Μετά τον τζόγο, τα ναρκωτικά και την πορνεία, οι πιο επικερδείς επιχειρήσεις στην ελληνόφωνη μπανανία του 21ου αώνα, είναι οι λεγόμενες ΜΚΟ [Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις]

Τα αίσχη του ζεύγους Τσοχατζόπουλου, τα οποία εξ ανάγκης αποκάλυψε η εγχώρια ελίτ, ώστε να βγάνει λάδι τα υπόλοιπα λαμόγια, λειτούργησαν περίπου όπως η θρυλούμενη εκτροπή του Αχελώου: απλώς, άλλαξαν τη ροή της μίζας. Κι από κεί που πέρναγε μέσα από τους δαιδάλους των υπουργείων, σήμερα διοχετεύεται μέσα από τις ΜΚΟ.
 
Αν ο Μπόρχες ζούσε στην "Ελλάς του 2000", θα έγραφε ότι: η ιστορία της Ελλάδος είναι η ιστορία της μίζας.   
 
Το colpogrosso με τις ΜΚΟ φαίνεται ότι ξεκινάει κάπου στις αρχές της νέας χιλιετίας, με πρωταγωνιστές «κολλητούς» του τότε καθεστώτος, που ποντάριζαν στις οικολογικές και αναπτυξιακές ονειρώξεις του νεοέλληνα [ο οποίος στο μεταξύ επιβίωνε με δανεικά…] για να τα αρπάζουν χοντρά από τις τσέπες των κορόιδων.
Ξεπατικώνω εδώ άρθρο που δημοσιεύθηκε στην άκρως καθεστωτική «Ελευθεροτυπία»
Σας δίδω και συνδεσμούλι να πάτε να το μελετήσετε, άμα δεν συγχύζεστε διαβάζοντας τόσο κακογραμμένα κείμενα…

«…Μόνο το υπουργείο Εξωτερικών (Υπηρεσία Διεθνούς Αναπτυξιακής Συνεργασίας) είχε την ευθύνη [από το 2000 έως το 2010] 431 ΜΚΟ, που εισέπραξαν για το έργο τους συνολικά 115.388.814 ευρώ. Και δεν ήταν οι μοναδικές, καθώς υπήρχαν και άλλες που «έτρεχαν» προγράμματα μέσω άλλων υπουργείων. 

Στον κατάλογο του υπουργείου Εξωτερικών, μεταξύ των δεκάδων άλλων ΜΚΟ υπήρχε και το «Διεθνές Κέντρο Αποναρκοθέτησης», που εισέπραξε περί τα εννέα εκατομμύρια ευρώ, αλλά και άλλες Οργανώσεις με ογκώδεις αποταμιεύσεις:
* Διορθόδοξος Σύνδεσμος Απόστολος Παύλος. Εισέπραξε από το 2000 έως το 2010 1.599.413 ευρώ.
* Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη Αριστοτέλης (1.419.936 ευρώ).
* Νόμος Φύση (359.272 ευρώ).
* Ιδρυμα Ορμυλία Παναγιά η Φιλανθρωπινή (590.003 ευρώ).
* Μια Γη (1.124.572 ευρώ).
* Λειτουργοί Υγείας της Αγάπης (384.945 ευρώ).
* Αλληλεγγύη (23.126.871 ευρώ).

«Η τελευταία ΜΚΟ αποτελεί ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα», ομολογεί πρώην υπουργός που έχει θητεύσει στο υπουργείο Εξωτερικών. Επιγραμματικά αναφέρει την υπόθεση με τα σάπια κοτόπουλα, αλλά και την αποστολή σάπιου σιταριού στον Λίβανο. Η ίδια ΜΚΟ διασπάθισε μεγάλα ποσά που προορίζονταν για την κατασκευή σχολείου στο Μπεσλάν της Τσετσενίας.
Δύσοσμη ήταν η κατάσταση και πριν από το 2000.

