαν και άλλοι εκτός προγράμματος… Με ευθύνη των κ.κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη… Τα ευτράπελα πολλά και ποικίλα…
  34. Αναφορικά τώρα με τις πρόσφατες συγκεντρώσεις  της 24ης Ιανουαρίου 2019 που έσπευσαν να αναγγείλουν οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης ως φορέας «επιτροπή ανένδοτου αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία», προκειμένου να προλάβουν(…), ως πάγια τακτική τους, φυσικά με την γνωστή κατάληξη ανάλογη με εκείνη την αντίστοιχη της 15ης Ιουνίου 2018 έξω από το Ελληνικό κοινοβούλιο,  οι κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης χωρίς προηγούμενη συνεννόηση- με κανέναν απολύτως από τους οργανωμένους διασυλλογικούς φορείς που μετείχαν της νόμιμης «επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας»-  και χωρίς  να έχουν προηγούμενως λάβει τα απαιτούμενα μέτρα λήψης προστασίας, μέτρα και προστασία ειδικώς για την Πέμπτη 24η   Ιανουαρίου, μετά τα γνωστά επεισόδια της 20ης Ιανουαρίου, ζήτησε και έλαβε η Παμμακεδονική Συνομοσπονδία με σχετική επιστολή της προς την Εισαγγελία του Αρείου Πάγου, επίσκεψη στον εισαγγελέα πρωτοδικών (στην σχολή Ευελπίδων) και αντίστοιχη  επιστολή προς τον Αρχηγό της ΕΛ. ΑΣ. Οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης ουδέν έπραξαν ως προς την ασφάλεια και της συγκεκριμένης συγκέντρωσης…   Άλλα έπραταν και είς άλλα κέλευαν…
  35. Αντιθέτως σε κάθε αναγγελία οποιασδήποτε διοργάνωσης, που ελήφθη κοινά με κοινές αποφάσεις κάτω από την ενιαία και αδιάσπαστη, μέχρι της 20η Ιουνίου 2018, «επιτροπή για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας»,  για εκδηλώσεις που πανθομολογούμενα είχαν μεγάλη και κοινώς αποδεκτή επιτυχία, και στην οποία μετείχαν επίσης εθελοντικά και άνευ δόλου και κυρφών σκοπιμοτήτων,  εκπρόσωποι όλων των συμμετεχόντων φορέων και  των Παμμακεδονικών ενώσεων και ομοσπονδιών [άνω των 500 φορέρων} η μοναδική σπουδή που καταγραφόταν εκ μέρους των κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη ήταν η συνεχής προσπάθεια καπέλωσης και χειραγώγησης και φυσικά  η αγωνία τους για  εμφάνιση  τους σε κανάλια εθνικής εμβέλειας και σε κάθε άλλο ΜΜΕ, (πλέον των λοιπών στελεχών που ελάχιστα προβάλλονταν)! Τούτο προφανώς όχι τυχαία καθώς όπως γρήγορα διεφάνη ήταν να κεφαλαιοποιούν,  εγγράφονται και να αυτό-πιστώνονται γεγονότα και καταστάσεις, ενεργώντας, όπως εκ των  υστέρων προκύπτει,  βάσει δικού τους σχεδίου… το οποίο ξετυλιγόταν μέρα τη μέρα εως της τελικής πράξης εφαρμογής του, δηλ την αναγγελία πολιτικού φορέα(sic)..
  36. Σε αντίθεση με το ήθος και το όλο πνεύμα που χαρακτήριζε όλους τους απλούς συμπολίτες μας, όσους δηλ. μετείχαν άδολα και χωρίς σκοπιμότητες,  στον κοινό αγώνα και την κοινή εθνική προσπάθεια,  θέλοντας έτσι, οι κ.κ, Πατσίκας και Ιακωβίδης να κεφαλοποιούν εις βάρος των υπολοίπων και να καπελώνουν τον αγώνα προσωποποιώντας και πιστώνοντας στα πρόσωπα τους,  αυθαιρέτως οικειοποιούμενοι τον κοινό αγώνα και την κοινή εθνική προσπάθεια. Όπερ και έπραξαν!  Με στόχο; Τι άλλο ; αυτό που εξ αρχής στόχευαν: Το καπέλωμα του εθνικού αγώνα και την ιδιοποίηση και εν τέλει την οικειοποίησή του εμφανιζόμενοι ως «διοργανωτές των συλλαλητηρίων»!. Άποψη και θέση που διαψεύδουν τα γεγονότα και όσοι τα ζήσαμε εκ των έσω…
  37. Κοντολογίς. Ότι δεν τους «έκατσε» τότε με την «ΣΠΙΘΑ» του Μίκη Θεοδωράκη και των λοιπών συναγωνιστών τους, και συντρόφων τους, αφού και εκεί επήλθε διάσπαση, το επιχειρήσουν τώρα, στο όνομα της εθνικής υπόθεσης της Μακεδονίας. Κρίμα. Τόσο πρόδηλα! Τόσο ξεκάθαρα! Τόσο ξενδιάτροπα! Φεύ! Αλοίμονο πατρίδα μας… αν σου τυχαίνουν τέτοιοι «ηγέτες»…που κίνητρο και εκ δόλου κινούμενοι και εμφορούμενοι έχουν μόνο το ίδιο προσωπικό όφελος! Αλίμονο στον  Ιωάννη Καποδίστρια και τόσους άλλους εθνεγέρτες! Ήρωες και Εθνομάρτυρες. Αλοίμονο!
