Υπεραισιόδοξη για την πορεία της ελληνικής οικονομίας εμφανίζεται η Amber Capital «καθώς έχει υποχωρήσει ο λαϊκισμός» και όπως σημειώνει το Bloomberg ενδέχεται αλλαγή σκυτάλης στην εξουσία «ακόμη και τον Μάιο».

«Είμαι υπεραισιόδοξος για την ελληνική οικονομία», δήλωσε σε συνέντευξη στο Λονδίνο ο ιδρυτής του fund των 1,8 δισ. δολαρίων το 2005, Τζόζεφ Ογκουρλιάν«Έναντι πολλών χωρών -όχι μόνον στην Ευρώπη, αλλά και στον υπόλοιπο κόσμο- έχει όλους τους συντελεστές στην αντίθετη κατεύθυνση.Έχει υποχωρήσει ο λαϊκισμός, έχει την οικονομία σε πολύ, πολύ ισχυρό επίπεδο, έχει απίστευτα ισχυρές βάσεις».

Ο Ουγκουρλιάν είναι μεταξύ των αισιόδοξων εκείνων, οι οποίοι στοιχηματίζουν ότι το προβληματικό παιδί της ευρωζώνης στην κορύφωση της κρίσης, τώρα είναι στο μέσον μιας ενισχυμένης ανάκαμψης μετά από χρόνια ύφεσης, λιτότητας και διαφωνιών με την Ευρωπαϊκή Ένωση. Ο Γενικός Δείκτης στο ελληνικό χρηματιστήριο έχει σημειώσει άνοδο 16% το 2019, στην καλύτερη μέχρι τώρα έναρξη έτους εδώ και δύο δεκαετίες. Πέρυσι, η χώρα κατέγραψε την υψηλότερη οικονομική ανάπτυξη από το 2007, και  «εντείνονται οι φήμες ότι η φιλικότερη προς τις αγορές αντιπολίτευση θα αντικαταστήσει το λαϊκιστικό κόμμα του ΣΥΡΙΖΑ ακόμη και το Μάιο», γράφει το δημοσίευμα.

Για τον Ουγκουρλιάν το πρόβλημα είναι ότι από τη στιγμή που αποφεύγει τις μετοχές των ελληνικών τραπεζών δεν του απομένουν και πολλές επιλογές καθώς έχει αγοράσει μετοχές του ΟΤΕ, της ΕΛΛΑΚΤΩΡ και του Χρηματιστηρίου Αθηνών. Και δεν είναι μόνον η Amber Capital που «ψηφίζει» ελληνικές μετοχές. Σε σημείωμά της στις 28 Φεβρουρίου η Marathon Asset Management LLP τόνιζε πως υπάρχουν «σημαντικές ευκαιρίες αξίας» στην Ελλάδα μολονότι η οικονομική ακάκαμψη παίρνει περισσότερο χρόνο απ’ ό,τι αναμενόταν.

Όπως σχολιάζει το Bloomberg, αυτά δεν σημαίνουν πώς όλα είναι ρόδινα στην Ελλάδα: «H κυβέρνηση σέρνει τα πόδια της σε κάποιες οικονομικές μεταρρυθμίσεις προκαλώντας ανησυχία στους πιστωτές. Πέραν τούτου το ΔΝΤ είπε αυτό το μήνα ότι οι ελληνικές τράπεζες χρειάζονται περισσότερα κεφάλαια και ότι έχουν αυξηθεί οι κίνδυνοι επιδείνωσης».