Οι εξελίξεις και τα γεγονότα στην Ομσπονδία Ελληνικών Σωματείων όσο πληρσιάζουν οι εκλογές της 4ης Ιουνίου( την επόμενη Κυριακή) όλο και αναζοπυρώνεται το ενδιαφέρον γνωστών ΜΜΕ της Ελλάδος. Παρακάτω παρατίθεται το πλήρες ρεπορτάζ όπως αυτό δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ της Παρασκευής 26 Μαίου

Χαμός γίνεται στη Νέα Υόρκη εδώ και μήνες. Ο μοναδικός ιστορικός οργανισμός που υποτίθεται εκφράζει την οργανωμένη ομογένεια αλληλοσπαράσσεται. Η ομοσπονδία Ελληνικών σωματείων μείζονος ΝΥ από το 1919 περνά μια από τις μεγαλύτερες αν όχι τη μεγαλύτερη κρίση της από ιδρύσεως της. Η τελευταία συνεδρίαση της Γενικής Συνέλευσης που έγινε στις 11 Μαϊου έδειξε ευθέως το σοβαρότατο πρόβλημα που υπάρχει. Πρόβλημα για το οποίο είναι αμφίβολο αν γνωρίζει και αν έχει ενημερωθεί ο αρμόδιος υφυπουργός Θ. Κασσίμης. Αντιμαχόμενες πλευρές ομάδες στελεχών κυρίως της Νέας Δημοκρατίας που έχουν χωριστεί στα δυο. Από τη μια ο πρόεδρος της μιας από τις τρεις τοπικές της ΝΔ, Γιώργος Γεωργόπουλος και πρώην πρόεδρος του ιστορικού οργανισμού στον οποίο αποδίδονται ευθύνες για κακοδιαχείριση οικονομικών και διοικητικές παραλείψεις, και ο επίσης πρώην πρόεδρος Απόστολος Τομόπουλος επίσης της κυβερνητικής παράταξης μαζί με ακόμα οκτώ άτομα που μετέχουν στο Δ.Σ. Και οι δυο με απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής αποπέμπονται για 4 χρόνια ο πρώτος και για 5 ο δεύτερος από την ομοσπονδία. Από την άλλη πλευρά ο νυν πρόεδρος Νίκος Διαμαντίδης που ξεκίνησε την διαδικασία της κάθαρσης στα εσωτερικά(οικονομικά- πιστοποίηση μελών, κτλ) του οργανισμού εδώ και μήνες μαζί με το υπόλοιπο ΔΣ που το αποτελούν έντεκα ακόμα. Συνολικά τα μέλη του ιστορικού οργανισμού είναι εικοσιένα μέλη που αντιπροσωπεύουν περισσότερους από 120 συλλόγους που εδρεύουν στην ευρύτερη περιοχή της ΝΥ. Τελευταία εξέλιξη όπως αυτή κατεγράφη στον τοπικό τύπο: Σας μεταφέρουμε λίγο στο κλίμα μέσα από το ρεπορτάζ της νέας Ελληνοαμερικάνικης έκδοσης 168 ΩΡΕΣ. Σε έκρυθμη ατμόσφαιρα και σε υψηλούς τόνους διεξήχθη η τελευταία μαραθώνια γενική συνέλευση λίγο πριν τις εκλογές στις 5η Ιουνίου.