  38. Δυστυχώς αυτό που αποκομίσαμε σε όλη αυτή την περίοδο της κοινής προσπάθειας, πέραν των καλών στοιχείων της όποιας  συνεισφοράς και συμβολής τους, την οποία εξαργύρωναν και κεφαλαιοποιούσαν δια της αυτό προβολής τους εμφανιζόμενοι (τότε) ως απλοί στρατιώτες αλλά  προφανώς  επενδύοντας στο τελικό δικής τους εμπνεύσεως κρυφό σχέδιο, και φυσικά  πάντα όμως υπό το κράτος του δικού τους κεκρυμένου και συγκεκαλυμένου τελικού στόχου που τον είδαμε να αποκαλύπτεται με την ανακοίνωση του πολιτικού φορέα(κόμματος) Ε.ΠΟ.Σ,   από τον Δεκέμβριο του 2018 εως σήμερα (Φεβρουάριος 2019) αυτό που διέκρινε και ξεχώριζε  τους δυο εν λόγω Κυρίους (Πατσίκα και Ιακωβίδη) ήταν : οι βεβιασμένες  ενέργειες χωρίς σχέδιο και χωρίς κοινή στρατηγική, οι ανακοινώσεις για συλλαλητήρια και συγκεντρώσεις, χωρίς προηγούμενη συνεννόηση με τους καθ ύλην αρμόδιους (15 Ιουνίου στον ΣΚΑΙ ανακοίνωση για συλλαλητήριο  το ίδιο απόγευμα στην Βουλή– συγκέντρωση με την γνωστή κατάληξη, η ανακοίνωση για συλλαλητήριο στις 8 Σεπτεμβρίου στην Θεσσαλονίκη με συμμετοχή μάλιστα της ορχήστρας Μ. Θεοδωράκη  και πολλά πολλά άλλα ευτράπελα που φυσικά και έτυχαν πλήρους αποδοκιμασίας, και αποτυχίας  από τον λαό αφού δεν συμμετείχε…) ο πλήρης και απόλυτος εκφυλισμός δηλ.  του κοινού εθνικού αγώνα!
  39. Χαρακτηριστικό τους γνώρισμα: οι ακραίες θέσεις τους, η συνεχής φραστική έντονη και διχαστική  ρητορική, οι διασπαστικές τους τάσεις, η συνεχής σπουδή τους για (αυτό) προβολή, η επιλογή προσώπων με αμφίβολο κύρος και θολές προθέσεις και διαθέσεις, που εν τέλει υπονόμευουν την όλη κοινή εθνική προσπάθεια (βλ. επιλογή  του Chris Spyrou και άλλων νωρίτερα) και η συνεχής διάθεση και πρόθεση για το καπέλωμα αυτής της κοινής εθνικής προσπάθειας. Ενέργειες δηλ. που επέφεραν τον πλήρη εκφυλισμό του κοινού αγώνα και της κοινής εθνικής προσπάθειας! Επί ένα χρόνο (Ιανουάριος  2018 – Ιανουάριος 2019) αυτό που βλέπαμε ήταν, κάθε κανάλι και συλλαλητήριο! Κάθε κανάλι και «ηγέτης»! Τα γεγονότα που προηγήθηκαν της αναγγελίας του εν λόγω  Πολιτικού Φορέα, ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ, αδιάψευστοι μάρτυρες! Μιλάνε τα βίντεο και τα ντοκουμέντα… μιλάνε οι δηλώσεις τους.  Αυτά σε ό,τι αφορά την αποκατάσταση της αλήθειας για την  ζοφερή πραγματικότητα που προηγήθηκε όλο αυτό το διάστημα με βασική και κυρίαρχη αποκλειστική  ευθύνη των δυο κ.κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη. Ας κάνουν την δική τους έρευνα οι ανεξάρτητοι δημοσιογράφοι και θα βρουν πολλά και χρήσιμα «ευρήματα»…