Ενδεικτικά αναφέρουμε:
* Αποκατάσταση οδικού δικτύου πόλεων στην Παλαιστίνη, 497.000.000 δρχ.
* Καταπολέμηση φυματίωσης στη Βουλγαρία, 24.500.000 δρχ.
* Αναπτυξιακό πρόγραμμα στον Αμαζόνιο, 15.000.000 δρχ.
* Αγορά ραδιοτηλεοπτικού εξοπλισμού, δωρέα στο Κρατικό Ινστιτούτο Ραδιοτηλεόρασης Κούβας, 8.300.000 δρχ.
* Επαναπατρισμός Τσετσένων στη Ρωσία, 2.900.000 δρχ…»

Αυτά από την αγαπημένη των σοσιαληστών Ελευθεροτυπία [όταν θα μάθουν οι αριστεροστροφοι/ες να ομιλούν και να γράφουν την ελληνική γλώσσα, τότε πραγματικά κάτι θα έχει αλλάξει σ αυτόν τον τόπο…].
Σε άλλο άρθρο του επίσης καθεστωτικού ιστότοπου News247, διαβάζουμε τα εξής φοβερά και τρομερά [κάπως καλύτερα γραμμένα από της Ελευθεροτυπίας…] 

«…Το διάστημα 2002-2007 που η Ελλάδα ευημερούσε με δανεικά χρήματα, ο καθένας μπορούσε να φτιάξει μία ΜΚΟ ή ένα φιλανθρωπικό σωματείο για να έχει μερίδιο στις αρπαχτές και στα κρατικά έσοδα.
Τώρα που η Ελληνική οικονομία είδε τον πάτο του πορτοφολιού, οι οικονομικοί έλεγχοι της κυβέρνησης πρέπει να ερευνήσουν ποιές ΜΚΟ προσέφεραν έργο και ποιές απλά αυγάτευαν τα κέρδη των ιδρυτών τους.
[Ναι, αμέ…]

Σύμφωνα με σχετικά δημοσίευματα υπάρχουν αναρίθμητες μη κυβερνητικές οργανώσεις που έχουν ως κύριο μέλημα να φουσκώνουν τα πορτοφόλια των ιδρυτών τους.
Ενδεικτικά η κυριακάτικη εφημερίδα "Realnews" αναφέρει την περίπτωση του Διεθνούς Κέντρου Αποναρκοθέτησης το οποίο μέσα σε 5 χρόνια πήρε συνολικά 8.985.637 ευρώ, ανεβάζοντας  διαρκώς τη χορηγία του από το 2001 κατά τουλάχιστον 400.000 ευρώ το χρόνο, μέχρι το 2003 που μπήκε ένα τέλος στην ξέφρενη εκμετάλλευση και η επιχορήγηση έπεσε απότομα απο τα 4.445.217 του 2003 στα 1.900.000 ευρώ το 2004.
Αξιοσημείωτη είναι επίσης και η περίπτωση της RSE (Religion Science Environment), η οποία διατείνεται ότι προσπαθεί να βρει κοινές οδούς μεταξύ επιστήμης και θρησκείας για το καλό του περιβάλλοντος.
Η συγκεκριμένη ΜΚΟ δρα υπο την καθοδήγηση του Οικουμενικού Πατριάρχη της Ορθόδοξης Χριστιανικής Εκκλησίας κ. Βαρθολομαίου και στη πραγματικότητα βασική της δράση είναι η διοργάνωση συμποσίων στα οποία μετέχουν εξέχουσες θρησκευτικές και πολιτικές προσωπικότητες απο όλο τον κόσμο.

Οργάνωση όπως η Αναπτυξιακή Συνεργασία και Αλληλεγγύη (ΑΣΑ) κατάφερε να αποσπάσει 3.057.365 ευρώ απο το κράτος, η Ανθρωπιστική Αναπτυξιακή Συνεργασία (ΑΝΑΝΑΣ) 555.940 ευρώ, η Αναπτυξιακή Αλληλεγγύη "Αριστοτέλης" 1.419.935 ευρώ και η λίστα δε τελειώνει εδώ, αφού ελληνικά λεφτά διατέθηκαν ακόμα και για την ανάπτυξη χωρών της Παταγονίας.
Χαρακτηριστικά παραδείγματα είναι η ΜΚΟ "Μία Γη" που πήρε 1.124.572 ευρώ και το δίκτυο για τη Δημοκρατία στη ΝΑ Ευρώπη που πήρε 2.492.718 ευρώ….»

