Τεράστια υποκλοπή απόρρητων πληροφοριών!

​Σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας BirGün, αποκαλύφθηκε ότι προσωπικά δεδομένα υπαλλήλων της MİT (Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών) και του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας (MSB) της Τουρκίας εκλάπησαν και διαμοιράστηκαν σε διαδικτυακές πλατφόρμες επί πληρωμή. Η υπόθεση ήρθε στο φως μέσω έρευνας της Εισαγγελίας της Άγκυρας, η οποία αποκάλυψε ότι συνολικά 101 εκατομμύρια προσωπικά δεδομένα πολιτών, συμπεριλαμβανομένων στοιχείων από τα Υπουργεία Υγείας, Παιδείας, Περιβάλλοντος, καθώς και από τη Γενική Διεύθυνση Πληθυσμού και Φορολογίας, είχαν παραβιαστεί .​

Η πιο ανησυχητική πτυχή της υπόθεσης αφορά την κλοπή ευαίσθητων πληροφοριών από τη ΜΙΤ και το MSB, όπως λεπτομερή προσωπικά στοιχεία υπαλλήλων, διευθύνσεις κατοικιών και ονόματα ενοίκων σε στρατιωτικές κατοικίες. Επιπλέον, εντοπίστηκαν πλαστά έγγραφα και ταυτότητες με λογότυπα της ΜΙΤ, καθώς και φωτογραφίες από στρατιωτικές εγκαταστάσεις, που υποδηλώνουν πιθανή κατασκοπεία. Η υπόθεση περιλαμβάνει 16 κατηγορούμενους, ηλικίας 21 έως 33 ετών, οι οποίοι φέρεται να πωλούσαν τα δεδομένα μέσω παράνομων διαδικτυακών πλατφορμών .​

Διαβάστε αναλυτικά το δημοσίευμα:

Η έρευνα που διεξήχθη από την Γενική Εισαγγελία της Άγκυρας προκάλεσε την οργή του κοινού. Η έρευνα για υπόπτους που απέκτησαν τα προσωπικά στοιχεία πολλών πολιτών και τους πούλησαν για χρήματα, αποκάλυψε επίσης τις αδυναμίες στο απόρρητο των προσωπικών πληροφοριών στην Τουρκία. Το κατηγορητήριο που ετοιμάστηκε κατά των υπόπτων και έγινε δεκτό από το 28ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας περιελάμβανε λεπτομέρειες που έκαναν κάποιον να πει: “Αυτό δεν είναι αρκετό”.

Το κατηγορητήριο απαριθμούσε τα υπουργεία που δέχθηκαν επιθέσεις στον κυβερνοχώρο και των οποίων τα συστήματα είχαν κλαπεί προσωπικά στοιχεία εκατομμυρίων πολιτών, όπως το Υπουργείο Υγείας, το Υπουργείο Περιβάλλοντος, Αστικοποίησης και Κλιματικής Αλλαγής και το Υπουργείο Εθνικής Παιδείας. Επίσης, αναφέρθηκε ότι κλάπηκαν πληροφορίες στα συστήματα της Διοίκησης Εσόδων και της Γενικής Διεύθυνσης Πληθυσμού και Υποθέσεων Ιθαγένειας.

Η πιο εντυπωσιακή λεπτομέρεια στο κατηγορητήριο αναφέρεται στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας (MSB) και στον Εθνικό Οργανισμό Πληροφοριών (MİT). Όπως έγινε γνωστό, τα μέλη της συμμορίας , των οποίων οι ηλικίες κυμαίνονται από 21 έως 33 ετών, κατέσχεσαν και ορισμένα απόρρητα στοιχεία του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της MİT.

Αναφέρθηκε ότι οι πληροφορίες ταυτότητας του προσωπικού της MİT και του MSB δημοσιεύτηκαν σε πλατφόρμες από την ομάδα χάκερ. Σημειώθηκε ότι μεταξύ των πληροφοριών που δημοσιεύθηκαν σχετικά με τη MIT και το MSB, υπήρχαν λεπτομερείς πληροφορίες ταυτοποίησης του προσωπικού. Από την άλλη πλευρά, το κατηγορητήριο σημείωσε επίσης ότι οι πληροφορίες διεύθυνσης των καταλυμάτων της MİT και τα ονόματα όσων ζουν στα καταλύματα κοινοποιήθηκαν σε ψηφιακές πλατφόρμες.

ΠΛΑΣΤΕΣ ΤΑΥΤΟΤΗΤΕΣ
Οι ακόλουθες δηλώσεις έγιναν στο κατηγορητήριο σχετικά με ένα άλλο εντυπωσιακό εύρημα που προέκυψε κατά την εξέταση ορισμένων πλατφορμών όπου αποκρυπτογραφήθηκαν προσωπικές πληροφορίες που εξετάστηκαν στο πλαίσιο της έρευνας:

«Διαπιστώθηκε ότι υπάρχουν φωτογραφίες του παράνομου συστήματος ανάκρισης με το λογότυπο της MİT, αναγνωριστικές μελέτες για τις διευθύνσεις των εγκαταστάσεων της MİT στο ιστορικό του προγράμματος περιήγησης στο Διαδίκτυο, διάφορες πληροφορίες για στρατιωτικές εγκαταστάσεις, πλαστές ταυτότητες του Εθνικού Οργανισμού Πληροφοριών (MİT), αστυνομίας, στρατιωτών και παρόμοιων δυνάμεων επιβολής του νόμου και ορισμένα έγγραφα με τη διαβάθμιση «Απόρρητο».

ΟΛΑ ΤΑ ΣΤΟΙΧΕΙΑ ΕΙΝΑΙ ΕΚΕΙ!
Υπάρχουν 16 ύποπτοι για την υπόθεση που σχηματίστηκε στο 28ο Ανώτατο Ποινικό Δικαστήριο της Άγκυρας. Εκτός από τα προσωπικά δεδομένα 101 εκατομμυρίων ανθρώπων, τα παράνομα συστήματα ερωτημάτων περιλαμβάνουν επίσης δεδομένα ηλεκτρονικού ταχυδρομίου, συστήματος παρακολούθησης εμβολιασμών και εφορίας.

 

ΠΗΓΗ