  40. Ωστόσο αυτό που μετρά στην κοινή εθνική συνείδηση του κάθε Έλληνα και εν τέλει αυτό που μένει μέσα στην ψυχή του, σε αυτό το ταραγμένο και θολό πολιτικό τοπίο που διαμορφώνεται, λεπτό προς λεπτό, μέρα τη μέρα, μήνα το μήνα εδώ και τέσσερις δεκαετίες,  εντός και εκτός Βουλής,  και αυτό που κατακρίνει, επικρίνει αλλά και εύλογα και με  επαρκή αιτία,  καταγγέλλει, ο κάθε απλός  Έλληνας, είναι το τελικό γεγονός, στο οποίο στοχεύει κάθε τέτοια και παρόμοια ενέργεια, όπως αυτή των κ.κ.Πατσίκα και Ιακωβίδη, το  να επιχειρούν δηλ να ιδιοποιηθούν-και αυτοί αλλά προηγήθηκαν και άλλοι που τώρα είναι εντός ελληνικού κοινοβουλίου- και να οικειοποιηθούν (και αυτοί ως μαθητές και μιμητές των γεννητόρων τους) έναν μεγάλο εθνικό αγώνα και την κοινή προσπάθεια, ειδικώς δε, όταν στο όνομα τέτοιων εθνικών αγώνων κάποιοι θέλουν να ενεργούν προς ίδιον και μόμον όφελος! Δηλ το πρόδηλο και πασιφανές,  στην στόχεση και την διασφάλιση ενός παχυλού μισθού, συν τα βουλευτικά προνόμια, συν όλα τα άλλα τα οποία, προ καιρού οι αυτοί ίδιοι (κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης κατέκριναν και επέκριναν) και τώρα κατακρίνονται από το σύνολο των Ελλήνων  Πολιτών,  αφού έτσι και αλλιώς και εκείνοι (οι εντός Κοινοβουλίου και νυν Βουλευτές)  συνεχίζουν προκλητικά το καθεστώς των διακρίσεων και τον διαχωρισμό των πολιτών σε προνομοιούχους και μη προνομοιούχους…  επομένως το αυτό ισχύει  και για τους μέλλοντες διεκδικούντες να εισέλθουν στο παρόν, και υπό τις παρούσες πολιτικές συνθήκες,  Ελληνικό Κοινοβούλιο και συνολικά ελληνικό πολιτικό σύστημα.  θέλοντες δηλ.  απολαμβάνειν όσα σήμερα κατακρίνουν.  Χάρισμά τους αυτή η Βουλή ως έχει διαμορφωθεί σήμερα! Χώρος που πράγματι αξίζει σε τέτοιους σφετεριστές των εθνικών θεμάτων! Άλλωστε τι άλλο αποτελεί σήμερα ο χώρος του Ελληνικού Κοινοβουλίου; Χώρο συμφερόντων. Συναλλαγών. Χώρο συγκάλυψης. Κάθε άλλο τι παρά ισχυρό και αδιάβλητο Νομοθετικό Σώμα
  41. Εις ό,τι αφορά ειδικότερα το όλον «πολιτικό εγχείρημα» των κ. κ. Μ. Πατσίκα και Ο. Ιακωβίδη καθώς και τις μεθοδεύσεις που συχνά πυκνά ακολουθήσαν συστηματικά και προφανώς, όπως προκύπτει εκ του αποτελέσματος,  βάσει σχεδίου, ίσαμε σήμερα,  δηλ, από συστάσεως της «επιτροπής για την ελληνικότητα της Μακεδονίας» (Ιανουάριος 2018 ξενοδοχείο ΤΙΤΑΝΙΑ) μέχρι και την  ημέρα που τεχνηέντως αποχωρήσαν την 20η Ιουνίου 2018. Αποχώρηση με στόχο την διάλυση της επιτροπής, με πρόσχηματα άνευ σοβαρού λόγου και αιτίας, και την επομένη ακριβώς, -χωρίς πιά τα «ενοχλητικά» πρόσωπα που έθεταν φραγμό στις ανεδαφικές προτάσεις τους (γενική απεργία, κατάληψη του κράτους κτλ) εως τις διαρκείς λεκτικές εξάρσεις και  φραστικές ακρότητες που έβαζαν στις ανακοινώσεις που