Να λοιπόν τι λέγουν [ή μάλλον τι τους επιτρέπεται να λέγουν] τα καθεστωτικά μέσα για τις επιχειρήσεις ΜΚΟ Α.Ε.
Φυσικά, εστιάζουν εκεί που τους συμφέρει, ξεμπροστιάζοντας κυρίως το παπαδαριό και μερικά λαμόγια, που τώρα πια είναι εκτός [πολιτικής] λειτουργίας, όπως  ας πούμε ο Άκης.

Ωστόσο το μέγεθος της σαπίλας είναι πολύ μεγαλύτερο από αυτό που βγάνουν στην επιφάνεια οι αρθρογράφοι των συστημικών μέσων.

Αρκεί να συλλογιστεί κανείς ότι η οικογένεια Παπανδρέου [αυτή η οικογένεια Άνταμς της μεταπολεμικής Ελλάδος] στήριξε τις διεθνείς μπίζνες της σε κάτι τέτοιες ΜΚΟ, σε μία εκ των οποίων φαίνεται ότι συμμετείχε και το αγαπημένο «μωρό» του κ. Κώστα Καραμανλή, ο ήδη υπόδικος κ. Φιλιππίδης, που είχε πλακώσει κάποτε έναν διαιτητή μέσα στο γήπεδο…
Στην [ελληνική] πραγματικότητα, όταν ακούς ΜΚΟ, Παπανδρέου και οικολογία, πρέπει να ψάχνεις κατευθείαν για το πορτοφόλι σου.
Άλλωστε, απάνω σε κάτι τέτοιους «πράσινους» μεταμοντερνισμούς στήθηκε και το ξεπούλημα της Ελλάδας, που συνεχίζεται αμείωτο.

Μην σας ξεγελάει το γεγονός ότι τα κρατικά ταμεία, σήμερα είναι άδεια.
Λεφτά υπάρχουν και παραϋπάρχουν. Τίποτα δεν έχει αλλάξει από την ωραία εποχή των ολυμπιακών αγώνων, όπου μασούσανε ακόμα και οι ταξιθέτριες του ολυμπιακού σταδίου.
Απλώς, σήμερα οι μίζες, οι αρπαχτές, τα λαδώματα, οι συμφωνίες κάτω από το τραπέζι, οι ταρζανιές και τα οικονομικά κεφαλοκλειδώματα, διενεργούνται σε έναν κλειστό κύκλο, στον οποίο η ομερτά αποτελεί ζήτημα ζωής ή θανάτου.

Μετά από λίγα χρόνια κι όταν θα έχουν προκύψει τίποτα παροπλισμένοι της αρπαχτής, που δεν θα τους έχει ανάγκη το σύστημα [όπως σήμερα τον Άκη] θα βγουν στη φόρα και τα τωρινά άπλυτα και το πόπολο πάλι θα χειροκροτάει τους τότε έντιμους δικαστές που «τόλμησαν να πατάξουν τη διαφθορά»
Το γεγονός ότι οι απατεώνες της  energa [παραδείγματος χάριν]
κάνουν πάρτυ στη Μύκονο με τα κλεμμένα, θα έχει κιόλας ξεχαστεί…

Οι λέξεις φετίχ που φαίνεται να πουλάνε περισσότερο στον αστραφτερό κόσμο των ΜΚΟ, είναι η οικολογία, η ανάπτυξη και ο αντιρατσισμός.
Ειδικά στον τελευταίο επενδύονται ολοένα και μεγαλύτερα ποσά. Προβλέπω ότι σε δύο-τρία χρονάκια, τα ευρόπουλα που θα τζιράρονται στον αντιρατσισμό Α.Ε. ίσως να ξεπεράσουν κι αυτά που παίζονται στον τζόγο.
Ενδεικτικό παράδειγμα η ΜΚΟ της κ. Ρεπούση

