Τεράστιες γεωπολιτικές αλλαγές: Οι ΗΠΑ βγαίνουν «εκτός» του πολέμου!Αμερικανός ΥΠ.ΑΜ. Π.Χέγκσεθ: «”Να τα βρει” η ΕΕ με την Ρωσία»!

Οι ΗΠΑ κατέστησαν σαφές πριν λίγο, διά του υπουργού Άμυνας των ΗΠΑ, Πιτ Χέγκσεθ, ότι «Η Ουκρανία οφείλει να λειτουργήσει διαφορετικά στις μελλοντικές ειρηνευτικές διαπραγματεύσεις, καθώς η επιστροφή στα προ του 2014 σύνορα, πλέον είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος»!

Αναγνώρισε δηλαδή ότι Κριμαία. Ντονμπάς (Ντονέτσκ και Λουγκάνσκ) και τουλάχιστον τα νυν κομμάτια της Χερσώνας και της Ζαπορίζια θα μείνουν ρωσικά, σε οποιαδήποτε περίπτωση.

Το ίδιο είχε πει πριν λίγο και η Μόσχα απορρίπτοντας τις αερολογίες Ζελένσκι περί «ανταλλαγής του Κουρσκ με καταληφθέντα ρωσικά εδάφη».

Ερώτημα είναι τι θα γίνει με το βόρειο τμήμα της Χερσώνας, όπου και η ομώνυμη πρωτεύουσα της πρώην (τώρα έχει ενταχθεί στη Ρωσία) ουκρανικής περιφέρειας και το βόρειο τμήμα της Ζαπορίζια βόρεια του Δνείπερου.

Σε οποιαδήποτε περίπτωση, αυτή είναι η βάση της διαπραγμάτευσης.

Παράλληλα, υποστήριξε ότι η ενδεχόμενη ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ, δεν θα φέρει τα επιθυμητά αποτελέσματα και ούτε θα αποτελέσει μέρος ενός ειρηνευτικού σχεδίου για τον τερματισμό του συγκεκριμένου πολέμου.

Ακολουθεί απόσπασμα από τις σχετικές δηλώσεις του Αμερικάνου Υπουργού Άμυνας:

«[…] Πρέπει να ξεκινήσουμε αναγνωρίζοντας ότι η επιστροφή στα σύνορα της Ουκρανίας πριν από το 2014 είναι ένας μη ρεαλιστικός στόχος.

Το “κυνήγι” αυτού του ονειροπόλου στόχου θα παρατείνει μόνο τον πόλεμο και θα προκαλέσει περισσότερα δεινά. 

Τούτου λεχθέντος, οι Ηνωμένες Πολιτείες δεν πιστεύουν ότι η ένταξη της Ουκρανίας στο ΝΑΤΟ είναι ένα ρεαλιστικό αποτέλεσμα μιας διαπραγματευτικής διευθέτησης.

Αντίθετα, οποιαδήποτε εγγύηση ασφαλείας πρέπει να υποστηρίζεται από ικανά – ευρωπαϊκά και μη – στρατεύματα στην Ουκρανία και ισχυρή διεθνής εποπτεία της γραμμής επαφής. Δηλαδή ότι υποτίθεται ότι υπήρχε πριν με τον ΟΑΣΕ!

Για να είμαστε σαφείς: ως μέρος οποιασδήποτε εγγύησης ασφάλειας, δεν θα αναπτυχθούν στρατεύματα των ΗΠΑ στην Ουκρανία.

[…] Η διασφάλιση της ευρωπαϊκής ασφάλειας πρέπει να είναι επιτακτική ανάγκη για τα ευρωπαϊκά μέλη του ΝΑΤΟ, καθώς τα ευρωπαϊκά μέλη, πρέπει να παρέχουν το συντριπτικό μερίδιο της μελλοντικής βοήθειας στην Ουκρανία.

Τα μέλη αυτής της ομάδας επαφής πρέπει να συναντηθούν κάποια στιγμή με τη Ρωσία».

Δηλαδή οι Ευρωπαίοι αναλαμβάνουν πλέον την στήριξη της Ουκρανίας! Άρα και η Ελλάδα θα συνεχίσει να πληρώνει εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ κάθε χρόνο στην Ουκρανία.

Το σημαντικότερο είναι ότι η Ουάσιγκτον λέει πλέον στην ΕΕ «Βρείτε τα με την Ρωσία».

 

ΠΗΓΗ