Το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού Περιφέρειας Ευρώπης και               η Ομοσπονδία Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου διοργανώνουν την Κυριακή 13 Απριλίου 2008 το Προ-Συνέδριο Δυτικής Ευρώπης με θέμα: «Η Ελληνόφωνη Παιδεία στη Δυτική Ευρώπη».

Το Προ-Συνέδριο θα πραγματοποιηθεί στην πόλη των Βρυξελλών  (σε χώρους της Ελληνικής Κοινότητας Βρυξελλών).

Το πρόγραμμα του Προ-Συνεδρίου αποτελείται από ομιλίες στην ολομέλεια και παράλληλες συνεδρίες θεματικών ενοτήτων που αντιστοιχούν στις μορφές της ελληνόφωνης εκπαίδευσης στις χώρες που καλύπτει.

 

Στο Προ-Συνέδριο θα συμμετέχουν εκπρόσωποι των Ομοσπονδιών Ελληνικών Κοινοτήτων, των Κοινοτήτων, των Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων, των εκπαιδευτικών και μαθητών του Βελγίου, της Μεγάλης Βρετανίας, Ιταλίας, Ισπανίας, Γαλλίας, Ολλανδίας και του Λουξεμβούργου.

Σκοπός του Προ-Συνεδρίου είναι να δοθεί η δυνατότητα στους εκπροσώπους της εκπαιδευτικής κοινότητας της Δυτικής Ευρώπης να καταθέσουν θέσεις και προτάσεις με σκοπό την αναβάθμιση και βελτίωση του υπάρχοντος εκπαιδευτικού συστήματος.

Από το Συντονιστικό Συμβούλιο Περιφέρειας Ευρώπης θα παρακολουθήσουν το Συνέδριο  και θα μεριμνήσουν για την πλήρη καταγραφή των εισηγήσεων η κυρία Ευδοξία Πάντα, η οποία υπό την ιδιότητά της ως Προέδρου της Ομοσπονδίας Ελληνικών Κοινοτήτων Βελγίου οργανώνει το Προ-Συνέδριο, ο υπεύθυνος της Επιτροπής «Παιδεία και Ελληνομάθεια» του ΣΑΕ Περιφέρειας Ευρώπης                    κ. Νικόλαος Σκηνίτης, ο κύριος Νίκος Τσιτσίγκος και η κυρία Αικατερίνη Γιαννάκη.

Για περισσότερες πληροφορίες     

Τηλ:    +49 69 91 50 10 90    Fax:    +49 69 91 50 10 919 

 Email: info@sae-europe.eu