Επί τη ι. μνήμη των εν Αγίοις Αρχιεπισκόπων και Πατριαρχών Κωνσταντινουπόλεως, η Α. Θ. Παναγιότης, ο Οικουμενικός Πατριάρχης κ.κ. Βαρθολομαίος εχοροστάτησεν εν τω Π. Πατριαρχικώ Ναώ κατά τον Μ. Εσπερινόν του Σαββάτου, 25ης Μαίου, και, την επομένην, Κυριακήν της Σαμαρείτιδος, προέστη της εν αυτώ τελεσθείσης Θείας Λειτουργίας, εν συλλειτουργία μετά των Σεβ. Ιεραρχών Τρανουπόλεως κ. Γερμανού, Μυριοφύτου και Περιστάσεως κ. Ειρηναίου, Μύρων κ. Χρυσοστόμου, Ικονίου κ. Θεολήπτου, Καλλιουπόλεως και Μαδύτου κ. Στεφάνου, Αμερικής κ. Ελπιδοφόρου και Σηλυβρίας κ. Μαξίμου, καθ’ ην ετέλεσε την εις πρεσβύτερον χειροτονίαν του Ιερολογ. Διακόνου κ. Βίκτωρος Kopascu, υποψηφίου Διδάκτορος Τουρκικής Φιλολογίας του Πανεπι-στημίου της Αγκύρας.

Τον πανηγυρικόν λόγον της εορτής εξεφώνησεν ο Σεβ. Μητρο-πολίτης Κυδωνιών κ. Αθηναγόρας.

Εκκλησιάσθησαν ο Σεβ. Μητροπολίτης Γέρων Νικαίας κ. Κωνσταντίνος, ο Σεβ. Αρχιεπίσκοπος Ανθηδώνος κ. Νεκτάριος, Επίτροπος του Παναγίου Τάφου εν τη Πόλει, Άρχοντες Οφφικιάλιοι της Αγίας του Χριστού Μ. Εκκλησίας, και πιστοί εκ της Πόλεως και εκ του Εξωτερικού.

Κατά την επακολουθήσασαν δεξίωσιν εν τη Αιθούση του Θρόνου, ο Πατριάρχης προσεφώνησε πατρικώς τον νέον κληρικόν και ηυχήθη αυτώ πιστήν και εύορκον διακονίαν εις τας αυλάς της Μητρός Εκκλησίας, και δη εις τον τομέα της ποιμαντικής μερίμνης των εν Τουρκία διαβιούντων Ορθοδόξων εκ Γκαγκαουζίας.

Ο νεοχειροτονηθείς πρεσβύτερος κ. Βίκτωρ, με καταγωγήν εκ Μολδαβίας, εξέφρασε διά καταλλήλου προσλαλιάς τα αισθήματά του ευγνωμοσύνης και υιικής αφοσιώσεως προς τον Παναγιώτατον, εκζητήσας τας Πατριαρχικάς ευχάς και ευλογίας επί τη εισόδω του εις τον ιερατικόν στίβον.

fanari2

fanari2

xeirotonia fanari 4

fanari4

xeirotonia fanari 1

xeirotonia fanari 1

xeirotonia fanari 1

romfea.gr