Ας δανειστούμε καμιά φορά για να κάνουμε το σωστό: να σωθούμε ως έθνος.
Του Παναγιώτη Λιάκου
Η πατρίδα χρεώνεται για να δανείζονται δισεκατομμύρια τα κόμματα που την οδηγούν στη χρεοκοπία και για να επιδοτεί λαθρομετανάστες. Γιατί να μη δανειστούμε για να σωθούμε ως έθνος; Αυτή η σκέψη πέρασε από τον νου πολλών φίλων της στήλης, οι οποίοι διάβασαν την είδηση πως η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν στην Ουγγαρία σχεδιάζει τη θεσμοθέτηση ισόβιας απαλλαγής από φόρους στις μητέρες που θα έχουν τουλάχιστον δύο παιδιά.
Στη σχετική είδηση, όπως δημοσιεύτηκε στο newsbreak.gr, διαβάζουμε: «Ουγγαρία: Ισόβια απαλλαγή από φόρους σχεδιάζουν για τις γυναίκες που θα έχουν δύο παιδιά. Μήπως θα έπρεπε κάτι αντίστοιχο να σκεφθεί και να υλοποιήσει η ελληνική κυβέρνηση;
Η Ουγγαρία χάνει κατοίκους εδώ και περισσότερο από 40 χρόνια: αυτή τη στιγμή ο πληθυσμός της είναι 9,5 εκατομμύρια, έναντι 10,7 εκατομμυρίων το 1980.
Δωρεάν παιδικοί σταθμοί, αρωγή για τη στέγαση ή την αγορά οχήματος, “μωροδάνεια”… ο κατάλογος των πλεονεκτημάτων έχει αυξηθεί με την πάροδο των ετών.
Τα νέα μέτρα, τα οποία ανακοινώνονται έναν χρόνο πριν από τις βουλευτικές εκλογές που προαναγγέλλονται στήθος με στήθος, θα κοστίσουν 2,3 δισεκατομμύρια ευρώ, με ορίζοντα το 2029, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της κυβέρνησης, ενώ οι οικονομολόγοι εκφράζουν την ανησυχία τους για ενδεχόμενη επιδείνωση του ήδη αυξημένου ελλείμματος και του ήδη υψηλού πληθωρισμού».
Οι ανησυχίες των οικονομολόγων που αναφέρθηκαν προηγουμένως είναι εξίσου γελοίες με την ανησυχία κάποιου που τον έχουν μαχαιρώσει μην τυχόν και χρειαστεί να πάει στο χειρουργείο και απαιτηθεί να του κάνουν ράμματα, τα οποία θα αφήσουν σημάδι και δεν θα δείχνουν καλά στην παραλία. Όταν ένα έθνος απειλείται με αφανισμό και απαιτηθούν χρήματα για να συντηρηθεί ο λαός και να διατηρηθεί η εθνική ομοιογένεια του πληθυσμού, το χρέος, το έλλειμμα και η αύξηση του πληθωρισμού φαντάζουν άνευ σημασίας.
Οι αριθμοί των γεννήσεων της Ελλάδας και η μείωση του πληθυσμού δεν απέχουν πολύ από εκείνους της Ουγγαρίας. Εμείς, επειδή συνορεύουμε και με χώρες που δεν έχουν Ιστορία αλλά ποινικό μητρώο, θα έπρεπε ήδη να έχουμε πάρει τέτοια μέτρα – και μάλιστα πολύ πιο γενναία από εκείνα που έχει λάβει η κυβέρνηση του Βίκτορ Όρμπαν.
Φυσικά, εξίσου σημαντικά με τα οικονομικά μέτρα είναι τα πολιτισμικά – ιδεολογικά. Πρέπει να… γίνει αλλαγή προτύπων. Να επαναλανσαριστεί η αξία της οικογένειας, της μητρότητας και της πατρότητας. Να μην προβάλλεται σαν το κέντρο του κόσμου ο εαυτούλης του καθενός.