Του Αποστόλη Ζώη

Την έντονη διαμαρτυρία εξέφρασε το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Τρικάλων, με αφορμή θέμα έκθεσης που δόθηκε  σε υποψηφίους εξετάσεων γλωσσομάθειας ξένου πανεπιστημίου…

Συγκεκριμένα το Δ.Σ. του Συλλόγου Ιδιοκτητών Κέντρων Ξένων Γλωσσών Τρικάλων διαμαρτύρεται έντονα για το προκλητικότατο θέμα έκθεσης που δόθηκε στους υποψηφίους εξετάσεων Γλωσσομάθειας του Πανεπιστημίου του Michigan στις 19/05/2007 με τίτλο "Γράψτε στον εκδότη μιας εφημερίδας και να πείτε ποια εθνική εορτή πιστεύετε ότι πρέπει να καταργηθεί για οικονομικούς λόγους".

Η άστοχη αυτή ενέργεια του Πανεπιστημίου του Michigan , τονίζεται σε ανακοίνωση του Συλλόγου, υποχρέωσε τους εξεταζόμενους, μερικοί από τους οποίους βρίσκονται σε αρκετά νεαρή ηλικία, να αναζητήσουν επιχειρήματα που υποβαθμίζουν και καταργούν τις Εθνικές μας Εορτές, οι οποίες συνθέτουν την εθνική μας υπόσταση και μάλιστα σε μια εποχή που οι Δάσκαλοι πασχίζουμε να ενσταλάξουμε τις ανθρωπιστικές αξίες και να εμπνεύσουμε τους νέους μας.

Ο Σύλλογος τονίζεται στην ίδια ανακοίνωση ομόφωνα καταδικάζει την ενέργεια αυτή του Πανεπιστημίου του Michigan, για να προστεθεί:

« Πάγια τακτική όλων των εξεταστικών φορέων είναι τα θέματα των προφορικών (speaking) και της έκθεσης (writing) να μην αγγίζουν ευαίσθητες περιοχές (non- sensitive areas). Απαιτούμε λοιπόν να τηρηθεί απαρέγκλιτα η θέση αυτή».