Η παροιμία «παν μέτρον άριστον» που έλεγαν οι αρχαίοι πρόγονοί μας και χρησιμοποιούμε ακόμα στις μέρες μας, αποδεικνύεται σωστή για ακόμα μία φορά, καθώς νεαρός άνδρας από τη Βρετανία πέθανε εξαιτίας της υπερβολικής χρήσης του… Xbox του! (Δείτε το βίντεο)

Ο 20χρονος Κρις Στάνιφορθ, ο οποίος, σύμφωνα με αναφορές, μπορούσε να παίζει το παιχνίδι «Halo» στο Xbox έως και 12 ώρες στη σειρά, πέθανε από βαθιά φλεβική θρόμβωση – μια πάθηση που προκαλείται όταν κάποιος κάθεται για εξαιρετικά μεγάλα χρονικά διαστήματα.

 

Τα συμπτώματα της βαθιάς φλεβικής θρόμβωσης περιλαμβάνουν πρήξιμο στο πόδι από το οποίο ξεκινά η πήξη του αίματος, δύσπνοια, πόνο στο στήθος και ζάλη.

Σύμφωνα με το BBC, η Microsoft, η οποία είναι η κατασκευάστρια εταιρεία του Xbox, δήλωσε ότι ενθαρρύνει τους παίκτες να κάνουν διαλείμματα από το παιχνίδι, ενώ ο Ντέιβιντ Στάνιφορθ, πατέρας του άτυχου Κρις, είπε ότι παρόλο που δεν είναι εναντίον των βιντεοπαιχνιδιών, θέλει να προειδοποιήσει τόσο τα παιδιά όσο και τους γονείς ότι το να παίζει κανείς για πάρα πολλές ώρες χωρίς να κάνει διαλείμματα, μπορεί να γίνει επικίνδυνο και να έχει σοβαρές συνέπειες για την υγεία.