Μετά από σχεδόν μισό χρόνο «σιωπής», ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους κάλεσε τους Μουσουλμάνους να πάρουν εκδίκηση για τον θάνατο των 50 πιστών του Ισλάμ στη Νέα Ζηλανδία.
«Να πάρουν εκδίκηση» για την τρομοκρατική επίθεση στη Νέα Ζηλανδία κάλεσε τους Μουσουλμάνους ο εκπρόσωπος του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Χασάν αλ-Μουτζαχίρ.

Σε ηχογραφημένο μήνυμα, διάρκειας 44 λεπτών, το οποίο αναρτήθηκε τη Δευτέρα στο «Telegram», ο εκπρόσωπος του ISIS απηύθυνε έκκληση για την πραγματοποίηση δολοφονιών σε απάντηση των 50 νεκρών Μουσουλμάνων της περασμένης Παρασκευής.

Σοκ μετά την επίθεση στη Νέα Ζηλανδία 
«Αυτή η σφαγή στα δύο τεμένη δεν αποτελεί τίποτα άλλο παρά ακόμη μία τραγωδία, ανάμεσα σε τόσες του παρελθόντος αλλά και σε όσες θα ακολουθήσουν» τόνισε μεταξύ άλλων, όπως ανέφερε η εφημερίδα «The Independent».

«Οι σκηνές θανάτου είναι αρκετές για να ξυπνήσουν από τον λήθαργο και να δώσουν κίνητρα στους υποστηρικτές του χαλιφάτου που ζουν εκεί, προκειμένου να πάρουν εκδίκηση για τη θρησκεία τους, αλλά και για τους Μουσουλμάνους που σκοτώνονται σ’ όλο τον κόσμο» συνέχισε.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σύμφωνα με την εφημερίδα «New York Times», ο Αμπού Χασάν αλ-Μουτζαχίρ μέχρι πρότινος θεωρούταν νεκρός, καθώς είχε «σιωπήσει» για σχεδόν μισό χρόνο.