Οι έλεγχοι εστιάζουν στον τομέα τεχνικών ελέγχων και πληροφορικής του Οργανισμού

Έφοδο στον 3ο όροφο των γραφείων του ΟΠΕΚΕΠΕ έκανε ο οικονομικός εισαγγελέας, συνοδευόμενος με 20 στελέχη της ελληνικής Αστυνομίας. 
Σύμφωνα με πληροφορίες οι έλεγχοι εστιάζουν στον τομέα τεχνικών ελέγχων και πληροφορικής του Οργανισμού.
Πρόκεται για τη δεύτερη έφοδο που πραγματοποιείται στον ΟΠΕΚΕΠΕ, μετά την πρώτη που είχε πραγματοποιηθεί στις 19 Μαΐου, όταν και άρχισε να ξετυλίγεται το σκάνδαλο του οργανισμού, δικαιώνοντας τις αποκαλύψεις του bankingnews.gr
Το bankingnews.gr (ΒΝ), το οποίο εδώ και μήνες έχει αποκαλύψει τα αίσχη που έχουν γίνει στον ΟΠΕΚΕΠΕ, συνέβαλε στην αποκάλυψη της ιστορικών διαστάσεων διασπάθιση του δημοσίου χρήματος.
Πλέον, τουλάχιστον 20 άτομα από την υπηρεσία των Αδιάφθορων της Ελληνικής Αστυνομίας, παρουσία Ευρωπαίων εισαγγελέων, πραγματοποιούν εξονυχιστικές έρευνες αυτήν την ώρα, κατάσχωντας αρχεία και πληροφοριακό υλικό τα οποία βρίσκονται στα γραφεία της διοίκησης του ΟΠΕΚΕΠΕ, αλλά και στελεχών του Οργανισμού.
Υπενθυμίζεται ότι τον περασμένο Μάρτιο ασκήθηκαν νέες διώξεις σε συνολικά 100 υπόπτους για απάτη εις βάρος της Ε.Ε. έπειτα από έρευνα του γραφείου της Ευρωπαϊκής Εισαγγελίας (EPPO) στην Αθήνα.

Έρχονται καταγγελίες και για τον Daniel

Στο μεταξύ, νέα σκάνδαλα φαίνεται ότι έχουμε επ’ αφορμή του ΟΠΕΚΕΠΕ.
Ο βουλευτής Λαρίσης της Νέας Δημοκρατίας Μάξιμος Χαρακόπουλος που πρόσφατα είχε αναφερθεί στο σκάνδαλο που «σκανδαλίζει και τις χιλιάδες των έντιμων αγροτών και κτηνοτρόφων», επανήλθε με νέες αιχμές αυτή τη φορά για τον τρόπο που δόθηκαν οι αποζημιώσεις με αφορμή τις πλημμύρες του Daniel στο θεσσαλικό κάμπο.

Σχετικά με τις καταγγελίες για τη διαχείριση επισήμανε αρχικά ότι «από την πρώτη στιγμή γίναμε αποδέκτες διαμαρτυριών αγροτών για τις αποζημιώσεις που δόθηκαν με αφορμή τις πλημμύρες του Daniel στο θεσσαλικό κάμπο.
Πρώτα απ’ όλα, το όλο πρόγραμμα σχεδιάστηκε με αστοχία. Δεν προδικάζει η καλλιέργεια την οποία είχατε, όταν έγινε η πλημμύρα, τις επόμενες καλλιέργειες στο ίδιο χωράφι.
Δηλαδή, βρέθηκαν καλλιεργητές οι οποίοι καλλιεργούσαν σιτηρά την ημέρα που έγινε ο Daniel και αυτοί αποζημιώθηκαν adhoc για τα επόμενα 2 χρόνια, σαν να καλλιεργούσαν και τα επόμενα 2 χρόνια σιτηρά, ενώ μπορεί να είχαν ξεκουράσει το χωράφι τους, όπως λέμε στον κάμπο, και να έβαζαν μετά βαμβάκι, ντομάτα.
Όπως, επίσης, δεν σημαίνει το ότι καλλιεργούσες ντομάτα ότι τα επόμενα 2 χρόνια θα καλλιεργείς ντομάτα για να αποζημιωθείς για τις 2 επόμενες χρονιές με ντομάτα. Και τούτο γιατί και ο τελευταίος αγρότης στον κάμπο ξέρει ότι το ίδιο χωράφι δεν συμφέρει να το καλλιεργήσεις ντομάτα, δεν είναι αποδοτικό, δεν είναι παραγωγικό. Επομένως, υπήρξε αστοχία εν τη γενέσει».

Και συνέχισε βάζοντας ακόμα μια διάσταση στην υπόθεση. «Προφανώς, όμως, όπως καταγγέλλουν οι ίδιοι οι αγρότες από την πρώτη στιγμή, υπήρξε εσωτερική πληροφόρηση για το ύψος των αποζημιώσεων και έσπευσαν πολλοί να κάνουν αλλαγές στις δηλώσεις καλλιέργειας και ενώ είχαν καλλιεργήσει σιτηρά να δηλώσουν ότι καλλιέργησαν ντομάτα.
Αυτή η φήμη υπήρξε πάρα πολύ έντονη στον κάμπο. Εσωτερική πληροφόρηση από παράγοντες, τέλος πάντων, που είχανε γνώση.
Ο κάμπος βοά», είπε αναδεικνύοντας ψευδείς αιτήσεις που οδήγησαν σε αποζημιώσεις προσώπων που δεν δικαιούνταν.

 

 

 

 

ΠΗΓΗ