συνέτασσαν, αλλά και τις επικλήσεις  σε πράξεις που ωθούσαν τον κοινό εθνικό αγώνα σε εκτροπή και παρεκτροπές από την νομιμότητα- , για να καταλήξουν αυτοαπομονωμένοι  να «συστήσουν»  τον Ιούλιο του 2018,  εν τέλει την νέαν(;) «επιτροπή  ανένδοτου αγώνα για την Μακεδονία» και εν συνεχεία-λίγα 24ωρα μετά- η αυτή η επιτροπή, με τα ίδια και αυτά πρόσωπα, (Ιακωβίδη – Πατσίκα)  «επανιδρυθεί» και μετονομασθεί  ως «επιτροπή ανένδοτου αγώνα για την Μακεδονία και την Δημοκρατία», «επιτροπή» η  οποία, άγνωστο υπό ποιες συνθήκες, με ποια πρόσωπα (;) εν συνεχεία στις 25 Ιουνίου 2018 «μετασχηματίζεται» εν μια νυκτί σε Φορέα “ Ανένδοτου Αγώνα για τη Μακεδονία και τη Δημοκρατία”. Ενώ  τον Δεκέμβριο του 2018, ανακοινώνεται «ιδρυτική διακήρυξη» του ως άνω Πολιτικού Φορέα,  και δίνουν στην δημοσιότητα πολιτικό «μανιφέστο» με πολιτικές  θέσεις,  για να καταλήξουν  στις 29 Ιανουαρίου 2019 πάλι η αυτή ομάδα- αυτόκλητη επιτροπή που ματασχηματίζεται διαρκώς ως όφις, τώρα και  σε πολιτικό Φορέα – Κόμμα ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ(Ε.ΠΟ.Σ). Τούτο λοιπόν το «πολιτικό εγχείρημα» θα κριθεί εν τω συνόλω  και αυτό  με βάση και τα αδιάψευστα γεγονότα.
  42. Ίσως αυτή τη φορά, οι κ.κ. Ιακωβίδης και Πατσίκας,  εκτιθέμενοι για πρώτη φορά μέσα από την δημοκρατική διαδικασία-την δύναμη της κάλπης δηλ- και την βάσανο του εκλέγεσθαι, μιας και στην μήτρα εξ εις εξήλθαν, την ΣΠΙΘΑ του αξιοσέβαστου Μίκη Θεοδωράκη, και  όλων  των συν αυτώ  συντρόφων τους, «αριστερών πατριωτών» και τον ανύπαρκτο (νομικά χωρίς ΑΦΜ και χωρίς απόφαση πρωτοδικείου για την σύσταση της κίνησης Πολιτών) «Θερμαϊκό ώρα Μηδέν»,να λάβουν για πρώτη φορά,  επισήμως πλέον και δια της κάλπης, την πλέον υπεύθυνη απάντηση από τον μοναδικό υπεύθυνο να απαντήσει σε τέτοιες προσπάθειες: τον  Κυριάρχο Ελληνικό Λαό και την Κοινωνία των Πολιτών.  Εμείς ευχόμεθα καλή επιτυχία στο όλον «πολιτικό εγχείρημα». Αλλά τον τελευταίο Λόγο έχει ο Ελληνικός Λαός που τόσο υποτιμούν, και Εκείνοι που θα κρίνουν είναι ο Ελληνικός Λαός. Κρίση και ελεύθερη και ανεπηρέαστη βούληση, άνευ γνώσεως δεν μπορεί να υπάρξει. Η γνώση είναι δύναμη!
  43. Μάλλον όμως ολίγοι ως άλλοι θεματοφύλακες φαίνεται να είχαν βαθιά γνώση, του τι ακριβώς   διαδραματιζόταν και τι ακριβώς τεκταίνονταν, στα άδηλα και κρύφια παρασκήνια,  και έτσι συστηματικά απήχαμε-ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία- από όλες αυτές  τις απόπειρες σκύλευσης και  καπήλευσης και ιδιοποίησης του κοινού  εθνικού αγώνα και της όλης εθνικής προσπάθειας. Αλίμονο όμως  σε όλους εκείνους που είδαν πολύ αργά το ρόλο των κ.κ. Πατσίκα και Ιακωβίδη…Αλίμονο!
