ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ.– Την πέμπτη θλιβερή επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου 2001 θα τιμήσει η Ιερά Αρχιεπισκοπή Αμερικής.

 

Ο Σεβασμιώτατος Αρχιεπίσκοπος Αμερικής  κ. Δημήτριος θα προστεί της Θείας Λειτουργίας την Κυριακή 10 Σεπτεμβρίου στις 9:30 π.μ. στον Αρχιεπισκοπικό Καθεδρικό Ναό της Αγίας Τριάδος στο Μανχάταν (319 Ε 74 St), και στη συνέχεια θα τελέσει επιμνημόσυνη δέηση υπέρ αναπαύσεως των ψυχών των θυμάτων της τραγωδίας  της 11ης Σεπτεμβρίου. Θα παρευρεθούν οι συγγενείς των θυμάτων της τραγωδίας και μέλη του διπλωματικού σώματος της Ελλάδος και της Κύπρου.

            Το απόγευμα της ίδιας ημέρας ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος, κατόπιν προσκλήσεως του προέδρου Τζορτζ Μπους , θα συμμετάσχει μαζί με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες σε τελετή μνήμης που οργανώνει ο Λευκός Οίκος για την επέτειο της 11ης Σεπτεμβρίου στο επισκοπελιανό παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου στο Ground Zero (211 Broadway ).

            Την Δευτέρα 11 Σεπτεμβρίου στις  8:30 το πρωί, ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος θα λάβει μέρος μαζί με τον κυβερνήτη της Νέας Υόρκης Τζορτζ Πατάκι, τον δήμαρχο Μάικλ Μπλούμπεργκ και άλλους επισήμους στην ετήσια καθιερωμένη τελετή αναγνώσεως των ονομάτων των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου στο Ground Zero . Στη συνέχεια o Αρχιεπίσκοπος θα επισκεφθεί το Μουσείο του Πυροσβεστικού Σώματος (278 Spring Str ., Hudson and Varick ) όπου φιλοξενείται η έκθεση φωτογραφιών «Πρόσωπα του Ground Zero: πορτρέτα των ηρώων της 11ης Σεπτεμβρίου» του Joe McNally, η οποία συμπεριλλαμβάνει και πορτρέτο του Αρχιεπισκόπου Δημητρίου.

            Ο Αρχιεπίσκοπος Δημήτριος στις 10:00 π.μ. θα τελέσει Τρισάγιο για τα θύματα της 11ης Σεπτεμβρίου στο σημείο όπου ευρίσκετο ο Ναός του Αγίου Νικολάου.

Το απόγευμα της Δευτέρας στις  6:00 μ.μ. ο Αρχιεπίσκοπος θα συμμετέχει σε ειδική επιμνυμόσυνη τελετή με άλλους θρησκευτικούς ηγέτες της Νέας Υόρκης, στο επισκοπελιανό παρεκκλήσιο του Αγίου Παύλου που βρίσκεται ακριβώς δίπλα στο Ground Zero (211 Broadway).