Στο Βόρειο Ιράκ υπάρχει Κουρδιστάν, είπε εξοργισμένος ο Τούρκος πρόεδρος που σε αντιδιαστολή χρησιμοποίησε ως παράδειγμα το Αιγαίο
Να πάνε να ζήσουν στο Βόρειο Ιράκ όπου υπάρχει Κουρδιστάν, κάλεσε τα μέλη του φιλοκουρδικού κόμματος, HDP, ο Πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν κατά την διάρκεια ομιλίας του στο Ορντού της Μαύρης Θάλασσας.

«Κουρδιστάν δεν έχουμε, έχουμε το Αιγαίο μας και τη Μεσόγειο μας», δήλωσε ο Ερντογάν, επικρίνοντας παράλληλα το φιλοκουρδικό κόμμα επειδή, όπως είπε, μιλάει για Κουρδιστάν στην Τουρκία.

«Τί λέει χωρίς να ντρέπεται; Λέει Κουρδιστάν;-ανέφερε ο Ερντογάν για το HDP και συνέχισε: Υπάρχει στην Τουρκία περιοχή που να λέγεται ΅Κουρδιστάν; Θα σου πω εγώ ποιες περιοχές έχουμε. Έχουμε την ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη νοτιο-ανατολική Ανατολία μας, έχουμε τη Μαύρη Θάλασσά μας, έχουμε τη Μεσόγειο μας, έχουμε την κεντρική Ανατολία μας, έχουμε το Αιγαίο μας, έχουμε τη θάλασσα του Μαρμαρά μας. Αν θέλεις, πήγαινε στο βόρειο Ιράκ, εκεί υπάρχει Κουρδιστάν. Άντε στο καλό. Να πας και να ζήσεις εκεί», ανέφερε χαρακτηριστικά, σύμφωνα με ρεπορτάζ του Κυπριακού Πρακτορείου Ειδήσεων.