Αρχίζει έλεγχο η Μόσχα, ο ύποπτος ρόλος του Bill Gates και τα εμβόλια. Στην τρίτη θέση όσον αφορά τις δωρεές στον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας, βρίσκεται το Ίδρυμα Melinda και Bill Gates!
Στο στόχαστρο της Ρωσίας βρίσκεται ο Παγκόσμιος Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ), μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ με εντολή του Donald Trump και με αιχμή τον ρόλο του Bill Gates στον Οργανισμό.
Οι δραστηριότητες του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας (ΠΟΥ) στη Ρωσία θα πρέπει να διερευνηθούν διεξοδικά, διαμήνυσε ο αντιπρόεδρος της Κρατικής Δούμας Pyotr Tolstoy.
«Είναι καιρός να διερευνηθούν διεξοδικά οι δραστηριότητες του ΠΟΥ στη Ρωσία», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναστολή ιδιότητας και πιθανή αποχώρηση
«Για όσο διάστημα διαρκεί η έρευνα, θα πρέπει τουλάχιστον να ανασταλεί η ιδιότητα του μέλους της Ρωσίας», εξήγησε ο Tolstoy.
«Και είναι καλύτερο για εμάς να την αποχαιρετήσουμε εντελώς», σημείωσε ο βουλευτής.
Ο Tolstoy εξήγησε ότι οι ΗΠΑ είναι ο κύριος χορηγός του οργανισμού.
Χρηματοδότηση του ΠΟΥ από το Ίδρυμα Gates
Σύμφωνα με τον Tolstoy, στην τρίτη θέση όσον αφορά τις δωρεές βρίσκεται το Ίδρυμα Melinda και Bill Gates.
Στην τέταρτη θέση βρίσκεται το Gavi, μια συμμαχία εμβολίων στην οποία το Ίδρυμα Gates παίζει το πρώτο βιολί τα τελευταία 10 χρόνια, επενδύοντας περισσότερα από 4 δισ. δολάρια.
Στους εταίρους του Gavi περιλαμβάνονται επίσης η Παγκόσμια Τράπεζα και οι κατασκευαστές εμβολίων.
«Μετά την αποχώρηση των ΗΠΑ από τον ΠΟΥ, βασικός χορηγός του, δεδομένων των κοινών συμμετοχών, θα είναι δομές που συνδέονται με τον Bill Gates», πρόσθεσε ο αντιπρόεδρος της Δούμας.
Διερωτήθηκε επίσης, γιατί η Ρωσία δεσμεύεται να παραμείνει μέλος ενός “οργανισμού” που σύντομα θα ελέγχεται θεμελιωδώς από έναν άνθρωπο με αμφίβολη φήμη στην υγειονομική περίθαλψη.
Ο Trump κατήγγειλε τα «φρικτά εγκλήματα» του ΠΟΥ
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ, Donald Trump υπογράμμισε τα φρικτά εγκλήματα του οργανισμού κατά τη διάρκεια της πανδημίας της Covid-19, καθώς επίσης και άλλων παγκόσμιων υγειονομικών κρίσεων.
Ο Αμερικανός πρόεδρος, αν και δεν μίλησε περί αυτού ευθέως, υπονόησε τη διαβόητη Συνθήκη Ελέγχου της Πανδημίας και στους πρόσφατα αναθεωρημένους Διεθνείς Κανονισμούς Υγείας (IHR), οι οποίοι επιβλήθηκαν και στις 194 χώρες μέλη του ΠΟΥ.
Ο Trump υποστήριξε επίσης ότι ο ΠΟΥ απέτυχε να ενεργήσει ανεξάρτητα από την «ακατάλληλη πολιτική επιρροή των κρατών μελών του ΠΟΥ» απαιτώντας «αδικαιολόγητα μεγάλες πληρωμές» από τις ΗΠΑ, οι οποίες ήταν δυσανάλογες με τις εισφορές άλλων μεγάλων χωρών όπως η Κίνα (περίπου το ένα τρίτο), παρότι έχει πληθυσμό τέσσερις φορές μεγαλύτερο από τις Ηνωμένες Πολιτείες
Oι Ηνωμένες Πολιτείες είναι επί του παρόντος το μεγαλύτερο κράτος δωρητής του ΠΟΥ, συνεισφέροντας το 22%, που είναι 6,8 δισεκατομμύρια δολάρια για την περίοδο 2024-2025, και η Κίνα συνεισφέρει περίπου 15%.
Να σημειωθεί πως, στην περίπτωση του ΠΟΥ, οι συνεισφορές από τις χώρες μέλη είναι ασήμαντες, αν σκεφτεί κανείς ότι έως και το 87% του συνολικού προϋπολογισμού του οργανισμού (τα χρήματα που διαθέτει) προέρχεται από ιδιωτικές πηγές όπως το Ίδρυμα Bill and Melinda Gates, μεγάλες φαρμακευτικές εταιρείες, η GAVI (η Ένωση για τον Εμβολιασμό -περίπου 20 εταιρείες), τα γραφεία της οποίας βρίσκονται απέναντι από τον ΠΟΥ, εταιρείες πληροφορικής και άλλες ενδιαφερόμενες επιχειρήσεις.
Αυτή η ιδιωτική επιρροή αποτελεί κατάφωρη σύγκρουση συμφερόντων και μπορεί επίσης να συνέβαλε στην απόφαση του προέδρου Trump να αποχωρήσει από τον ΠΟΥ, ο οποίος προσποιείται ότι υπηρετεί το δημόσιο συμφέρον, ενώ στην πραγματικότητα είναι επιφορτισμένος με την εκπροσώπηση των συμφερόντων των ιδιωτών χορηγών του.