Η κ. Ρεπούση, ως γνωστόν, κατόρθωσε να γίνει γνωστή στο πανελλήνιο, ισχυριζόμενη ότι τα θύματα των σφαγών της Σμύρνης το 1922, την είχαν πάθει όπως οι άτυχοι φίλαθλοι του Ολυμπιακού στην τραγωδία της θύρας 7.
Έπεσαν στη θάλασσα και πνίγηκαν εξαιτίας του συνωστισμού…
Στη συνέχεια η κυρία εξαργύρωσε την απρόσμενη φήμη της, με μια θέση στο ελληνόφωνο κυνοβούλο και έκτοτε δεν έπαψε να απασχολεί την κοινή γνώμη, εκτινάσσοντας λάσπη σε οτιδήποτε μυρίζει ελληνισμό.
Το κόμμα της η ΔΗΜΑΡ έχασε βέβαια τα 4/5 των ψηφοφόρων της αλλά αυτό δεν συνέβη επειδή οι οπαδοί της συγχύστηκαν από τις ιστορικές ακροβασίες της κ. Ρεπούση. Συνέβη απλώς επειδή οκ. Θεοδωράκης και το "ποτάμι" του, είχαν καλύτερη τηλεοπτική παρουσία.

Η κ. Ρεπούση ανήκει στο είδος των γυναικών, που στην γλώσσα της αγοράς, τις αποκαλούν: "γάτες!"
Γνωρίζοντας άριστα τους μηχανισμούς  της παραπληροφόρησης και του ελέγχου του νου, που κινούν τις τηλεοπτικές φαντασιώσεις του πόπολου, φροντίζει να βρίσκεται στην πρώτη γραμμή της επικαιρότητας, όποτε τη βολεύει.
Υπάρχει όμως ένας τομέας της δραστηριότητας της που αντιθέτως προσπαθεί να τον κρατήσει κρυφό – ή, έστω μακριά από τα φώτα της δημοσιότητας.
Γι αυτό και όλοι στην Ελλάδα έχουνε μάθει από την κυρία ότι δεν υπήρξε ποτέ το κρυφό σχολειό αλλά ελάχιστοι γνωρίζουν ότι είναι και μέλος τηςΜΚΟ Διοτίμα

Για όσες/ους δεν γνωρίζουν πρόσωπα και πράγματα, να πω εδώ ότι η Διοτίμα είναι ένα από τα κεντρικά πρόσωπα στο αθάνατο "Συμπόσιο" του Πλάτωνος, η οποία ξεχωρίζει για τη σοφία της.
Σας δίδω και ένα συνδεσμούλι, για τους πολύ επιμελείς, αν θέλετε να μάθετε περισσότερα
[Βλ. και "Διοτίμα"]
Θα περίμενε κανείς από την κ. Ρεπούση να έχει ασχοληθεί με το αν η Διοτίμα ήταν όντως Ελληνίδα ή μήπως ήταν καμιά Τουρκάλα μετανάστρια, που την εκμεταλλευόντουσαν εκείνοι οι άθλιοι καπιταλιστές σαν τον Σωκράτη, τον Πλάτωνα και τον Κρίτωνα.
Ωστόσο, άλλα πράγματα ενδιαφέρουν την κυρία, στην εν λόγω "Διοτίμα"
Η Διοτίμα της κ. Ρεπούση λοιπόν είναι ΜΚΟ. Πράγμα που παναπει μάσες, χάψες και αρπαχτές στον φιλόξενο ήλιο του δημοσίου.
Κι ερχόμαστε στο ψητό.

Ξεπατικώνω εδώ άρθρο που δημοσιεύθηκε καταρχήν στον εξαιρετικό ιστότοποDefencenet  και αναδημοσιεύθηκε στον παρατηρητή, από όπου το πήρα κι εγώ

"…Πάνω από 1 εκατ. € δέχθηκε η ΜΚΟ της βουλευτού της ΔΗΜΑΡ  Μαρία Ρεπούση από το υπουργείο Εσωτερικών το 2011. 
Σύμφωνα με στοιχεία που έχουν δημοσιοποιηθεί στην ιστοσελίδα του προγράμματος «Διαύγεια» η ΜΚΟ Κέντρο Γυναικείων Μελετών και Ερευνών «Διοτίμα» μόνο για το έτος 2011, επιχορηγήθηκε και μοιράστηκε το ποσό της τάξεως των 3.800.000 ευρώ, για πρόγραμμα που υλοποίησε, από την Γενική Γραμματεία Ισότητας του Υπουργείου Εσωτερικών.