  44. Ωστόσο τελικός κριτής ΟΛΩΝ  είναι ο Ελληνικος Λαός και η Κοινωνία των ενεργών  Πολιτών. Εν τέλει όμως όλους  μας θα μας κρίνει η ιστορία. Και εκείνους και εμάς. Μακάρι να υπάρξει επιείκεια …
  45. Τέλος, οφείλουμε να τονίσουμε προς αποφυγή παρερμηνειών και παρεξηγήσεων ότι πρόθεση μας είναι η αποκατάσταση της αλήθειας και μόνον παραθέτοντας μόνον  ορισμένες πτυχές της αλήθειας και του παρασκηνίου που  προηγήθηκε  του «τοκετού», της «γέννησης» και εν τέλει της  αναγγελίας αυτού του νέου(;) πολιτικού φορέα (κόμμα) ώστε ο κάθε Έλληνας να έχει έστω κατα το μέτρο του δυνατού μια όσο γίνεται πιο ξεκάθαρη και «σαφή» εικόνα… για να μπορεί να ξεχωρίζει, διαχωρίζει, επιλέγει και εν τέλει αποφασίζει, ποιον; Και ποιους αλλά και γιατί; Θα στηρίξει με την ψήφο του,  ακριβώς επειδή το φαινόμενο των «εθνοσωτήρων» πάσης φύσεως και χρήσεως… βρίσκεται σε πλήρη έξαρση από το 2010-2012. Μέρος του  πανθομολογουμένως αρρωστημένου και παθογόνου τούτου φαινομένου εν γνώση τους  και οι κ.κ. Πατσίκας και Ιακωβίδης. Δυστυχώς. Φαινόμενο που η κορύφωση του αναμένεται με ενδιαφέρον όσο πλησιάζουμε προς τις εθνικές εκλογές και αυτές και τις  επόμενες και τις μεθ επόμενες… Ιδού δηλ πεδίον δόξης λαμπρόν για κάθε εν  δύναμει Νεοπαγή Πολιτικό, «Σωτήρα» «Εθνεγέρτη»  που αναγορεύει εαυτόν σε  «πολιτικό»  και εν τέλει καταλήγει στην  πολιτική συνείδης των Ελλήνων   ένας ακόμα«πονηρός πολιτευτής» σαν τους περισσοτέρους του σημερινού Ελληνικού Κοινοβουλίου. Δυστυχώς.
  46. Εμείς, ως Παμμακεδονική Συνομοσπονδία όπως και όλες οι συναφείς Παμμακεδονικές Οργανώσεις, εντός και εκτός  Ελλάδος,  ανά τον κόσμο αλλά και κάθε άλλη νουνεχής και νηφάλια προσηλωμένη στην εθνική υπόθεση, Ελληνική Ψυχή, με πρόσφατα τα διδάγματα, και νωπές τις μνήμες όσων ζήσαμε και βιώσαμε, τούτο το εν πολλοίς ταραγμένο 12μηνο,   και  ελπίζουμε και ευχόμεθα  χωρίς άλλους αυτόκλητους «σωτήρες, εθνεγέρτες» ως συνήθως, έταιρους καθοδηγητές, διοργανωτές κτλ,  συνεχίζουμε τον κοινό  εθνικό αγώνα,  καλούμε σε πανεθνική συστράτευση, και εθνικό προσκλητήριο ενότητας και ομοψυχίας,   πέρα και μακριά  από  κάθε είδους δόλο, σκοπιμότητες, χωρίς ιδιοτέλεια, καιροσκοπισμούς και πρόσκαιρα πολιτικά, οικονομικά ή άλλα ίδια (και οικονομικά) οφέλη.
  47. Εκείνοι -και όσοι τους ακολουθήσουν- έκαναν /κανουν  τις επιλογές τους και εξ αυτών θα κριθούν. Εμείς συνεχίζουμε τον κοινό εθνικό αγώνα αταλάντευτοι στην εθνική υπόθεση! Ως ένα Σώμα! Ένας Νούς! Μια καρδιά! Μια ψυχή! Έλληνες  Ενωμένοι, Ποτέ νικημένοι!
  48. Τώρα οι Έλληνες γνωρίζουν. Οι μάσκες έπεσαν. Καθείς λοιπόν εφ ω ετάχθη. Εμείς στον κοινό εθνικό αγώνα. Εκείνοι (και τόσοι άλλοι επίδοξοι) στα έδρανα της Βουλής! Καλή επιτυχία το λοιπόν. Η ιστορία δεν γυρίζει πίσω! Ω γέγραπται γέγραπται!

Εκ του Γραφείου Τύπου , Επικοινωνίας και Στρατηγικής