Εμπλεκόμενη σε κύκλωμα με 57 εταιρείες οι οποίες φέρονται ότι εξαπατούσαν το Δημόσιο, προκαλώντας ζημιά που αγγίζει τα 15 εκατομμύρια ευρώ μόνο από την απώλεια ΦΠΑ, είναι η Interstar Security.
Πρόκειται για την εταιρεία που παρέχει υπηρεσίες ασφάλειας και βίντεο επιτήρησης στον ΟΣΕ και η οποία αρχές Φεβρουαρίου εμφάνισε τρία βίντεο, τα οποία φαίνεται να απεικονίζουν την εμπορική αμαξοστοιχία που ενεπλάκη στο δυστύχημα των Τεμπών. Σύμφωνα με τα ευρήματά της Αρχής για το Ξέπλυμα Μαύρου Χρήματος φαίνεται ότι είχε στηθεί ένα περίπλοκο δίκτυο εταιρειών security, εκ των οποίων πάνω από τις μισές ήταν «μαϊμού» με αχυρανθρώπους να εμφανίζονται ως διαχειριστές τους, όπως αποκαλύπτει η «Real News».
Σύμφωνα δε με το «Documento», ερωτήματα προκύπτουν και όσον αφορά στη σύμβαση που υπέγραψε η εταιρεία με τον ΟΣΕ, για την παρακολούθηση της σιδηροδρομικής γραμμής με κάμερες, αφού υπάρχουν υποψίες ότι ο διαγωνισμός ήταν εικονικός. Κι αυτό γιατί η αντίπαλη εταιρεία στον διαγωνισμό, είναι «αδελφή» εταιρεία της Interstar, ο δε επικεφαλής της ήταν προηγουμένως συνεταίρος με τον διευθύνοντα σύμβουλο της Interstar.
Με αφορμή την συγκεκριμένη εξέλιξη, σχετικό ρεπορτάζ αποκάλυψε πως οι δυο εταιρείες που συμμετείχαν στον διαγωνισμό ήταν όντως «αδελφές». Χαρακτηριστικό παράδειγμα το γεγονός ότι ως διαχειριστής της Interstar, που πήρε τη δουλειά, εμφανίζεται ο Νίκος Τσαντσαράκης, ενώ ως διαχειριστής της άλλης εταιρείας (Starguard) εμφανίζεται ο Απόστολος Τρεχαντίνης. Και παρότι οι δυο τους δεν φαίνεται να έχουν κάποια σχέση μεταξύ τους, κατόπιν ενδελεχούς έρευνας προέκυψε ότι από την ίδρυσή της μέχρι και το 2016 διαχειριστής της Starguard ήταν ο κ. Τσαντσαράκης, ενώ από το 2013 υπογράφει ως οικονομικός διευθυντής της εταιρείας ο κ. Τρεχαντίνης.
Θυμίζουμε πως την Πέμπτη 20/2 κατατέθηκε στον ειδικό εφέτη ανακριτή Λάρισας Σωτήρη Μπακαΐμη η ένσταση ακυρότητας για το πόρισμα των δικαστικών πραγματογνωμόνων αναφορικά με τα βίντεο της εμπορικής αμαξοστοιχίας στα Τέμπη, τα οποία παρέδωσε ο δικηγόρος της Interstar στις 5 Φεβρουαρίου. Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ένσταση προήλθε από δικηγόρο συγγενούς θύματος στη σιδηροδρομική τραγωδία, καθώς οι υποστηρίζοντες την κατηγορία δεν ενημερώθηκαν για τον διορισμό των δικαστικών πραγματογνωμόνων προκειμένου να ορίσουν και οι ίδιοι τεχνικούς συμβούλους για να παρακολουθήσουν την διαδικασία ελέγχου του βιντεοληπτικού υλικού.