Για την εκπόνηση μελέτης με θέμα «Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα» μοιράστηκε 294.872 ευρώ, για ενημερωτική εκστρατεία σχετικά με το trafficking γυναικών υπηκόων τρίτων χωρών μοιράστηκε 200.000 ευρώ. Ως εταίρος στο πρόγραμμα συνΑΝΑΠΤΥΞΗ μοιράστηκε το ποσό των 720.763 ευρώ. Για το πρόγραμμα «Ανάπτυξη ανθρώπινου δυναμικού 2007-2013» έλαβε 15% από το ύψος της επιχορήγησης που ανερχόταν στα 380.000 ευρώ…"

Θέλω να προσέξετε το θέμα για το οποίο η ΜΚΟ της κ. Ρεπούση εισέπραξε κοντά 300.000 ευρά από τις τσέπες του ελληνοπόπολου.
"Γυναικεία μετανάστευση στην Ελλάδα!"
Τόνισα και προηγουμένως ότι η κυρία είναι γάτα. Και ως γάτα, οσμίζεται προς τα που φυσάει ο άνεμος της αρπαχτής και κατα κει στρέφει τα πανιά της.
Οι λέξεις φετίχ: ανάπτυξη, μετανάστευση, αντιρατσισμός.
Πάνω σ αυτές τις τρεις μικρές αθώες λεξούλες τζιράρονται ταδισεκατομμύρια, από τις γάτες [και τους γάτους], απανταχού της σύγχρονης Ελλάδας.

Τα πατροπαράδοτα κόλπα με τις μίζες των στρατιωτικών προγραμμάτων, με τις προμήθειες των νοσοκομείων ή με τις λαδωτές από τα αυθαίρετα, έχουν μπει πια στο χρονοντούλαπο της ιστορίας των λαμόγιων.
Σήμερα οι σωστές οι μπίζνες διεξάγονται στο πεδίο της οικολογίας, της πράσινης ανάπτυξης, του αντιφασισμού και του αντιρατσισμού.
Κάθε απατεώνας [ή απατεώνισσα] που σέβεται τον εαυτό του, στήνει και μια ΜΚΟ, είτε για να προστατεύσει τα δικαιώματα της απωασιατικής φώκιας, είτε για διασφαλίσει τα προνόμια των αλβανοκογκολέζων, που έχουν λαθρεποικίσει τον Κολωνό.

Λιγάκι να ξυστεί η αστραφτερή [και άκρως ανθρωπιστική] επιφάνεια όλων αυτών των Μη Κυβερνητικών Οργανώσεων, που δραστηριοποιούνται στον τομέα της πολυπολιτισμικότητας, της παγκοσμιοποιημένης ανάπτυξης και της μικροαστικής οικολογικής φαντασίωσης, θα βρει από κάτου να ζέχνουν οι πιο ύπουλες μαφίες της κοινωνικοπολιτικής ελίτ, που ρουφάει το αίμα αυτού του τόπου.
Και το χειρότερο δεν είναι ότι τα κονομάνε τα λαμόγια.
Αυτό συνέβαινε "εξ από ανέκαθεν" [όπως θα έλεγε και η αείμνηστη Γεωργία Βασιλειάδου]
Το δραματικό είναι ότι, προκειμένου να εξασφαλίσουν την κονόμα τους, τις μίζες τους και τις αρπαχτές τους, οδηγούν τα έθνη στον αφανισμό.

Να μου το θυμηθείτε!
Ο θάνατος των ευρωπαϊκών εθνών/κρατών και η αντικατάσταση των ευρωπαϊκών λαών από αφροασιατικές μάζες, θα αποδειχθεί η πιο επικερδής επιχείρηση της ανθρώπινης ιστορίας…