Σε έναν λόγο με έντονη καταγγελτική διάθεση, ο βουλευτής περιέγραψε ένα «τοπίο εθνικής διάλυσης», ενώ ζήτησε ξεκάθαρα «ανατροπή και κάθαρση», καταλογίζοντας ευθύνες ονομαστικά σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη
Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση εξαπέλυσε από το βήμα της Βουλής ο ανεξάρτητος βουλευτής Ανατολικής Αττικής, κ. Δημητροκάλλης, κατηγορώντας τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη για συστηματική συντήρηση ενός καθεστώτος διαφθοράς, ατιμωρησίας και παρακμής.
Σε έναν λόγο με έντονη καταγγελτική διάθεση, ο βουλευτής περιέγραψε ένα «τοπίο εθνικής διάλυσης», ενώ ζήτησε ξεκάθαρα «ανατροπή και κάθαρση», καταλογίζοντας ευθύνες ονομαστικά σε υπουργούς και κυβερνητικά στελέχη.
«Κύριε Μητσοτάκη, η χώρα δεν κυβερνιέται πια. Διαχειρίζεται την παρακμή της κι εσείς, αντί να τη σταματήσετε, τη μονιμοποιείτε», δήλωσε ο κ. Δημητροκάλλης, ανοίγοντας την ομιλία του με σκληρό ύφος και χωρίς περιστροφές. Στάθηκε ιδιαίτερα στο σκάνδαλο του ΟΠΕΚΕΠΕ, το οποίο χαρακτήρισε «χτύπημα στην καρδιά της κυβέρνησης», επισημαίνοντας ότι η αντίδραση της ηγεσίας περιορίστηκε σε αποποίηση ευθυνών και απόπειρα συμψηφισμών.
Ο ανεξάρτητος βουλευτής αναφέρθηκε ονομαστικά στους υπουργούς Μάκη Βορίδη και Λευτέρη Αυγενάκη, κατηγορώντας τους για κεντρικό ρόλο στο σκάνδαλο, ενώ κατήγγειλε πως λειτουργούν με «την πλήρη κάλυψη» της Νέας Δημοκρατίας. «Δεν είναι απλώς λάθη, είναι στρατηγική εξαπάτησης και λεηλασίας», υπογράμμισε με έμφαση.
Ο κ. Δημητροκάλλης δεν περιορίστηκε στο ζήτημα του ΟΠΕΚΕΠΕ. Παρέθεσε ολόκληρη λίστα κρίσιμων ζητημάτων που, όπως είπε, αποδομούν το κυβερνητικό αφήγημα: τα Τέμπη, οι υποκλοπές, η ακρίβεια, η ατιμωρησία, οι παρεμβάσεις στη Δικαιοσύνη, οι διορισμοί «golden boys» και οι ρουσφετολογικές τακτικές.
«Πάνω από 23 παραιτήσεις και καρατομήσεις υπουργών και εσείς συνεχίζετε ατάραχος. Καμία “επανεκκίνηση” δεν μπορεί να σας σώσει πια», τόνισε με νόημα, σημειώνοντας πως «ο λαός δεν ζητά διορθώσεις, ζητά ανατροπή».
Ο βουλευτής σκιαγράφησε μια εικόνα κοινωνικής κατάρρευσης: «Η κοινωνία διαλύεται. Οι πολίτες πληρώνουν ρεύμα σε δόσεις, ψωνίζουν με φειδώ, ψάχνουν δεύτερη δουλειά. Η νέα γενιά φεύγει στο εξωτερικό. Η Ελλάδα των πολλών υποφέρει, ενώ οι λίγοι ευημερούν».