Η συνέλευση ξεκίνησε λίγο μετά τις 21:00 ενώ ήταν προγραμματισμένη να αρχίσει από τις 20:00 και ολοκληρώθηκε τις πρώτες πρωινές ώρες λίγο μετά τις 01:30 τα ξημερώματα. Όλοι είχαν προσέλθει με άγριες διαθέσεις και έτοιμοι για πόλεμο. Το κλίμα εξ αρχής μύριζε μπαρούτι ενώ κάποιοι ακόνιζαν τις προθέσεις και τις διαθέσεις τους. Η είδηση που κυκλοφορούσε από νωρίς το απόγευμα ήταν απόφαση της πειθαρχικής επιτροπής για οριστική και αμετάκλητη αποπομπή των κυρίων Απόστολου Τομόπουλου για πέντε χρόνια, αντίστοιχα για τέσσερα χρόνια του κ. Γεώργιου Γεωργόπουλου και η διακριτική αθώωση του Κωνσταντή Λαμπράκη για τις απειλές που είχε εκτοξεύσει εναντίον άλλου μέλους του ΔΣ τον περασμένο Δεκέμβριο. Απειλές για τις οποίες ζήτησε συγνώμη. Όσο για τους δυο προαναφερόμενους κ. Τομόπουλο και Γεωργόπουλο κρίθηκαν αποδιοπομπαίοι διότι δεν προστάτευσαν το κύρος και τα συμφέροντα της ομοσπονδίας τα χρόνια που ήταν πρόεδροι και ι δυο. Ειδικότερα πρωτίστως τους αποδόθηκαν ευθύνες για κακοδιαχείριση και παραλείψεις από την ειδική εξεταστική επιτροπή και έτσι παραπέμφθηκαν στην πειθαρχική επιτροπή η οποία τους εξεδίωξε απαγορεύοντας τους ακόμα και την είσοδο ακόμα και στις γενικές συνελεύσεις. Παρόλο που ακούστηκαν φωνές καταλλαγής εν τούτοις το μένος κάποιων από τη μια και η εριστικότητα κάποιων άλλων έριξαν λάδι τη φωτιά που σιγοκαίει εδώ και μήνες την ομοσπονδία. Εν τω μεταξύ στη διήμερη γενική συνέλευση που έγινε στις 20 & 21 Μαϊου κατατέθηκαν οι συνδυασμοί που θα διεκδικήσουν τη προεδρεία του ιστορικού οργανισμού. Από τη μια ο Νίκος Διαμαντίδης που ξεκίνησε και την πολυανεμενόμενη κάθαρση και από την άλλη ο ένας εκ των τριών τοπικών της Νέας Δημοκρτατίας Πέτρος Γαλάτουλας ο οποίος ήδη κατηγορείται από την εφορευτική επιτροπή ότι κωλυσιεργεί και δεν παραδίδει τα αρχεία προκειμένου να διεξαχθούν τίμιες εκλογές. Εκείνος που κυριολεκτικά έδωσε ρέστα και φαίνεται πως έκανε πρόβα general οδεύοντας προς την προεδρεία της ομοσπονδίας ήταν ο Απόστολος Ζουπανιώτης(εκδότης της Greek News και αντιπρόσωπος) ο οποίος κατά τα φαινόμενα θα διεκδικήσει την είσοδο του στο ΔΣ της ομοσπονδίας και γιατί όχι και την προεδρεία προς το παρόν βέβαια εξελέγη με δυνατή πλειοψηφία πρόεδρος της εφορευτικής επιτροπής στο διήμερο συνέδριο που έγινε το προηγούμενο συνέδριο 20 & 21 Μαΐου. Οι παρακάτω ατάκες δίνουν απλά το κλίμα και λίγο από την εκρηκτική ατμόσφαιρα που επικρατούσε στις κρίσιμες συνεδριάσεις 11 , 20, & 21 Μαΐου και θα επικρατεί μάλλον για πολύ καιρό αν δεν αποφασίσουν να αλλάξουν σελίδα και να πάνε μπροστά.

ΤΑ HIGHLIGHTS ΤΗΣ ΕΠΕΙΣΟΔΙΑΚΗΣ ΝΎΧΤΑΣ Ανδρέας Σάββα: Η ομοσπονδία πρέπει να γλυτώσει από τις σφραγίδες. Μ. Τραχανής: Οι σφραγίδες αλλοιώνουν το αποτέλεσμα των εκλογών. Στρατάκης Γιάννης: Προς θεού, να σοβαρευτούμε. Γ. Αλμυρούδης: κατευθύνουμε την Ομοσπονδία στο μηδέν. Στο πουθενά. Είμαστε ένα τίποτα. Πρέπει να γίνει έλεγχος των σφραγίδων και ενδυνάμωση της Ομοσπονδίας. Γ. Αλεξίου: Βάλτε σταυρό σε καινούργιους υποψηφίους, οι παλαιοί έδωσαν εξετάσεις και απέτυχαν. Δ. Δημητρίου: αποτελεί θράσος να μιλάνε κάποιοι για σφραγίδες ενώ οι ίδιοι προέρχονται από σφραγίδες. Κούζιλος: Αχαρακτήριστη κατάσταση. Π. Παυλάκος: Η ώρα του μικρού παιδιού. Λείπει η σοβαρότητα Κωσταντής Λαμπράκης: Είμαστε όλοι στη Στοά του ελληνισμού. Η πόρτα είναι ανοιχτή για όλους ζητώ συγνώμη αλλά αυτοί που προκαλούν να σταματήσουν, γιατί θα υπερασπιστούμε τους συλλόγους μας και με την γροθιά και με το τουφέκι. Έγινε κακή διαχείριση, όχι κλοπή της Ομοσπονδίας. Δεν πρέπει να κατηγορηθεί κανείς. Πρέπει να κλείσει αυτό το βιβλίο, γιατί αλλιώς θα ανοίξει μια μεγάλη μάχη. Β. Σταθάκος: Η κατάσταση είναι οδυνηρή, εξοργιστική, απαράδεκτη. Ο κ. πρόεδρος ξεγέλασε το κοινό με τον απολογισμό. Άνοιξε το λάκο του και έπεσε μέσα. Αν ήθελε να τιμωρήσει θα έπρεπε να είχε παραιτηθεί. Υπήρξε μεθόδευση από ένα ψευτοδιοικητικό συμβούλιο για να μην υπάρξει καταδίκη για τον πρόεδρο. Η πειθαρχική επιτροπή είναι καραγκιόζηδες και ο πρόεδρος καραγκιοζοπαίχτης. Δημήτρης Βεκιαρέλης προς Σταθάκο: Είσαι ο αρχιτέκτων της ανωμαλίας. Γ. Γεωργόπουλος: Ήμουν στόχος. Θέλουν να μου κάνουν κακό σε μένα στην δουλειά μου, στην οικογένειά μου. Μου έριχναν λάσπη, έριχνα και γω! Αυτό είναι το θέατρο του παραλόγου.